1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Slechte Beeld SD TV

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Oziak80, 5 nov 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Beste mensen,

  Ik heb vorige week een FullHD (1080p)TV gekocht van Samsung (LE40A552). Ik heb een abonnement van Ziggo Alles-in-1 Extra.

  Ik heb mijn TC via een goede scart kabel aangesloten op mijn decoder van Samsung 270. Ik heb helaas geeen scherpe beeld. Bij sommige programma's beeld is echt vervaagd, logo's van RTL4,5 en 7 is niet scherp (klein 4kante pixels). Als ik mijn Xbox360 en/of DVD recorder met HDMI aansluit is niks aan de hand. Perfect beeld.

  Mijn vraag is, of de probleem kan opgelost worden via een andere decoder met een HDMI ingang of een andere scart kabel. OF probleem is echt van ZIGGO!!!

  Met vriendelijke groet,
  Ozi
   
 2. Een Samsung DCB-270R is geen HD ontvanger. De zenders die je noemt zenden ook (nog) niet uit in HD. De kwaliteit zal dus altijd slechter zijn dan wat een XBOX via HDMI aflevert (dat is wel HD).

  Wil je echt HD bekijken, heb je een HD-ontvanger nodig (zoals de Samsung DCB-H360R bijvoorbeeld). Maar je kunt dan slechts een handjevol zenders in HD bekijken (o.a. Eurosport). De rest is nog steeds SD.

  Ik heb wel eens horen zeggen dat de kwaliteit van de SD-zenders (zoals RTL) met zo'n 360 via HDMI wel al wat beter is dan via SCART (zorg wel dat je je SCART-uitgang op RGB hebt staan!), maar ik heb het zelf nooit gezien.
   
 3. Bedankt voor je reactie,

  Ik verwacht ook geen HD kwaliteit met mijn digitale TV :-P maar het is niet scherp genoeg! Of heeft iedereen hetzelfde probleem met hun LCD en/of Plasma TV? Nou ja voorlopig HD downloaden en streamen via pc naar TV. Gelukkig PC heeft een HD videokaart :) maar voor aangeboden zenders is niks te doen zeker?
   
 4. ik heb hetzelfde tv toestel als jij hebt, momenteel heb ik nog de samsung 9401R SD ontvanger (eind van de week de HD 360r als het goed is in huis) Maar mijn SD kanalen zien er nu al scherp uit. Het ligt dus niet aan ziggo, ook niet aan het toestel, kan de ontvanger zijn of de scartkabel die je gebruikt. Een goede kwaliteit scart kan helpen in beeldprestatie!

  Als je een HD ontvanger zou hebben en die via je HDMI aansluit moeten je SD zenders (van horen zeggen) ook beter uitzien. omdat het signaal dan digitaal naar je tv wordt doorgestuurd. Als ik mijn HD ontvanger binnen heb, geef ik je wel effe input of dit inderdaad het geval is.

  Maar je moet nu al goed scherp beeld hebben.....anders is er ergens iets niet goed........ ik ga het je laten weten./....
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 6 nov 2008
 5. Oh, en zorg in ieder geval dat je in je 270 hebt ingesteld dat je een 16:9 TV hebt (menu optie "Breedte/hoogte TV"). Staat dat verkeerd, dan staat je decoder waarschijnlijk nog op letterbox ("16:9 LB" in het menu eronder), en dat scheelt flink in verticale resolutie.

  En check dan ook meteen even of je de decoder-uitgang op RGB hebt staan (volgende menuoptie). Maar dat is denk ik niet je probleem.
   
 6. Beste Vinnie,

  Ik zal vandaag een ander scart kabel proberen. Ik hoor het graag van je over het resultaat met een HD ontvanger.
   
 7. Decoder en alle andere verbindingen zijn goed ingesteld :)
   
 8. Wat ook erg kan helpen is het uitzetten van alle zogenaamde beeldverbeteringsopties van je TV.

  Die beeldverbeteringsopties zijn er met name om je analoog signaal op te krikken, een digitaal signaal echter ziet er juist onscherper door uit vaak.

  Verder kan het zijn dat als je meerdere SCART ingangen op je TV hebt de ene wel geschikt is voor RGB en de andere niet. Een andere SCART ingang op je TV proberen kan dus ook soms helpen.

  (overigens is idd de topic titel wat verwarrend omdat het nu net NIET over HDTV gaat maar over SD TV via SCART).

  Overigens zijn de logos van RTL in mijn ervaring nooit scherp. Nog nooit geweest ook, inclusief andere TVs, andere decoders en zelfs een andere kabelaar (UPC). Enige reden dat je dat bij analoog signaal niet opvalt is dat dat signaal juist onscherp is en de idd kartelige pixel randen van de logo's daardoor vervagen.
  Dat ligt dus echt aan RTL denk ik,
   
 9. Renamed en verplaatst
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina