1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Slechte ontvangst in huis

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door eric22269, 4 nov 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik woon nog thuis bij mijn ouders en we hebben hier 4 televisies staan. Alleen is de ontvangst op geen van deze tv's echt goed te noemen. 1 tv is aangesloten met digitene en dat werkt dan weer wel, maar de 3 die via kabel zijn aangesloten geven veel ruis en als ik mijn digitale ontvangen (nokia) erop aansluit geeft hij aan dat het signaal 30/40% is.

  Nu weet ik dat dit komt door de manier waarop ik de kabels heb aangesloten. In de meterkast heb ik namelijk de groene tv kabel doorgeknipt en hier een splitter aan verbonden. Dit is trouwens gewoon zo'n klein zilver ding met 1 ingang en 2 uitgangen. Op 1 van deze uitgangen zit de groene kabel en op de ander zit een kabel die door het plafon naar mijn kamer loopt. In mijn kamer zit dan nog een splitter om het signaal naar mijn tv te sturen en 1 om naar zolder te sturen. Ik snap dat dit niet echt een ideale oplossing is, maar hoe kan ik dit beter doen zonder veel geld uit te geven?

  oja, ik heb trouwens een versterker liggen (zonder naam), maar als ik deze aansluit heb ik helemaal geen signaal meer.

  Is het trouwens mogelijkk dat mijn signaal verstoord wordt door de grote hoeveelheid kabels en stekkerdozen die in de buurt van de kabel liggen? Er staat hier nogal veel aangesloten in mijn kamer.

  bedankt voor iedereen die mij wilt helpen, want ik krijg deze week een sony 26v4500 en wil dan wel goed beeld hebben.
   
 2. Haai!

  Je zit in een behoorlijk lastig parket. Ik zou eerst eens een TV rechtstreeks aansluiten op die groene kabel (voor zover mogelijk). Wanneer je dan wel goed signaal hebt ligt het inderdaad aan de bekabeling of overige zooi die ernaast ligt :)

  Als je op de groene kabel geen goed signaal krijgt moet er een monteur van ons komen. In dat geval ziet hij dat je zelf aan de groene kabel geknutseld hebt en zijn de kosten voor het herstellen van de hoofdaansluiting voor jou.......
   
 3. Oke dat gaat lastig worden. De groene kabel is heel erg kort en daar kan ik niets op aansluiten. Zijn er geen goede splitters of zijn die kleine zilvere dingen goed genoeg?

  PS. Ik krijg met digitale tv trouwens een E 16 melding, zou dit aan het signaal kunnen liggen? (ik kan maar een paar kanalen zien)
   
 4. Ten eerste heb je iets van de groene kabel afgeknipt en daar zelf een splitter op gemonteerd, niet erg handig. Je hebt nu het AOP eigenhandig aangepast en daarbij de groene kabel (erg) kort gemaakt zoals ik begrijp. Dit maakt het wel een stuk lastiger.

  Wat heb je eigenlijk van de groene kabel afgeknipt en waarom??? Als er nu een probleem met het AOP is, of het probleem opgelost kan worden bij het AOP zelf waar een monteur voor moet komen zijn de kosten voor jullie zelf omdat er met het AOP geknutseld is.

  Stel dat er nu een probleem is met het AOP. De benodigde monteur zal zien dat je zelf geknutseld hebt met het AOP en dan zijn de kosten vervolgens voor jullie zelf. Ik wil het niemand aanraden zelf met zijn/haar AOP te gaan knutselen als je niet precies weet waar je mee bezig bent. Als je vervolgens iets wilt monteren

  Waar komt de groene kabel binnen bij jullie thuis? Als ik het goed begrijp heb je hierop een splitter gemonteerd. Dit is een 2-weg splitter? Vanaf hier loopt een coax naar de contactdoos in de woonkamer en een naar jou kamer? Hoe lang zijn deze coax kabels? Wat voor stekkers/connectoren zitten erop gemonteerd?

  Vervolgens bevind zich er in jou kamer nog een splitter? 2-weg? Op deze aansluitingen zitten waarschijnlijk weer contactdozen verbonden? Hoe lang zijn de kabels hierheen?

  Hoe lang is vervolgens de kabel van de contactdoos naar je tv en wat voor stekkers/connectoren zitten hierop gemonteerd?


  Je zegt dat je het signaal goed wilt hebben maar er niet teveel geld aan wilt uitgeven. Ik vermoed dat als je deze situatie echt goed wilt hebben, je er toch meer aan zult moeten uitgeven dat je wenst. Begin eens met het gebruiken van goede coaxkabels, goede connetoren en kwalitatief goede splitters. Een goed voorbeeld van een goede maar betaalbare coaxkabel is de Hirschman Koka779 Digital coax kabel (uiteraard met de goede bijbehorende Hirschman stekkers). Er word nog steeds veel (goed)kope zooi verkocht bij oa bouwmarkten... dat wil je niet als je goed beeld wilt.

  Als het gebruik van goede kabels en stekkers nog niet het gewenste resulstaat geeft ben ik bang dat er een signaalversterker aan te pas moet gaan komen. Juist plaatsing hiervan is rechtstreeks aangesloten op het AOP, en daarna pas de splitters (niet andersom, hiermee kan je het probleem zelfs verergeren).
   
 5. klopt, de groene kabel is eigendom van je kabelmaatschappij, Ziggo is verantwoordelijk tot je aop, de groene kabel dus, zult eventuele vervanging/reparatie kosten zelf moeten vergoeden.............
   
 6. Ik ga van de week wel even nieuwe kabels kopen en deze alleen naar mijn tv trekken, dit is redelijk simpel en dan zie ik gelijk of het echt helpt.
   
 7. Het AOP mag zich dan in je huis bevinden, maar dat het zich in je huis bevind wil ook niet direct zeggen dat het van jou is. Is hetzelfde met de electriciteits, gas en watermeter. Zitten ook in je huis, maar zijn niet van jezelf.

  Het kabelbedrijf is namelijk verantwoordelijk voor de signaallevering t/m het AOP. Als er daar een signaalprobleem is, moet dit door de kabelaar opgelost worden. Is het signaal op het AOP goed, en daarna niet meer is het probleem voor jezelf. Door het AOP te wijzigen kan je dus ook het signaal verslechteren.

  Laat ik kort zijn. Ik hoop dat je er met goede kabels komt alleen de situatie zal nooit ideaal worden, daarvoor zit die splitter verkeerd.

  Een versterker kan trouwens in principe overal in het kabeltraject geplaatst worden, echter is de plaatsing zeer belangrijk. Ik zal dit even nader toelichten met een voorbeeld: Beneden is het AOP in de meterkast, vandaar trek je 20 meter coaxkabel naar de zolder, en wat blijkt het signaal is slecht. Nu stel ik even 2 fictieve situaties, situatie 1 is fout en situatie 2 is goed.

  Situatie 1: Je monteert de versterker op zolder want dat is makkelijker. De versterker zal het signaal wel gaan versterken, maar omdat er al een slecht signaal aankomt bij de versterker zal deze het slechte signaal (dus inclusief de ruis) gaan versterken en is het probleem nog steeds aanwezig.

  Situatie 2: Je monteert de versterker daar waar hij hoort en waar het signaal nog goed is, namelijk in de meterkast. Nu word het goede signaal (zonder ruis) versterkt zodat het wel goed aankomt op zolder.
   
 8. Bij een kabellengte langer dan 5 meter heb je al een versterker nodig, wil je een zuiver beeld hebben.
   
 9. Oke bedankt, de kabel naar mijn kamer is denk ik een meter of 2 dus daar zou ik geen versterker voor nodig hebben. Mocht het beeld met de nieuwe kabels nog steeds niet goed zijn dan koop ik wel een versterker of probeer ik mijn huidige versterker. Nu nog stroom zien te regelen in de meterkast.

  @Excalibur, weet jij tot waar de groene kabel doorloopt, want wij hebben in huis maar 1 wandcontactdoos. loopt deze dan helemaal daarheen?
   
 10. Is toch niet zo zwart wit. Hangt van de gebruikte materialen af. Als je goede materialen gebruikt kan er vrij veel en is een versterker bij 5meter nog lang niet nodig. Je kan dit ook wel ongeveer "berekenen".

  Een goede 2-weg splitter pakt ongeveer 3 a 3,5 dB demping, een 3-weg splitter zit al gauw op 6-6,5dB demping, en een 4-weg splitter neemt al gauw 8dB demping voor zijn rekening.
  Goede C12 coax-kabel (min 75dB afscherming) heeft ongeveer 1,85dB demping/10 meter. (bv Hirschman koka779 digital).

  Als het signaal GOED binnenkomt heb je met een 2-weg splitter en 10 meter goede coax op (en naar) beide aansluitingen ongeveer 5,5dB demping, is nog ruimschoots te doen, houd zelfs nog marge over, mits het signaal maar goed binnenkomt.

  Ik heb het AOP bij mij thuis in de woonkamer in de vorm van een wandcontactdoos. Deze heb ik recent vervangen voor de ontvangen contactdoos/AOP bij mijn alles-in-een pakket. Hier zit de bijgeleverde splitter op aangesloten en hier is direct het modem op aangesloten. Vanaf deze contactdoos lopen er goede coaxkabels van ongeveer 7,5mtr naar mijn radio en (digi)tv, en heb een perfect signaal op alle zenders zowel analoog als digitaal en zonder signaalversterker.

  Die komt vanaf de straat ergens de woning binnen en loopt maar tot een plek in de woning, wat automatisch het AOP is. Een groene kabel word niet gesplitst binnen een woning, dus als er maar een Wandcontactdoos bij jullie thuis is waar de groene kabel uitkomt is dat het AOP.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 5 nov 2008
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina