1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

verlies internetsnelheid

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door wabby, 28 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik begreep dat het om de uploadcapaciteit van de bbned server gaat. Heeft dat iets te maken met fysieke afstand?
   
 2. De afstand zou in principe (theorie) niets met de snelheid te maken moeten hebben, echter kan het wel. Dit heeft niet zozeer met de afstand te maken maar met de verbindingen/servers die je tegenkomt.

  Heb net even een aantal testen gedaan op speedtest.net en ik haal niet op alle servers mijn snelheid. Op de testserver in groningen haal ik keurig mijn snelheid. Op een testserver in Rusland haal ik ook keurig mijn snelheid, ga ik testen op een server in Praag blijf ik steken op een 6Mbit, test ik op een server in Irak kom ik niet verder als 4 a 4,5Mbit. Op een server in Lissabon haal ik vervolgens weer keurig mijn snelheid

  Wel heeft het direct invloed op je ping, en dat word ook meegenomen in de test, vandaar dat je het beste kunt testen op een server die zo dicht mogelijk bij. Ook om zoveel mogelijk componenten uit te kunnen sluiten die het kunnen beinvloeden.
   
 3. Het gaat meer om de verbinding naar die testserver toe. Zitten daar onderweg een aantal bottlenecks tussen dan is de testsnelheid lager.
  Als de verbinding vanaf jouw huis naar groningen bijvoorbeeld 'leger' is dan de verbinding naar polen, dan haal je daar een lagere snelheid.
  Als Groningen bij jouw 20Mbit zou halen, dan wil dat niet zeggen dat iemand uit Australie op dezelfde server daar ook 20Mbit haalt, niet vanwege de afstand, maar vanwege de lijnen en bottlenecks onderweg. Of als de testserver zelf bijvoorbeeld een 100Mbit verbinding heeft naar het internet en er gelijktijdig 20 mensen met een 10Mbit verbinding gaan testen kun je nooit de maximum snelheid van je abonnement meten.

  Je kunt dus het beste altijd een paar servers testen en meestal weet je op een gegeven moment zelf wel welke voor jou het beste is. Amsterdam is bij mij bijvoorbeeld vaak trager dan Groningen, ondanks dat mijn verbinding naar groningen eerst via Amsterdam loopt als je de traceroute bekijkt.
   
 4. Internet is bij mij in de buurt: postcode 2151. Sinds donderdag is internet uit de lucht, nu lees ik op de site van ziggo dat ie gisteravond is opgelost, maar nu loopt hij zéér traag, rond 200kb/s!!!!

  Het is nu de derde dag dat het nog steeds niet opgelost, op de site van ziggo staat dat het gisteravond is opgelost?

  Hoe kan ik zien wat de oorzaak is van de storing is of ze nu nog steeds bezig zijn?
   
 5. hier internet erg traag sinds een uurtje of zo. download snelheid is ook gehalveerd, ik haal geen 5 MB meer, vaak de helft dus of zelfs minder.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina