1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax HDPVR-iHDR5050-C HD Twin Tuner PVR

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Edgo, 28 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dan is het simpel want YCbCr via HDMI 1.2 kent geen full range.

  Full range RGB is ook in het geval van YCbCr bronmateriaal zinvol want dat geeft de mpeg-2 decoder wat meer speelruimte om afrondingsfouten te verkleinen.
   
 2. Dan zijn we het hier over eens! Dolby moet - anders dan wat de handleiding zegt - ook over HDMI worden doorgegeven.
  (Overigens: Duitse SD kanalen als ARD, ZDF sturen vrijwel alles met Dolby uit. Reageeert jouw receiver dan ook?)

  Het is dus wel degelijk vreemd als de audio vertraging ook over HDMI wordt toegepast: het is niet zinvol en - wat mij betreft - ook niet wenselijk.

  Het lijjkt erop alsof in de handleiding de onderdelen audio prioriteit en audio vertraging zijn verwisseld mbt het aspect toepasbaarheid over HDMI
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 9 mrt 2009
 3. Inderdaad, de Duitse zenders worden ook met Dolby Digital uitgezonden volgens mijn receiver.
  Wanneer je een HDMI receiver hebt kan dit wel degelijk zinvol zijn: het HDMI signaal gaat de receiver in, deze neemt het geluid voor zijn rekening, en het beeld gaat via de HDMI out van de receiver naar de TV. Dan kunnen er sync problemen optreden die een audio delay vereisen.
   
 4. Nee, is niet zinvol, want wanneer jij een hdmi receiver hebt, heb je zéér waarschijnlijk ook op de receiver instelmogelijkheden voor delays. Als de Humax al delayed, zou de receiver dus dubbel kunnen delayen.
   
 5. Als alle merken/types HDMI receivers een audio delay functie hebben, dan heb je gelijk. Ik heb geen idee of dat zo is. Jij waarschijnlijk ook niet gezien je voorbehoud.

  Maar mijn HDMI receiver heeft inderdaad een audio delay, dus die van de Humax is voor mij dubbelop.
   
 6. 1. iedere keer als ik de humax aan wil zetten dan reageert ie niet de 1x keer maar wel de 2x keer en ik richt toch echt wel goed ; meerdere mensen die dat hebben.

  2. je kunt in standby stand 2 manieren kiezen : of rood met tijd erbij en achtergrond tijd lichter oplichtend of blauw met geen tijd erbij ( de spaarstand ) zit er nog iets tussen wat je kunt kiezen ?

  thx !!
  :confused:
   
 7. Beide opties geven toch een rode streep? Dit zijn de huidige twee mogelijkheden, dus daar moeten we het voorlopig mee doen. Wellicht in een volgende firmware?
   
 8. componenten

  ik heb hem nu aangesloten met componentenkabel en geeft 1080P weer op mijn panasonic plasma gaat via mijn receiver is een denon 2808
  en als ik mijn informatieknop indruk van de plasma geeft deze ook aan in 1080P
  terwijl als ik dat met een hdmikabel doet via mijn receiver dan is het weer 1080I
  dus toch full hd
   
 9. bij mij geeft ie in de spaarstand blauw verlicht:mrgreen:
   
 10. Dank voor alle reacties. Inmiddels is één ding duidelijk: Dolby prioriteit wordt itt de handleiding wel degelijk ook over HDMI toegepast (foutje in de handleiding)

  Mbt de vertraging: als je via een receiver de tv aansluit (alles HDMI) dan
  zit de TV "opgescheept" met een eventueel audio delay ingesteld op de Humax: je moet dan wel via je receiver luisteren. Of steeds de delay aan-/uitzetten als je via de reciever wilt luisteren (film ofzo) of via de tv. Ik denk dat in de praktijk de meeste mensen gewoon via (een direct HDMI) aangesloten TV luisteren en slechts zo nu en dan via de receiver (audio installatie).
  Ik wil even in het midden laten of audio delay over HDMI "zinvol" is. Het zou mij in ieder handig lijken indien audio delay alleen op S/PDIF toegepast zou kunnen worden (instelbaar). Gezien het geconstateerde foutje rondom audio prioriteit, ben ik nu wel extra nieuwsgierig of de handleiding wel de "waarheid" spreekt over de audio vertraging.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina