1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax HDPVR-iHDR5050-C HD Twin Tuner PVR

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Edgo, 28 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik ben sinds afgelopen vrijdag in het bezit van dit juweeltje. Jullie begrijpen ik ben er zeer tevreden over, nog weinig echte minpunten kunnen vinden. Al is de background van het display idd wat fel afgesteld. Ik had hiervoor een Humax IR Fox C met (goede) scart, nu HDMI 720p naar philips 32pf9541, ik concludeer dat de beeldkwaliteit "gelijkwaardig" is. Echter eerder wat minder "contrast" / "diepte" dan meer, voor mij in ieder geval echter prima.

  Het "updating" tijdens standby komt bij mij ook vaak langs, ik vraag me af of dat ook niet een EPG update betreft?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 12 mrt 2009
 2. Nee helaas geen Pip fuctie op de Humax. Hopelijk met een softwareupdate. Met de AB kan ik je niet helpen, de originele gebruik ik niet.
   
 3. Opgelost!:pompom:
  Geweldig beeld scherp beeld van de UI op het scherm in de stand 1080i. Had nog niet door dat de stand "Original" op de SD zenders ook een korrelig 576i user interfase oplevert.

  Nu nog die tweede tuner actief zien te krijgen.
   
 4. @Hans: lastige vraag opdat we niet de kwaliteit bij jou op scherm kunnen bekijken. Ik heb zelf ook Philips en heb contrast, witwaarde en kleur met Monster calibratie DVD afgesteld (google maar eens). Je hebt weer net een ander type TV dus niets aan mijn setupwaarden. Ik geef voorkeur aan permanent 1080i op de 5050 (en op de 5000). Het blijft een kwestie van proberen, maar dat is ook het leuke ervan.
   
 5. @Fonzarelli: De tweede tuner komt automatisch actief als je iets opneemt en of een tweede progamma gaat kijken of opnemen op een andere zender. Ik verbaasde mij er gisteren (pas 1 dag een gelukkige bezitter van deze PVR) ook al over dat er maar 1 actief was. Maar bij het testen bleek de tweede tuner automatisch actief te worden.
   

 6. Ik moet dat toch eens van dichterbij bekijken, er is mij namelijk geen verschil opgevallen in de scherpte van de UI bij 576i en 1080i. :?
   
 7. Ook ík bedank je voor dit antwoord :)
   
 8. Het is heel lastig om hier iets algemeens over te roepen, maar ik doe een poging. Als je decoder SD niet kan upscalen naar de native resolutie van je scherm, dan zou het meestal (...) wel eens het beste kunnen zijn om alle scaling in je TV te laten plaatsvinden, anders scale je nl 2x. In mijn geval, ik heb een Pioneer 428XD plasma (1024 x 768) lijkt het de beste resultaten op te leveren met de Humax op 576 (geen scaling), maar het is close en ik heb mijn definitieve mening nog niet bepaald. En het hangt natuurlijk erg van van de kwaliteit van beide scalers danwel de combi.
   
 9. Bedankt! Ik had zoiets bij een van de andere topics gelezen maar wil het toch nog graag zien in dat menuvenster signaalstatus.
  Er is niets zo vervelend als een vrouw naast je op de bank roept: Waarom doet dat onderste metertje niets??? Daar sta je dan met je nieuwst speeltje! Herkenbaar voor sommige misschien?
   
 10. Er zijn diverse factoren in de combinatie Humax / TV van invloed op de ervaring van de gebruiker. Wat voor de één werkt, vindt een ander niets. Gewoon blijven expirimenteren. 1080i output via HDMI werkt perfect naar mijn Full HD Philips TV. Echt kippevelkwaliteit! Je merkt, ik ben (tot nu) erg content met de Humax. :grin:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina