1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax HDPVR-iHDR5050-C HD Twin Tuner PVR

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Edgo, 28 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Mochten jullie nog testers zoeken dan wil ik me bij deze aanmelden als vrijwilliger.
   
 2. Ja, dat zou ik ook wel graag willen weten. Moet toch ook al wel bekend zijn lijkt me...

  En please :thankyou: please inclusief een bruikbare ethernet poort !!!!

  /RdP
   
 3. Er zijn een aantal delta's ivm de 9200 obv de informatie die ik vorige week heb ontvangen. Morgen ontvang ik een eerste sample en dan kan ik de verschillen verder uitzoeken.
  Over de ethernet poort gaan we nog een discussie voeren. De CA leverancier zou hier (ftp) niet mee instemmen.
   
 4. Jammer weer

  Jammer weer dat goede specs door Irdeto worden gedowngrade. Vanuit Irdeto snap ik het wel dat ze hun obscure algoritme geheim willen houden, maar ik vind het zo jammer dat het altijd ten koste moet gaan van het gemak dat door de nieuwe boxen wordt geboden. Moet er niet eens gedacht gaan worden aan een tweeweg authenticatie en authorizatie syteem om sleutels uit te delen, dan zijn we meteen van die hele smartcardbende af. Moet toch kunnen anno 2008.
   
 5. Ongeacht de toegepaste technology zal het doel hetzelfde blijven content en copy protection.
   
 6. Dat snap ik. In dit geval doelde ik op het niet toelaten van open poorten om een service op het apparaat te benaderen. Zoals bij de Siemens het geval was met de programmeerfunctie via internet. Die functie sneuvelde omdat Irdeto geen risico wenst te nemen met "hackbare" poorten, omdat alle decryptie informatie aanwezig is op elk apparaat. Daarom zie ik veel liever een tweeweg authorizatie oplossing waarbij de licentie verstrekt worden door een licentieserver op aanvraag. Dan kun je altijd nog zeggen dat je x keer een licentie voor het opgenomen programma krijgt of y uren na opname nog kunt terugkijken. Je laat dan in ieder geval hoe het apparaat gebruikt wordt en waar de data wordt opgeslagen vrij binnen de gestelde copy protection.
   
 7. Ik zou al heel blij zijn als content niet alleen op de lokale HD kan worden opgenomen, maar ook op een decentrale HD (NAS of PC). Dit zal toch zeker niet in strijd zijn met regelgeving van de content providers, want dan voldoet de Siemens M750c ook niet aan deze regels. Tevens zou het mooi zijn als het mogelijk zou zijn om opnames op afstand te schedulen, doordat op een externe bron(internet, NAS, PC) wordt gekeken of er iets nieuws gescheduled staat (Zoals de KiSS dat doet). In beide gevallen is de (content) veiligheid van de box niet in het geding en zullen veel mensen hier blij mee zijn. FTP en Telnet zijn hier niet voor nodig !!!

  /RdP
   
 8. Geweldig anoniem, dat je alvast enige informatie hierover met ons wilt delen. Ook wil ik je (Ziggo) sterkte en wijsheid wensen met de discussie over die ethernet poort. Ik hoop dat het lukt om de starheid van die leverancier te doorbreken.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina