1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax HDPVR-iHDR5050-C HD Twin Tuner PVR

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Edgo, 28 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. zojuist schreef iemand over dat de TV's beter zijn dan de SD uitzendingen.

  Ik ben eigenlijk wel benieuwd (iets off topic) hoeveel procent van de ziggo kijkers inmiddels (minstens) HD ready TV hebben

  Weet Anoniem dit? Hoe snel loopt het HD ready of hoger TV eigenaren percentage op?
   
 2. Maar als ik ze niet wil kopiëren naar de Humax, maar uitsluitend bekijken op de TV, kan dat ook? Of moeten ze per se altijd eerst gekopieerd worden?
   
 3. Ik zou toch echt hebben verwacht dat de audio vertraging alleen op de separate S/PDIF zou worden toegepast. Wat heeft bijvoorbeeld een TV aangesloten met een HDMI kabel aan een vertraagd geluid over die HDMI kabel?
   
 4. Die geeft bij mij enorm veel foutmeldingen (Packet sequence error of zo) en het resultaat hapert voortdurend. Doe ik iets fout ?
  Verder lijkt het me wel een mooi programma. Zou alleen nog weg moeten weten met ondertitels..
   
 5. Niets. Het is met name bedoeld voor de situatie waarbij een receiver/versterker het geluidsdeel voor zijn rekening neemt, en de TV het videodeel. De TV wil het beeld nog wel eens vertragen ivm allerlei processing.
   
 6. Voorwaarde is dat je het juiste receiver merk/type kiest (View > Settings menu). De 5050C staat er niet bij, maar ik heb de Humax ICORD HD gekozen, en dat lijkt goed te werken.
   
 7. Naar de humax kan alleen via ftp iets over het netwerk gaan, maw streaming mogelijkheden kunnen niet
   
 8. Het gaat me ook niet om de streaming mogelijkheden, maar ik wil gewoon de jpg foto's kunnen bekijken die op de pc staan. En wel zonder ze eerst te moeten kopiëren naar de Humax. Kan dat nu wel, of kan dat nu niet?
   
 9. Dat wat jij wil, bestanden (.jpg in dit geval) bekijken van de pc via de Humax zonder deze op de Humax te kopiëren valt onder de kop "streaming", ook al zijn het stilstaande plaatjes.

  Dit is dus inderdaad niet mogelijk.
   
 10. Nope!

  Digitale versterkers/receivers converteren die 16 bits intern naar b.v. 24 bits door de samples te vermenigvuldigen met /256 alvorens er mee te gaan rekenen. Het resultaat wordt vervolgens door een 24 bits D/A converter omgezet naar analoog, na een 10% volume verlaging blijven er nog steeds 20 bits over.

  Er zijn ook digitale versterkers met een 16 bits D/A converter maar die regelen het volume met een aparte 8 bits D/A converter die het volume van een analoge versterker bepaald.

  Digitaal volume regelen is alleen verstandig als je het resultaat met de bovenbeschreven methodes omzet naar analoog of het met minimaal 20-24 bits/sample verstuurt naar het volgende apparaat in de keten.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 9 mrt 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina