1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax HDPVR-iHDR5050-C HD Twin Tuner PVR

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Edgo, 28 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Inderdaad! Heb het bericht pas na mijn daarop volgende posting gezien.
  Als Ziggo selectief het content zou beveiligen (volgens hun wettelijke verplichtingen) en de nieuwe HUMAX alleen deze zou versleutelen, zou het algemeen belang gedient zijn en ik dik tevreden.
   
 2. Dit heeft helemaal niets te maken met het "algemeen belang". Die uitdrukking alleen al. :oops: Zelfs hiermee worden uitsluitend commerciële belangen gediend. Het is jammer dat consumenten zich (nu nog) zo in een hoek laten drukken. :?
   
 3. Twee programma's tegelijkertijd opnemen?

  Kan de HDPVR-1000C twee programma's tegelijkertijd opnemen? Je zou verwachten dat dit zo is bij een Twin Tuner PVR, maar uit de documentatie op de Humax website is dit niet af te leiden ("Record several HDTV programmes without quality loss and simultaneously watch an additional HDTV program").
   
 4. Zoals ik hierboven al heb aangegeven, is het niet de 1000C maar een afgeleide van de FOXSAT PVR (min of meer bevestigd door Anoniem) en daar zit inderdaad een twin tuner in.

  Maar ik lees ook daar niet dat je 2 programma's kunt opnemen en een derde kunt bekijken. Daarvoor zou je 3 tuners moeten hebben.

  Bij een twin tuner kun je volgens mij wel altijd 2 programma's tegelijkertijd opnemen.
   
 5. @ Maslov: Indien ik je met deze uitdrukking op de tenen getrapt heb: hier mijn welgemeende excuses!
  Als consument staat me vrij of ik voor diensten of goederen wil betalen of niet. Maar ik heb geen recht om deze gratis te ontvangen. Ik ga ook (meestal) niet gratis werken, dit is mijn commercieel belang!
  Een andere situatie doet zich voor als de prestatie uit openbare middelen is betaald of door de vrijwillige prestatie van velen is ontstaan: dan staan deze goederen of diensten voor vrij gebruik beschikbaar zoals bv. opensource software onder GPL, wikipedia, Ubuny linux etc., etc. Indien deze voldoet lever ik hier graag en kostenloze bijdrage en kan deze gratis naar believen gebruiken.
  Maar soms benodig ik commerciele software en die kan ik kopen als ik dat wil of ...:wink:. Indien ik ze niet gekocht heb, zul je niet horen jammeren als het plotseling niet meer werkt of ik geen ondersteuning van de producent/distributeur krijg.
  m.v.g.
  gees
  copyleft 2008

  back on topic:
  Een vergelijkbaar model (met Conax CAM) kost in Sweden ca. 600 Euro.
  Er kunnen gelijktijdig 2 programmas opgenomen worden. Het is een twin tuner.
   
 6. Beste gees,

  Excuses zijn helemaal niet nodig hoor. Ik voel me helemaal niet aangevallen.:wink:

  Mijn punt is dat als aanbieders HD-content gaan beveiligen tegen kopiëren dat ik het daar absoluut niet mee eens ben. In ons land is het volstrekt legaal om voor eigen gebruik een kopie te maken van films en muziek. Dat geldt dus ook voor HD-content. Zodra ik dat ga verspreiden dan wordt het een andere zaak en heeft men recht van spreken. Maar dat is hier helemaal niet aan de orde. Ik wil en zal een opgenomen HD-programma niet verspreiden maar ik wil zelf de mogelijkheid hebben om dat programma op een andere plaats op te slaan (eigenlijk niet eens kopiëren, maar verplaatsen) voor eigen gebruik op een ander moment van mijn keuze. Iedere belemmering die ik daarbij krijg opgelegd, is onjuist (misschien wel illegaal) en zeker niet in het algemeen belang.

  Ik zal mij dan ook tot het uiterste verzetten tegen deze ergerlijke wijze van betutteling die nergens op slaat. Laat men verspreiders van content met copyright aanpakken. Daar heb ik niets mee te maken.

  Ik heb ook de mogelijkheid om een auto te besturen. Met die auto kan ik ook illegale dingen doen maar alleen die mogelijkheid is nog geen reden om mij het autorijden onmogelijk te maken. Zo zijn er legio voorbeelden te bedenken. Met die kunstmatige beperking op bepaalde (en misschien op den duur van alle) HD-content is het precies zo.

  Dus: Nooit mee instemmen want deze praktijken gaan veel te ver. Allemaal "angsthazerij" en een groot gebrek aan lange termijn visie.:!:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 15 nov 2008
 7. Wacht maar af. Ze gaan dezelfde kant op als CDS. Als je een "gecertificeerde" ontvanger koopt van deze klub (CDS) dan wordt een evt opname ook ge-encrypted opgenomen. Te lang wachten (>= 3 maanden) met afkijken? Helaas, kan niet meer. De key is dan zovaak geswitched dat afkijken niet meer mogelijk is. En dat is het voordeel van NIET-gecertificeerde ontvangers: Deze nemen dat gedecodeerd op.

  Gert.
   
 8. Als het inderdaad die kant op gaat, ook met een nieuwe Humax PVR (om weer even on-topic te gaan) dat ben ik bang dat we hier serieus iets tegen moeten ondernemen. Het kan toch niet waar zijn dat we dit zo maar laten gebeuren?

  Ik wacht even af wat Ziggo gaat doen met die nieuwe Humax PVR. Als die inderdaad weer wordt geknepen met als doel om de klanten in het gebruik te beperken dan ga ik maar eens een brief schrijven aan Mevr. Kroes hierover. Volgens mij weet zij hier wel raad mee. :mrgreen:
   
 9. Hoezo? Had je wat anders verwacht dan? Zo'n Humax wordt gesloopt van alle dingen die het leven leuk maken. Zo gaat het al jaren. En wat wil je bereiken met die brief aan Kroes? Dat de kabelboer geen opnames gecrypt mag opnemen? Of dat er verplicht netwerk-connectie aanwezig moet zijn?

  Gert.
   
 10. edited 2008-11-17 21:20

  Wat het kopieren voor thuisgebruik zijn we het dan 100% eens.
  Daarom ben ik blij dat hier al goede informatie verstrekt wordt, zodat ik voor me zelf kan uitmaken, in hoever ik met deze beperkingen kan leven of niet. Als het inderdaad te gek en gebruiksonvriendelijk voor mij wordt, kan ik als ik meer dan 1200.- Euro wil uitgeven een Dreambox 8000, die sinds zeer kort geleverd kan worden, uitproberen en een software CAM installeren. Edit: en zal dan binnen no-time op de revocation list staan en permanent geblocked zijn, zou zonde zijn van de investering en de moeite. /end of edit
  Wat Nellie Kroes betreft, met alle respect voor wat ze heeft bereikt, verwijs ik na volgende link: http://ec.europa.eu/comm/competition/consultations/online_commerce.html

  Van die meneer die naast haar staat en die ik als artist zeer waardeer, heb ik nog een recente, legale CD, die ik nog nooit in mijn high-end audio speler heb kunnen beluisteren ... Sindsdien laat ik bedrijven zoals "rootkit" SONY en EMI links liggen.
  Zo te zien, is er al een lobby van rang en faam.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 17 nov 2008
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina