1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

GSM Email instellingen?

Discussie in 'Internet - Email' gestart door cra1n, 5 nov 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Beste Leden,

  Nieuw toestel gekocht, samsung G-600. Prima toestel, alleen heb ik probleem met emailinstelling voor mijn nieuwe toestel.

  Maar voor de zekerheid wil ik hier even vragen of dat zo is dat ik een instelling van ziggo moet gebruiken?

  Zoals pop.quicknet.nl, smtp.quicknet.nl, pop3 keuze, gebr.naam en wachtworod moet gebruiken?

  Ik hoor het graag,

  Groet,

  Cra1n
   
 2. Als je email van je quicknet.nl mailbox wilt ontvangen moet je inderdaad pop.quicknet.nl instellen (berichten laten bewaren op de server anders kun je ze thuis niet meer uitlezen en worden ze gewist als je ze opgehaald hebt met pop3). Maar verzenden zul je via je mobiele provider zijn smtp server moeten doen. Die informatie moet je daar vandaan halen, maar is vaak iets als smtp.telfort.nl (als je bij telfort zit).
   
 3. Ok dus instelling van mijn GSM moet zo zijn:

  POP 3 ipv imap4
  pop.quicknet.nl
  smtp.hi.nl
  netwerk = quicknet
  DNS nullen laten staan?

  Wachtwoord van ziggo gebruiken zoals emailadres@quicknet.nl en vervolgens wachtwoord? Geldt dat ook voor de 2e emailadressen?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 6 nov 2008
 4. Lijkt me goed inderdaad. Geen IMAP dus maar pop3
  Alleen of smtp.hi.nl goed is weet ik niet, dat moet je bij Hi even navragen (of gewoon proberen) maar die instelling is alleen voor verzenden.

  DNS ook geen idee, normaal krijg je die automatisch binnen, dus zou kunnen dat je daar nullen moet laten staan (zie handleiding telefoon).
  Als je kunt internetten zal je DNS wel werken.

  Inlognamen en wachtwoorden inderdaad zoals je voorstelt. En dit geldt allemaal alleen voor adressen die op @quicknet.nl eindigen. Als je @ziggo.nl adressen aangemaakt mocht hebben moet je daar een andere server voor gebruiken (pop.ziggo.nl). Vermoedelijk kun je bij geavanceerde instellingen dan nog wel ergens instellen dat email op de server moet blijven staan zodat je het ook nog op je gewone computer kunt ophalen later.
   
 5. Ok Cees, bedankt! Ik ga even uitzoeken...

  Heb uitgezocht, het is helaas niet gelukt... steeds geeft hij aan dat het netwerk fout is. Ik heb er zo veel aan geprobeerd, wil maar niet werken. Ik ga van uit dat ik goed heb gedaan, want aangezien ik de gevorderde ben voor de computer, ook snap ik simpelweg goed hoe email het werkt op de cocmputer oa instelling, dat lijkt bijna wel veel op GSM, toch lukt het niet.

  Zelfs werkt de bluetooth ook niet goed, mogelijk stuk?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 6 nov 2008
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina