1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax HDPVR-iHDR5050-C HD Twin Tuner PVR

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Edgo, 28 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. vriend van me heeft ze zien staan 4 dozen
   
 2. :cool: Misschien zit ie niet bij de juiste opticien, en stonden daar een aantal HUMAX 5000c modellen :?:
   

 3. Misschien wie het eerst komt, die het eerst maalt. Maar geduld is een goede zaak.
   
 4. dan maar geen goede zaak hoor :lol: :schater:
   
 5. Geselecteerde bron op RF uit

  Heb nog een oude videorecorder aangesloten staan. Het enig nut dat dat ding eigenlijk nog heeft is dat 'ie de geselecteerde bron op de RF-uit schakelt. Hiermee kan ik dus op de slaapkamers met een via coax op de RF-uit aangesloten TV naar een DVD, video of tv-kanaal (lees: Film1/Sport1) kijken.
  Wat ik mij afvraag: kan dit apparaat dat ook? (kan eindelijk die oude videorecorder de deur uit). In de handleiding staat wel dat de RF-uit gebruikt wordt voor aansluiting met een TV of videorecorder, maar is dat hetzelfde?
   
 6. Ik vermoedt dat je nu op de vcr via scart een dvd speler en of een decoder hebt aangesloten. Vervolgens stel je de "tuner" van de vcr in op ext 1 of 2 (op het gewenste apparaat) en kijk je elder in huis op een tv naar het gewenste apparaat terwijl het signaal via coax van je vcr komt.

  Als dit het geval is zul je helaas pech hebben verwacht ik.
  Vroeger had nog niet elke tv scart aansluitingen en was het inderdaad gebruikelijk dat je het video signaal van een vcr ook op een bepaalde frequentie op de coax kabel kon zetten mbv een vcr.
  Dit leverde echter steeds vaker problemen op. Zenders schoven dichter op elkaar en naar andere frequentie gebieden waardoor soms de hiervoor gebruikte frequentie alleen maar stoorde. Sommige fabrikanten losten dit op door de gebruikte frequentie weer enigzins variabel te maken, maar het bleef behelpen. Deze techniek wordt nu echter niet meer toegepast bij dvd-recorders en settop boxen. Er zijn meen ik wel dergelijke losse kastjes voor te koop in de handel, maar hoe die heten en hoe terug te vinden moet je me niet vragen, sorry.
   
 7. Nee, alleen het analoge antennesignaal gaat naar de rf-uit.
  De decoder is geen rf-modulator.
  Je kunt, als je dat wil, de megavideo-55 hiervoor gebruiken. Deze sluit je aan op de scart uitgang van de decoder. Antennekabel erin en antennekabel eruit en je kunt het scartsignaal dan als een eigen frequentie mee moduleren inclusief stereo geluid.
  Ik heb dit zelf jarenlang zo gedaan.
  Je kunt makkelijker een extra decoder kopen met smartcard en wachten tot ziggo op alle smartcards al je afgenomen pakketten zet zonder meerkosten.
  Dat is hoe ik het nu doe, want je kunt dan onafhankelijk van beneden naar een zender kijken.
   
 8. Mr Parker, je vermoeden is juist. Zo werkt het. Dank voor je uitleg.
  TheGrouch, dank voor de tip van de MegaVideo. Ik wist niet dat dit soort apparaatjes bestonden, althans ik kon ze niet vinden.
   
 9. De rf-modulators zijn inderdaad de dingen die ik bedoelde.
   
 10. humax 5050

  Reeds te bestellen bij Wehkamp. De prijs is 379, verwachte datum van levering 27 maart 2009.

  Mediamarkt heeft hem op het verlanglijstje staan, maar weet nog niet wanneer hij te leveren is, verwachte prijs in Zwolle: 399.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina