1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax HDPVR-iHDR5050-C HD Twin Tuner PVR

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Edgo, 28 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. SD = Standard Definition. Versus HD, High Definition. Of te wel 'gewoon' 576 vs 720 (HD-ready) of 1080 (FullHD). Wat je analoog ook al had.
  Zie ook hier.
   
 2. Dat is oa. wat ik bedoel. Maar je hebt gelijk, iedereen moet daar zelf een afweging in maken. Ik zou mijn huidige "zeer goede" SD-signaal op een standaard Samsung decoder niet willen ruilen voor dat van een 5000 of misschien een 5050 HDR. :mrgreen:
   
 3. Met de original mode voldoet de 5050c in ieder geval aan de EICTA HDTV 1080 eis. En het is nog maar de vraag of de waargenomen verschillen niet ook aan de zeer verschillende beeldbewerkingsfaciliteiten/instellingen van de gebruikte monitoren liggen. Dit is in ieder geval mijn arbeidshypothese. Maar: The proof of the pudding is in the eating!

  :oyeah:
   

 4. Voor iedereen:
  Oud collega van me en zeer kundig!
  Lees de artikelen eens van Dhr. J. van Gogh.

  http://www.hotspottrendwatcher.nl/profiel/humax
   
 5. Deze? http://www.hotspottrendwatcher.nl/index.php?module=news&articleID=1288&buttonID=2

  Quote: En u raadt het al: dat komt de kwaliteit niet ten goede want er moet behoorlijk gerekend worden door de beeldprocessor in zo’n TV.
  Maar ja, elk nadeel heeft z’n voordeel want dankzij de behoefte aan die grotere rekencapaciteit kunt u het verschil in kwaliteit van de diverse TV’s beter zichtbaar maken. Mooi toch?
   
 6. "Die TV’s moeten namelijk het 1366 x 720 beeldsignaal ‘upscalen’ naar het aantal beeldpunten van zo’n Full HD scherm."

  Dus SD wordt helemaal een ramp want dan moet er nog meer gerekend worden?!? :giveup:
   
 7. haha grappig om te zien dat een original mode de "problemen" op zou lossen terwijl scalen via de TV door de product manager als negatief benoemd wordt :giveup:

  Mij maakt het niet zoveel uit en ik vind de original mode wel handig. Ik laat al mijn beelden straks via een nieuwe Denon receiver naar 1080p upscalen en aangezien daar een goede scaler in zit ga ervan uit dat dit optimaal zal zijn.

  Wel jammer dat er geen andere chip in zit om SD content toch beter weer te geven. Zoals eerder gezegd er zijn meldingen zowel bij de 5000 als bij de nieuwe UK foxsat dat de SD kwaliteit minder is.
   
 8. In elk geval heb je dan straks de keus wie je wilt laten rekenen, de Humax of je TV.
   
 9. CeeS, je bent onverbiddelijk :oyeah:

  Ik bedoelde met m'n opmerking en 't :giveup:dat ik de mededeling van dhr. Van Gogh wat vreemd vond. Het lijkt me dat recente FullHD's geen probleem hebben met 't upscalen.
  En ja, je hebt gelijk, mocht dat wel het geval zijn, dan kun je 't de Humax laten doen.
   
 10. Dat is wel positief toch?

  Ik ga er een beetje vanuit :mrgreen:dat mensen met een HD PVR ook een fatsoenlijke HT set /TV hebben met een betere scaler erin.

  Zit er eigenlijk nog verschil in welke gebieden deze decoder gaat werken? Oud multikabel @Home etc? Of werkt deze overal. Dit ivm de Cisco die o.a. (nog) niet in het multikabel gebied werkt...
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina