1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

E.mail alias ziggo

Discussie in 'Internet - Email' gestart door wilbo, 30 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Op de ziggo site kwam ik bij "mijn gegevens" en mijn e.mail instellingen een optie tegen om een naast het normale e.mail adres ook nog een alias aan te maken. Verwar dit niet met het hoofd e.mail adres en nog 4 extra,die heb ik al. Dus ik maak bij 1 van die 4 extra e.mail adressen een alias aan.
  Geen probleem, althans ziggo gaf geen melding dat dat adres al in gebruik was.
  Maar,.. nu krijg ik de e.mail van mijn alias in mijn mailbox, blijkbaar bestaat dat adres dus al en krijg ik zijn/haar e.mail ook nog eens in mijn eigen mailbox. :roll: Volgens mij gaat hier iets niet helemaal goed.:giveup:
  Althans ik krijg de indruk dat je nu ieder willekeurig e.mail adres aan die alias kunt koppelen en mee kunt lezen met die persoon zijn ontvangen e.mail. :confused:

  Of maak ik nu slapende honden wakker.:sleep:
   
 2. Blijkbaar begrijp je niet wat een alias is. Stel je hebt al mailadres p.v.r.d.de.vries@home.nl. Dit is niet makkelijk om door te geven. Met een alias pietje.de.vries@home.nl komt de mail verstuurd aan deze alias gewoon aan op het hoofdmail account van p.v.r.d.de.vries@home.nl. Dit is zoals het hoort en dit gebeurt ook precies zoals jij het omschrijft namelijk de mail van je alias hoort ook in je eigen mailbox te komen.
   
 3. Ik begrijp best wat een alias is,maar ik heb dus nu een alias aangemaakt met een andere naam maar ik krijg dus die persoon zijn mail ook binnen.
  Ik kreeg van ziggo niet de melding dat dat adres in gebruik was.
  Stel dus dat er een ook een pietjedevries@home.nl is en ik maak dat als alias zelf aan. Krijg ik dus de mail van pietjedevries ook binnen. (maar dat ben ik niet)
  Hopelijk zo wat duidelijker uitgelegd.
   
 4. Dat is niet wat je in je eerste posting aangeeft
  Dat laatste zou niet mogen en betekenen dat er een grove configuratie fout gemaakt is bij Ziggo.
   
 5. Er is wel degelijk een check of de alias al in gebruik is.

  Wat hier een mogelijke oorzaak is, is dat het adres vroeger al eens in gebruik is geweest bij een andere klant die het adres weer heeft verwijderd of zelfs zijn abonnement heeft opgezegd. Na verloop van tijd komt een dergelijk adres weer in roulatie.

  Wat voor mail krijg je? Persoonlijke berichten of vooral spam/nieuwsbrieven?
   
 6. Heb even een test gedaan en de controle slag vindt wel plaats. Ik heb meerdere email adressen en als ik nu op een mail adres een alias plaats van een ander mail adres van mij krijg ik de melding dat dit niet mogelijk is omdat deze al bestaat.
   
 7. Hi!

  Nou zo werkt het niet hoor. Er is wel degelijk een check, en het kan ook niet wat je schetst. Even heel technisch, als er mail aankomt en de ldap server kent 2 mogelijkheden omdat hij twee keer voor zou komen dan krijgt geen van beide de mails.

  Jouw siatuatie zal een adres van iemand zijn wat ooit gebruikt is maar die opgeheven is om een of andere reden.

  Na 3 maanden is zo'n adres weer vrij en kan iedereen hem gebruiken, ook als alias. Wat vermoedelijk bij jou nu het geval is.

  Bye,
  Raymond.
   
 8. Wel dan is dat wel heel toevallig, net nadat ik dus een alias had aangemaakt dat ik de dag erna een berichtje kreeg over een afspraak van iemand. Dit was geen spam maar een privé mededeling.
  Als test heb ik die persoon ook geprobeerd als alias erin te zetten, hier kreeg ik inderdaad een melding dat dat niet kon.
  Vandaar dat ik het nogal vreemd vond/vind.
   
 9. Even een mailtje terugsturen en vragen of het adres klopt waar ze het heen gestuurd hebben. Ik heb ook wel eens van dat soort mailtjes gehad, bleek dat iemand gewoon een foutje gemaakt had in zijn adresboek waardoor mijn emailadres wat erg leek op het adres van die ander altijd gebruikt werd.
  Dan weet je gelijk of er iets fout gegaan is met die alias....
   
 10. Heb ik inmiddels gedaan,wachten is nu op een reactie van die persoon.
  Uitslag zal ik hier posten.

  Wel achteraf een samenloop van omstandigheden :oops:
  Een persoon had inderdaad zijn @home adres opgezegd een tijdje terug
  dus dat werkte bij mij als test.
  Verder het mailtje met de prive gegevens men was in het adres een lettertje vergeten.
  Omdat dit net achterelkaar aan kwam was het voor mij een reden om het te posten. Zal een volgend keer even een paar dagen langer wachten.:no:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 1 nov 2008
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina