1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax HDPVR-iHDR5050-C HD Twin Tuner PVR

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Edgo, 28 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Beste Cees,

  Het lijkt mij heel aannemelijk dat als men in de UK bij de sat-versie van de nieuwe HDR problemen heeft met SD dat dit ook wel eens zou kunnen optreden bij de kabelversie voor Ziggo. Beide apparaten hebben dezelfde basis!

  Wat je verder vertelt over de 5000, dat er een nieuwe softwareversie komt waarbij de originele resolutie kan worden gekozen, is al iets maar imo niet de echte oplossing van dit probleem. Als het anders is, ben ik blij.:wink:

  Tenslotte heeft het geen zin om het probleem van die slechte SD-kwaliteit te bagataliseren (dat doe je wel een beetje). Het is fijn voor je dat jij dat verschil niet hebt, maar dat wil nog niet zeggen dat anderen dat probleem niet kunnen hebben. Misschien is het inderdaad de combinatie met bepaalde TV-merken. Ik heb het met een Philips LCD en in de UK heeft men het probleem oa. met een Sony.

  Ziggo is kennelijk al maanden aan het testen en ik hoop dat ze bij die testen ook naar dit probleem kijken. Ik denk zelf dat men daarbij ook dit probleem wel heeft geconstateerd maar dat Humax dat niet echt kan oplossen omdat er "ergens" in dit apparaat een groter probleem zit dat niet eenvoudig is op te lossen. Dus, horen we er waarschijnlijk niets meer over, totdat er heel veel klachten komen.:mrgreen:
   
 2. De slechtste HDMI kabel is nog beter dan een top scart.
  Waarom geen HDMI?
   
 3. Misschien had je dit topic wat eerder moeten volgen, want Anoniem heeft dit een paar weken geleden al geschreven een paar pagina's terug.
  Zie hier. Blijkbaar kan de chipset het upscalen dus niet beter doen en aangezien de 5050 dezelfde chipset heeft dan de 5000 zal dat niet anders zijn.

  En blijkbaar is het ook afhankelijk van je TV en de verwerking van HDMI. Daarom zien misschien sommigen het wel en anderen het niet of bijna niet.

  Je opmerking over bagataliseren snap ik niet. Ik zie vaker dat dingen gelezen worden zoals iets niet bedoeld is... Ik schreef alleen dat ik er zelf niet veel van merk en dat ik het kan vergelijken met SCART en met een IR-FOX. Anderen merken het wel en hebben er blijkbaar last van. Die hebben ook geschreven dat het probleem in het beeld niet aanwezig is als je de upscaling niet laat doen door de 5000 en de originele resolutie kiest. Dat doet de 5050 dus nu en gaat de 5000 ook doen. Meer schreef ik niet, dat was dus niet bedoeld om te bagataliseren maar om te vertellen wat ik hier in dit topic eerder las en wat mijn eigen ervaringen zijn.
   
 4. Ik ben het hier geheel niet mee eens (ervaringsdeskundige), maar deze discussie ga ik niet voeren die staat elders al op het forum.

  Voor de specifieke problemen met de mindere SD kwaliteit volg deze draad: http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=11792&page=25
   
 5. Ok Cees, no hard feelings.

  Dat bericht van Anoniem had ik wel gelezen maar ik heb ook gelezen dat het daardoor wel iets beter kan worden maar niet het probleem echt oplost. Waar ik bang voor was, gaat dus ook gebeuren. We krijgen een nieuwe HDR waar precies hetzelfde probleem in zit als in de 5000. :oops:

  Op de diverse UK fora heb ik hier veel over gelezen. Humax reageert daar niet op dit probleem. Men hoopt daar kennelijk dat daardoor het probleem vanzelf verdwijnt. Wat mij betreft is het probleem al verdwenen want ik koop dat apparaat gewoon niet. Er zal ooit wel eens een versie komen waar dat probleem niet in zit. :mrgreen:

  Ik hoop natuurlijk dat diegenen die wel een goed SD-signaal hebben veel plezier zullen beleven aan de nieuwe HDR. :grin:
   
 6. Maar in de originate stand is dat probleem toch niet aanwezig ??
   
 7. Ik ben bang van wel. Als je alle berichten daarover nog eens goed leest en dat ook op de UK-fora doet dan moet ik helaas constateren dat het echte probleem daarmee nog niet is verholpen.:oops:
   
 8. Volgens de eerder gemelde review op hdtvniews:
  "Het beeld
  Zoals we van Humax gewend zijn levert ook deze decoder een mooi beeld met uitstekende kleurweergave en scherpte. Op veler verzoek is de “original” instelling op deze decoder te kiezen. Uiteraard hebben we daar naar gekeken maar die stand gaf op onze Sony HDTV zeker voor SD zenders geen beter beeld maar eerder wat meer ruis. Bij HD zenders zagen we geen verschil en we hebben dus onze verdere tests uitgevoerd in de 1080i stand waarover we zeer te spreken waren. De uiteindelijke beeldkwaliteit in de original stand kan per TV sterk verschillen en er is naar onze mening dus geen algemene richtlijn te geven voor gebruik van original of een andere HD resolutie instelling. Even zelf uit proberen dus."

  Of te wel, wat ruis met original op een Sony 40W4000, die het vervolgens op 1080i weer wel goed doet. Ik heb daar inderdaad met de 5000 ook andere ervaringen overgelezen, juist het omgekeerde. Je neemt dus een kleine gok als je deze PVR koopt, maar dat is dan wel bekend... Mogelijk dat de toekomst gaat leren of 't aan de PVR ligt of aan bepaalde modellen TV's/kabels/....
  En ja, je hebt de keuze om te wachten op een doos die perfect is. Ik denk dat ik dat laatste niet ga doen, ik word al wat grijs ;) .
   
 9. dom?

  Ik ben misschien dom maar wat betekend SD ?
   
 10. HD is "High Definition" en SD is "Standard Definition". :wink:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina