1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax HDPVR-iHDR5050-C HD Twin Tuner PVR

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Edgo, 28 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. ze zijn al even uitgetest ;) als het goed is vind de eerste levering week 10 plaats . tenminste dat is mij verteld... de berichten hierover zijn nogal wisselend.
   

 2. Ik wil helemaal niet zeuren en heb zelf momenteel een type 5000 die uitstekend bevalt.
  Ik zal de 5050 niet laten staan omdat er geen HDMI 1.3 op zit. Denk alleen dat het in productie bijna niets extra had gekost en dat wij als consument er een minimale meerprijs voor hadden hoeven betalen. Verder wat mij betreft geen negatieve uitspraken over Humax en ik zie er naar uit om de 5050 te kunnen gaan kopen
   
 3. Ben ik volledig met je eens belachelijk dat Humax nu nog voor HDMI 1.2 kiest terwijl 1.3 al ruim 2 jaar uit is. Dat is gewoon bewust kiezen voor verouderde technologie in een nieuw apparaat.
   
 4. Wat een gezeur over CEC :S

  CEC is bij HDMI naar mijn weten vanaf V1.0 al aanwezig. Alleen in de hogere versies zijn de commandos geupdate en in 1.3a zijn er wat timings en audio commando's bijgekomen (dit zin wel wat verregaande implementaties o.a. audio sturen van AV versterkers.

  Daarnaast kun je wel HDMI 1.3a in je apparaat pleuren als producent maar dan moet je het nog wel software matig implementeren.

  bron trouwens wikipedia.com
   
 5. Met alle respect vind ik dit wat stevige taal. Zo te zien wordt er reikhalzend uitgekeken naar dit apparaat. Maar omdat de prijs relatief laag is, zal er altijd wel wat te wensen overblijven. Een volgende (opgepimpte) versie zal mogelijk meer mogelijkheden en technieken in huis hebben.

  O, ja. Mijn vrouw had hem graag zilverkleurig. :wink:
   
 6. De HDMI versie bij een bron is helemaal niet zo spannend buiten evt CEC.

  HDMI 1.3 kan meen ik hogere kleuren spectrum aan (Deep color en xvYCC):
  Als de bron het zelf niet kan is het overbodig. Niet nodig voor de decoder dus daar deze dit niet kan, en de signalen het ook niet bevatten, idem 1080p.

  HDMI 1.3 kan auto lip sync tussen receiver en tv aan:
  Humax is een decoder en geen receiver. Sluit je deze aan op een receiver met HDMI 1.3 auto lip sync (dit is binnen 1.3 een optie geen standaard feature) en sluit je die receiver aan op een tv met HDMI 1.3 auto lip sync zal dit toch gewoon werken.

  HDMI 1.3 kan DTS-HD MA en Dolby TrueHD aan:
  Er is een optionele feature binnen HDMI 1.3 die het doorgeven van de HD audio streamen mogelijk maakt. De zenders die worden doorgegeven beschikken echter niet over deze audiostreamen en daarmee is het zinloos voor deze decoder.

  HDMI 1.3 kan beschikken over CEC mogelijkheden:
  CEC is leuk, maar niet elke combinatie van TV / decoder / speler / etc werkt met elkaar. Bij voorkeur dienen alle apparaten van de zelfde fabrikant te zijn. Om problemen te vermijden kun je dan beslissen om deze (optionele feature van HDMI 1.3) weg te laten.

  In weze zou hij dus best HDMI 1.3 kunnen zijn, alleen dan zonder alle optionele features, zoals best veel apparatuur die over HDMI 1.3 beschikt geen van de genoemde opties ondersteund.
  De enige HDMI 1.3 meerwaarde die "zinnig" zou kunnen zijn is dus de CEC maar die zal dan waarschijnlijkm aar op een select groepje apparaten naar behoren werken. Dit is nl niet zoals bij het stuur signaal (pin 9 dacht ik) bij scart waar haast elke tv op reageert.
  Persoonlijk vind ik het dus een verstandige keuze van Humax om niet te kiezen voor d reclame HDMI 1.3 leuze die je vervolgens alleen maar klachten oplevert omdat CEC met veel apparaten niet werkt.
   
 7. tjah... gemiste kans :evil: whahaha:mrgreen:
   
 8. Tip:

  [​IMG]
   
 9. HDMI 1.3 heeft idd meer features ALS de andere apparaten dit ook ondersteunen !!!

  Lypsync correctie bijvoorbeeld KAN in 1,3 worden gebruikt maar wil niet zeggen dat het ook al gebruikt wordt.

  True HD kun je bij tv al helemaal vergeten, dit is door dolby nog voorbehouden aan Blu-Ray. Daarnaast hoeveel uitzendingen zijn er nu in DD5.1 ? , alleen de HD kanalen hebben dit soms, maar zijn vaak opgepepte stereo kanalen.

  Breder kleurenspectrum is leuk, alleen zo jammer dat zowel het digitale HD kabelsignaal als een LCD scherm het (nog) niet kunnen weergeven.

  Dus het heeft op dit moment gewoon geen zin om voor 1.3 te kiezen, het is dan ook veel slimmer van Humax om voor een "oudere" en al lang beproefde versie te kiezen.

  Eventueel kan dit nog worden geupgrade met een softwareupdate.
   

 10. In week 8 gaan ze volgens Copaco naar de dealers.
  De Dealers zeggen idd in week 10
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina