1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax HDPVR-iHDR5050-C HD Twin Tuner PVR

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Edgo, 28 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik zie het probleem op zowel de HDMI als component uitgang!

  Je zou ook een ts bestand van de Humax 1:1 (zelfde mpeg-2 data) als een DVD te branden en die output als referentie gebruiken.

  Ik heb het geprobeerd (DVD speler PS3, geen upscaling, alle beeldverbeteraars uit) het verschil in diepte tussen de Humax en de DVD is duidelijk zichbaar.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 6 mrt 2009
 2. Ik heb hier enkele maanden geleden ook al een reactie opgegeven, na navraag bij humax. Lees de eerdere postings en antwoorden nog eens door bij het 5000 onderwerp. De enige aanpassing was de orginal mode support, deze mode zit inmiddelsin de 5050. In de nieuwe software release voor de 5000 is deze mode ook aangepast/beschikbaar.
   
 3. In het HDMI 1.3a protocol zit deze feature opgenomen. Helaas is het niet per definitie zo dat als ergens een HDMI 1.3a in/uitgang op zit, dat ook de lipsync feature erbij zit. Sterker nog, op de meesten niet. Het begint nu pas langzaam op te komen. Mijns inziens niet correct, want als het in het protocol beschreven staat, en je labeled als fabrikant je in/ouput 1.3a, dan zou je ook lipsync communicatie mee moeten nemen. Doe je dat niet, zou je niet het 1.3a label mogen voeren mijns inziens.

  Echter voor de Humax speelt dit niet. Daar mag de uitgang best 1.3a gelabeled worden, want audiodelay is een audioprocessing feature. De Humax doet geen audioprocessing, dus hoeven ze het ook niet te implementeren (volgens protocol).
   
 4. 2e tuner geen signaal

  Iemand melde hier dat de 2e tuner geen signaalsterkte aangaf, terwijl hij tijdens de opname van kanaal 1 kanaal 2 keek.
  Snelle test levert het antwoord. Het is geen defect, maar een feature. Ofwel de 2e tuner is bij de betrokkene niet ingeschakeld geweest omdat beide kanalen via de 1e tuner liep. Die twee kanalen zaten dicht op elkaar. Bij opname van een kanaal en gelijktijdig van een andere verder gelegen kanaal wordt de 2e tuner wel geactiveerd.
   
 5. Ik heb een JVC 46" LCD fullHD. Mijn 5050 is nog inbestelling, maar wat ik nu via de analoge kabel soms zie, is dat de volgorde van de even en on even lijnen niet kloppen.
  Bij de ene keer is het bij nederland 1 niet goed, de andere keer wel, soms bij veronica niet goed, soms wel.
  Het lijkt aan het signaal te liggen, dat de TV soms niet de juiste volgorde heeft. Ik heb ook 1 DVD welke dit zelfde slechte resultaat geeft.

  Je kan het bijna niet zien, maar soms lijkt het beeld hierdoor wat blokkeriger. Zeker bij beelden waar de beweging langzaam naar boven of naar beneden gaat.
  Misschien dat de tuner in de Humax zelfde probleem heeft, en de Samsung dit probleem niet heeft.
   
 6. humax irhd-5050c

  vandaag mijn 5000 vervangen voor de irhd 5050c.
  De eerste indruk? perfect, werkt als een zonnetje.
  zappen gaat snel, installatie een fluitje van een cent.
   
 7. dit heb ik ook gezien ja!
  het voordeel hiervan is dat je 2 opnames kan maken en naar een 3de zender kan kijken
   
 8. Klein verschil tussen de Samsung 360 en de Humax 5050 wat in (uiteraard) het voordeel van de Humax is heeft betrekking op het geluid.

  Ik had de Samsung via HDMI aan mijn tv hangen en via toslink (optisch dus) aan mijn receiver. Ik moest nu het volume van de receiver aanpassen als het harder of zachter wilde. Bij de Humax kan ik nu wel via de decoder het geluid aanpassen terwijl de aansluitingen gelijk zijn gebleven.

  Daarnaast werkt het, nu tenminste nog, allemaal net wat soepeler dan bij Samsung.

  Voor nu ben ik in ieder geval tevreden. De Samsung zal de slaapkamer decoder gaan worden verwacht ik.
   
 9. Ik zou dit een nadeel noemen... Geluidstechnisch kan het niet goed zijn het volume te regelen via de input op de versterker i.p.v. de output van de versterker. De S/N ratio is optimaal als het volume op de decoder maximaal (en dus fixed) staat. (Hoe dit met S/PDIF zit, weet ik niet)
   
 10. AVCHD DVD maken

  Heeft iemand al geprobeerd een AVCHd DVd te maken van een HD opname. Het is natuurlijk veel mooier om je HD opname op een Blu-Ray speler of PS3 as te spelen met behoud van de Hd kwaliteit, zonder dat een dure Blu-Ray brander nodig is.:!:
  Met AVCHD kan je Hd opnamen op een standaard DVD of DL DVD branden.
  Vanaf de laatste update Nero 7 is dit mogelijk met Nero, maar ook Videobewerkingsprogramma's bieden deze mogelijkheid.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina