1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax HDPVR-iHDR5050-C HD Twin Tuner PVR

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Edgo, 28 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Als je de moeite had genomen om de voorgaande berichten te lezen, had je kunnen zien dat het dus niet de 1000C is. :censored:
   
 2. Heb wel de moeite genomen om te lezen Mazdinges...
  Slechts niet goed gelezen.
   
 3. Ok Eddinges....:mrgreen:
   
 4. Back to topic ...

  Valt er al iets over het geluidsnivo (HDD, ventilator) te zeggen?
  Bij voorbaat dank!
  BTW, het design is door de andere familieleden goedgekeurd.
  En alle niet-gecertificeerde alternatieven heb ik na zeer grondige (>10 h) bestudering van whitepapers, licentiebepalingen, technische specifikaties van de verschillende instanties kunnen afhaken en definitief verworpen (CI+1_00).
  HDMI/HDCP versie 2.0, in ontwerpfase (wireless), lijkt mij met name om privacy-overwegingen in de toekomst interessant voor mediacenter toepassingen.
  Ik vind het knap, dat op basis van al die specs en bepalingen het HUMAX/Ziggo ueberhaupt lukt, om een HD DVR HDCP-gecertificeert te krijgen.
   
 5. Ben 1 van de fieldtesters maar moet zeggen hij is erg stil...meer zeg ik er (nog) niet over dat laat ik aan "anoniem" over:wink:
   
 6. Eindelijk een industrie standaard?

  Content protection volgens de HDCP specificaties betekend dat alle onversleutelde signalen uitsluitend via encrypted interfaces doorgegeven moeten worden en device revocation beschikbaar moet zijn.
  Aangezien de huidige CI interface niet hieraan voldoet, is een CI+ interface (encryption van ongecodeerde CAM uitgang) vereist om aan de certificatie te voldoen een het EICTA "HD TV" logo (industriestandaard!) te mogen voeren. Is dat de bedoeling? Of wordt het toch nog eerst een niet-standaard oplossing.

  Copy protection (wat iets totaal anders is dan content protection) is de keuze van de content provider (bv. DVD/BluRay) of verplichting van het head end (bv. Ziggo, Digitenne, ...) en kan worden in- en uitgeschakeld (als copy protection niet verplicht is) on a case-to-case basis dmv het "broadcast flag" en is ook onderdeel van de specificaties. De flag, niet de keuze.
  Welke policy zou Ziggo hierin volgen: altijd on of case-to-case?

  Een keuze van het head end: HD= copy protection en niet-HD=copy enabled, zoals geplanned voor de HUMAX, lijkt mij te simpel (bv. Nederland 1-3 in HD alleen encrypted opslaan en niet kunnen archiveren voor thuisgebruik lijkt mij niet legitiem. Of zie ik iets over het hoofd?

  Zie ook:
  HDMI & HDCP — the manufacturers' perspective
  HDCP — the FTA broadcasters' perspective
  http://www.ebu.ch/fr/technical/trev/trev_home.html edit: section HDTV
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 18 nov 2008
 7. Eindelijk een industrie standaard?

  Ik ben (nog) een leek in decoder/PVR-land. Ik vermoed dat hier een elementaire snaar geraakt wordt, maar ik begrijp e.e.a. niet helemaal. Kun je me je redenering in wat meer lekentaal uitleggen? Of misschien een (voor mij toegankelijke) verwijzing op internet geven waar dit uitgelegd staat?
  Dank!
   
 8. Graag, geef me even de tiijd.
   
 9. Bij mij wel, maar de Chinees op de hoek is nog dicht :pompom:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina