1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax HDPVR-iHDR5050-C HD Twin Tuner PVR

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Edgo, 28 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. instellen van de resolutie help niet om de tandvullingen te verwijderen.....
   
 2. Laat de decoder eens op 576P staan en je eigen tv het beeld laten upscalen. :mrgreen:
   
 3. ook geprobeerd, elke versie geeft de issue
   
 4. Ab code op http://www.ezremote.com/setupcodehe...p?product=CAIW_ECHO_07&width=340&fontSize=8pt
   
 5. Is de resolutie van de lcd zelf (philips 42pfl9603) ook op een of andere manier aan te passen?
  Of kan dat alleen op de humax?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 14 mrt 2009
 6. BenJ schreef dan ook dat hij hetzelfde had op zijn Panasonic ontvanger. Dat is het eerste type SD ontvanger wat op de markt was.

  Conclusie: het zit gewoon in de uitzending .....
   
 7. Wellicht leuk om mijn opname-test te vermelden:

  ER van afgelopen week opgenomen (SD-Opname)
  Het ER....ts-bestand via FTP naar mijn PC gekopieërd.
  Gedemuxed met TsMuxerGUI, daarna met mpeg-vcr gemuxed en daarna het teveel aan begin en het einde "weggeknipt" (NED1 heeft geen reclames ertussen) .... dit bestand heb ik op mijn Argossy Mediaplayer (HD van 500mB) gezet (Type heet: Argosy mobile video HDD HV356TB) die kan max naar 720p upscalen.

  Dus SD --- breedbeeld naar 720-Breedbeeld via component aan Sony Bravia 40W2000 LCD ... en wat schetst mijn verbazing, beelden zijn scherper dan direct via de Humax bekeken. Dus de bronsignalen zijn goed, net zo goed als de Samsung HD-receiver aangeboden krijgt ...

  Maar goed, een (nog) beter beeld zou er eigenlijk nog in moeten zitten ...

  En zo kan ik nog wel ff doorgaan want een ts-bestand van Flikken opgenomen van Begiië EEN, kan ik alleen de videostream eruit krijgen, terwijl er wel degelijk ook een audiostream inzit ... zo zie je maar dat er schijnbaar allerlei standaards bestaan ...

  Bij HD-TS opnames lukt het over het algemeen ook goed om ze om te zetten en via de PC te bekijken (in principe kun je met de juiste codecs al het TS-bestand direct bekijken) Maar ik wilde bewust ook eens naar MPG-omgezette bestanden kijken. Mijn PC heeft een DVI-uitgang die 1080p kan weergeven, dus geen probleem, en die zijn dus nog scherper ...
  De boel direct bekijken met VLC lukt het goed. Draadloos-toetsenbord en je hebt een prima mogelijkheid de boel van afstand te bedienen.

  Deze HD-opnames bekeken via de Humax zijn in principe al excellent en of ze via de PC beter zijn waag ik te betwijfelen, wellicht dat iemand met betere ogen dan ik heb, nog iets van verschil kan zien ... :shock:

  In principe is het met de juiste software zelfs mogelijk een Blu-ray Disk te maken. Maar direct vanaf de harde schijf gaat makkelijker. Naast het gebruik van een PC kun je ook een Sony PS3 gebruiken.

  Jullie zien mogelijkheden te over voor de hobbyist.... :-P
   
 8. merkwaardig maar interessant... Dit zou kunnen betekenen dat het ontvangstgedeelte van de Humax prima is maar dat er kwaliteit verloren gaan bij de outputs van de SD....

  De HD uitzendingen zijn op mijn Pioneer 5000EX prima maar niet exceptioneel, de SD uitzendingen blijven matig (maar niet slecht). Helaas heb ik mijn Samsung 360 aan een vriend te leen gegeven dus kan momenteel niet vergelijken (heb dan ook een tweede smartcard nodig), dus bovenstaande blijft subjectief.
   

 9. Dat is dus de vraag, scaled deze tv alles zelf up tot 1080p, of geeft ie de content in de orginele(aangebode) resolutie weer?(staat niet in de handleiding.
  Aangezien er vaak op dit forum word aangeraden, om de humax het upscalen te laten doen of de tv, maar als de tv zoals jij zegt zelf naar de resolutie gaat die het krijgt aangeboden heb je die vrijheid dus niet.
  Begrijp me goed het gaat mij erom dat ik alle mogelijkheden wil kunnen benutten die er zijn, vandaar mijn vraag.

  gr. D.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina