1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax HDPVR-iHDR5050-C HD Twin Tuner PVR

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Edgo, 28 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Klopt niet helemaal!
  Adviesprijs 5050c = 399.-
  Adviesprijs 8000 = 999.- + 2*DVB-C tuner + 1*350GB HDD ~ 1300.-

  Hiervoor kan ik 3 Humax 5050c kopen en hou ook nog iets over.
   
 2. Zoals gewoonlijk worden we boos op de verkeerde. De aanpassingen worden weliswaar voor Ziggo gemaakt, maar niet door Ziggo. De standaard firmware voor Nederland zit dus in de Humax 5050 en Ziggo zal die niet veranderen. Veel van de aanpassingen worden afgedwongen door de content providers. Dat geldt uiteraard ook voor de satellieten.

  Ik zelf vind ook dat ik eigenlijk de opgenomen uitzendingen moet kunnen bewaren, bewerken, etc. Helaas zijn er mensen die de content verspreiden en er vaak ook nog aan willen verdienen. Als dat niet gebeurde, zouden ook de beschermingen niet nodig zijn. We willen allemaal veel hebben, maar er niet voor betalen.

  Een DM 8000 is om voor de kabel te gebruiken toch wel driemaal zo duur als de Humax 5050. Dit is dus niet echt een alternatief.

  Ton
   
 3. Als ik mij niet vergis is uitzending gemist gratis te bekijken via internet. De mensen van Ziggo gaan dus geld vragen voor content die legaal gratis is te bekijken via het net. Het lijkt me dus niet dat ik boos ben op de verkeerde. Ik heb immers al een Cisco ontvanger retour moeten zenden en geld terug ontvangen omdat hij niet voldeed aan de specificaties (Netwerkaansluiting en USB door Ziggo afgesloten) Als Ziggo dus bij de Humax 5050 de boel dicht gaat zetten dan raad ik een ieder aan het apparaat weer retour te laten gaan. Dat is de enige mogelijkheid om een monopolist als Ziggo door de knieen te krijgen. Nog even wat negatief nieuws bij Kassa of Tros Radar erbij en dan zal er wel wat gaan veranderen.

  Natuurlijk weet ook ik dat er veel mogelijk is met een Dreambox 8000 maar een Dreambox is niet een machine voor de gemiddelde gebruiker. Immers ik zie de gemiddelde gebruiker geen emulatiesoftware dan wel een nieuwe linuxfirmware plaatsen.

  Nogmaals de Humax 5050 is in de basis een prima apparaat. Dus Ziggo even een Tip verbeteringen oke, beperking aanbrengen nee niet doen.
   
 4. Waar heb jij de specificaties gevonden dat de (door ziggo) geleverde cisco een aktieve netwerkaansluiting en usb zou moeten hebben. Anders voldoet hij toch echt aan de specificaties. Mogelijk niet aan jouw verwachting, maar dat is wat anders.
   
 5. Als ik Uitzending Gemist via internet op mijn tv weergeef heb ik een heel slechte beeldkwaliteit. Ik neem dat Uitzending Gemist via ziggo een betere kwaliteit heeft. Je betaalt dus voor de extra functionaliteit. Zo heb je ook software in een lite-variant gratis, en in een volledig functionele variant betaald. Ik dacht dat ziggo ook een gratis (24-service) en een betaalde versie (14 dagen service) heeft, natuurlijk enkel voor interactieve tv.
   
 6. Laten we het topic bij de "Humax5050-c" houden :!:
   
 7. Wat valt er nu te verdienen aan gekopieerde films met het logo van een TV zender er in? Iemand die echt kwaad wil haalt zijn films bij de videotheek en ript ze (dus zonder logo van TV zenders) en verspreid ze vervolgens.

  Aangezien dit lek toch niet valt te dichten is elke vorm van beveiliging onzin en treft het alleen de freaks, hun meest trouwe klanten nota bene.

  Ed
   
 8. Ik heb de specificaties van de Cisco ontvanger vanaf de doos die ze gewoon in de winkel aanbieden en waar ik hem ook weer retour heb gebracht.

  Verder is hij ook op de markt onder een andere naam meet valt er te lezenop: http://www.saeurope.com/newscenter/downloads/Explorer8455DVB_HDDVR.pdf
   
 9. update firmware ongedaan maken

  Vraagje,
  Kan je een ongewenste update van Ziggo, die bv poorten dicht heeft gezet, weer ongedaan maken?
   
 10. Ik heb hierover nog eens zitten nadenken. Ik begrijp dat deze ontvanger geen deel gaat uitmaken van een officieel Ziggo-pakket. Dat zou betekenen dat deze ontvanger zelfstandig door Humax op de markt wordt gezet (ook voor andere Nederlandse kabelaars), weliswaar in samenwerking met Ziggo. De ontvanger zal dan ook niet te koop zijn bij Ziggo, maar gewoon in de handel. Er zit dan ook geen Ziggo firmware op de ontvanger, maar Humax firmware (aangepast voor de Nederlandse kabelmarkt en/of ziggo). Mogelijk dat nieuwe firmware via ziggo wel op de ontvanger kan worden gezet, maar dan zal dat nog altijd Humax firmware zijn. Zonder toestemming van de eigenaar van de ontvanger, wij dus, zal ziggo niet mogen rommelen met instellingen/mogelijkheden van de ontvanger. Want de ontvanger is geen eigendom van ziggo.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina