1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax HDPVR-iHDR5050-C HD Twin Tuner PVR

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Edgo, 28 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Inderdaad een prima prijs. En ook ik heb goede ervaringen bij deze online shop dus dan is de conclusie snel getrokken :). Staat nu in mijn favo lijst.


   
 2. Bedankt voor de tip.

  Heb echter nog wel een "zorg". Op de Humax fora in de UK lees ik dat sommigen daar, net als ik hier met de Humax 5000C ontvanger, problemen hebben met de kwaliteit van de SD-uitzendingen op de Foxsat HDR.

  Als dat ook met "onze" nieuwe iHDR-5050-C het geval is, is dat voor mij een reden om dat apparaat niet te kopen zolang er nog zo weinig HD-uitzendingen zijn. :oops:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 9 jan 2009
 3. De adviesprijs is blijkbaar €399. Zie ook dit bericht en dit bericht. Interessant verschil: Coolsound meld 2 programma's opnemen en eventueel 1 kijken (zoals de 9200C), terwijl de twee berichten melden dat je zelfs 3 programma's kunt opnemen en 1 kijken. Dat laatste zou natuurlijk helemaal geweldig zijn. In de praktijk heb je dan geen enkele restrictie meer met opnemen en kijken.
   
 4. De Humax iHDR-5050c HD decoder PVR zal medio maart leverbaar zijn en berichten hebben mij al bereikt eind februari.

  Op: http://www.hdtvnieuws.nl/hdtv/humax-ihdr-5050c-review-20090107/ staat een goede review.

  Apparaat heeft veel van de Humax IRHD-5000 weg maar nu met opname mogelijkheid.

  Een heuse aanrader qua prijs interessant.
   
 5. Je hebt goed je 'huiswerk' gedaan, dit heb ik inderdaad ook gelezen. Ontzetten jammer weer, een gemiste kans deze nieuwe Humax te perfectioneren. Wederom een mindere kwaliteit upscaler voor SD kanalen. Vreemd en jammer dat Humax niet naar deze klacht heeft willen luisteren.

  Een quote van bovenstaande test:

  Het beeld
  'Zoals we van Humax gewend zijn levert ook deze decoder een mooi beeld met uitstekende kleurweergave en scherpte. Op veler verzoek is de “original” instelling op deze decoder te kiezen. Uiteraard hebben we daar naar gekeken maar die stand gaf op onze Sony HDTV zeker voor SD zenders geen beter beeld maar eerder wat meer ruis. Bij HD zenders zagen we geen verschil en we hebben dus onze verdere tests uitgevoerd in de 1080i stand waarover we zeer te spreken waren. De uiteindelijke beeldkwaliteit in de original stand kan per TV sterk verschillen en er is naar onze mening dus geen algemene richtlijn te geven voor gebruik van original of een andere HD resolutie instelling. Even zelf uit proberen dus'.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 9 jan 2009
 6. Klopt niet, zie dit bericht waarin verwezen wordt naar de specificaties die Humax zelf online heeft gezet. Dus gewoon 2 opnemen en een derde kijken net zoals de 9200.

  Hier ook: lees dit topic even voordat je dit 'nieuws' post, want vorige week werd al iets van Humax zelf gepost met de juiste levertijd en info.


  Hoezo gemiste kans, het ding is nog niet eens uit? En de specs van die SAT-versie zijn anders....

  Er is al eerder in dit topic gemeld dat er geen wijzigingen aan de eigen upscaler gebeurd zijn, maar dat de kabelversie de originele resolutie van de uitzending kan doorgeven zodat de upscaling gewoon in je TV kan plaatsvinden. Dit gaat bij een komende software versie van de 5000 ook gebeuren. Als je de 5000 handmatig in de originele resolutie zet heeft die ook geen problemen.

  Verder is de genoemde "slechte SD" kwaliteit van de 5000 ook lang niet bij iedereen te merken. Ik heb nog nooit een slechter beeld gezien op HDMI dan met SCART met mijn 5000. Blijkbaar/misschien is het ook afhankelijk van de TV die je gebruikt. Ik heb ook een IR-FOX dus kan het zelf goed vergelijken.
   
 7. Hier op een Toshiba 47z3030 zowel in FullHD alsmede SD kwaliteit schitterende beelden.
  Zowel de beschikking over satelliet draaibaar als zijnde een Ziggo kabelverbinding met HD abonnement.

  Niets te klagen dus, maar zou zo graag zien dat Ned. 1 / 2 / 3 z.s.m in hd kwaliteit komen.
   
 8. Ik heb de Samsung HD decoder gehad (helaas 'overleden') maar die ging beter om met z'n HDMI signaal qua beeldweergave. Daar zag je ook de EPG niet van een mindere kwaliteit worden bij de SD kanalen t.o.v. de HD kanalen, dit zie je heel duidelijk gebeuren bij de Humax 5000, dit lijkt mij al een bewijs op zich. Ik gebruik daarbij ook een top-SCART kabel (QED) die ook alles uit het SCART signaal kan halen wat er in zit, dit kan ook een oorzaak waardoor het bij mij zo duidelijk zichtbaar is. Ter info, ik bezit een Pioneer 436 FDE.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina