1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Geen opname

Discussie in 'Digitale TV - Irdeto ontvangers' gestart door oostpool16, 31 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ook bij mij vanaf maandag geen mogelijkheid tot opnemen meer,vandaag toch maar ziggo gebeld.
  Het probleem lag niet bij Ziggo (natuurlijk niet),op mijn opmerking dat op deze site wat anders staat kreeg ik te horen "iedereen kan van alles op internet zetten".Op mijn vraag of mijn beide smartcards opnieuw voor de PVR functie geregistreerd kunnen worden krijg ik te horen " Dat doe en kan ik niet,en het heeft ook geen zin." en "u snapt het niet en wil niet luisteren, de fout zit niet bij Ziggo,u heeft een binnenkomend signaal dus wij voldoen aan onze verplichting,het is niet ons probleem maar uw probleem. Los het maar op met Siemens. Nu ga ik de verbinding verbreken want ik kan u niet verder helpen."
  Fijne klantenservice.
  Kan ik bij Ziggo naar een speciale afdeling of speciaal iemand vragen die wel verstand van zaken heeft,liefst met een direct nummer?
   
 2. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Treffend voorbeeld van de bizarre situatie waarin de Siemens bezitters momenteel zitten dus. :evil:
  En ga er maar vanuit de de meerderheid van de Siemens gebruikers ook niet op dit forum of andere fora komen om er achter te komen wat er nu werkelijk aan de hand is. :shock:
   
 3. Ik zou het nog wel wat verder willen generaliseren door te stellen dat die bizarre situatie voor alle klanten geldt. De mensen van de helpdesk die mensen hier te woord hebben gestaan hebben geen flauw benul wat ze verkopen en wat ze ondersteunen. Het is zo'n kromme situatie dat de rechterhand niet weet wat de linkerhand doet! De technische afdeling digitale tv sleutelt aan het signaal, daarop volgen problemen die de klantenservice afwimpelt met 'zoek het maar uit, wij hebben niets gedaan en zullen ook niets voor je doen'. Te bizar voor woorden dat je via het reguliere circuit geen oplossing kunt bewerkstelligen!
  Anoniem geeft aan dat PVR's geregistreerd dienen te worden vanuit het technische standpunt, maar de klantenservice weigert pertinent de administratieve handeling te verichten, gevolg Kitaro1 mag het oplossen voor de mensen die hem kunnen bereiken op dit forum (waarvoor nog hartelijk dank Kitaro1). Praten die afdelingen wel met elkaar?

  Het is dat het te triest voor worden is, anders was het een best wel komische klucht!
   
 4. Siemens Gigaset M750 C IR (PVR) > Geen opname

  Kitaro bedankt.
  Ook hier is het weer mogelijk om opnames te maken.
  Dit na het doorgeven van de kaartnummers.
  Onkyo.
   
 5. Ik heb mijn cardnummer gegeven en kon daarna weer opnemen. Tenminste dat dacht ik. Ik kreeg niet de melding meer maar toen ik programma's ging opnemen. Maar toen ik die ik van de week had opgenomen vandaag wilde afspelen zie ik strak heldere weergave de eerste 5 minuten en dan ineens zwart beeld.
  Ik stop de weergave en probeer later weer en dan mag ik weer 5 minuten zien.
  Iemand een idee wat er mis is. Bestanden worden weggeschreven op een harde schijf van een pc die in mijn netwerk is opgenomen.
  Alvast bedankt voor de reacties.
   
 6. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Misschien dat de netwerktoegang/belasting anders (hoger?) is doordat er nu opgenomen wordt met encryptie (de basispakket zenders)?
  Ik heb dit zelf nog niet echt getest, alleen tot nu toe een zwarte opname gehad bij het opnemen op USB.
  Hopenlijk wordt met de komende CA fix de oude situatie weer snel hersteld.
   
 7. Alles wat er bij mij is opgenomen in de periode dat weer (eventjes) werkte geeft bij afspelen nu zwart beeld.
  Toen de storing was opgelost kon ik de opname wel bekijken, nu er weer storing is geeft diezelfde opname opeens zwart beeld..
  Geld trouwens weer voor alleen de zenders in het basispakket...

  Hoe kan dat eigenlijk dat een opname die eerst wel werkt nu opeens zwart beeld geeft. Een opname is toch een opname daar wordt achteraf toch niks aan versleuteld???? (of vraag ik nu iets heel doms:oops:)
   
 8. Ik ken niet precies de specificaties van het versleutelen van Irdeto, maar het zal wel als volgt gaan. Bij het ontvangen krijgt de Siemens het sein 'versleuteld opslaan". Dan wordt de sleutel van de smartcard gehaald. Als die er niet is: dan de E19 fout. Als die er wel is, wordt versleuteld met die sleutel. Bij het teruglezen wordt opnieuw de sleutel van de smartcard gebruikt om te ontsleutelen. Als de sleutel er niet is of de verkeerde sleutel: zwart beeld.

  Ergo: nadat het even werkte kreeg je een nieuwe sleutel denk ik zo.
  En trouwens, de Siemens heeft nogal last van te weinig CPU power. Dat er nu versleuteld en ontsleuteld moet worden betekent dus een aanslag op de CPU. Dus krijgen we vast weer last van hikjes en zo :evil:.

  Hopen dat het gesleutel snel voorbij is en dat het seintje vanaf het netwerk er weer af gaat. Ik wacht maandag af.......
   
 9. E101-29 en Record (primairy) E102-29 No subscription

  Na het geven van mijn smartcardnummer aan Kitaro (3-12-2008) werkte alles weer op 4-12. Kan de daarna gemaakte opnamen van 4-12 en 5-12 nu (7-12) niet meer terugzien (zwart beeld) de opnamen van 6-12 en vandaag geven de melding E101-29 "..opnemen van geselecteerde programma was niet toegestaan". Bij het zappen ontvang ik na enkele seconden: "record (primairy) E102-29 No subscription. Time Shift werkt ook niet meer!!
  Ik heb de Siemens aangesloten op een externe HD 500 GB en deze combi functioneerde tot 1-12-2008 goed!

   
 10. Ik heb nog steeds problemen met RTL5...

  ik kan nu wel weer two and a half men en richard hammond op national geographic (ofzoiets) opnemen, maar dus nog niet op alle kanalen...
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina