1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax HDPVR-iHDR5050-C HD Twin Tuner PVR

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Edgo, 28 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. je bedoelt het afkappen van te hoge bitrate pieken? zou best eens kunnen.....

  Weet Anonym of dit soort eisen door de kabelaars worden gesteld aan de fabrikanten? En dan nog zijn er bypass filters en bypass filters want dan zal Samsung daar ook wel aan hebben moeten voldoen....
   
 2. Ik zal het eens proberen. Ik heb inmiddels wel een testje gedaan met switchen tussen de Samsung H360R en de Humax 5050C. Beide ingesteld op 576p en via HDMI aangesloten op m'n AV receiver, zodat ik binnen een seconde kan switchen voor een vergelijking. Ik durf nu wel te stellen dat er absuluut geen verschil is tussen deze 2 decoders. Na een paar keer heen en weer geswitcht te zijn, wist ik niet meer naar welk signaal ik keek, en beide zijn prima. Ik heb nog geprobeerd wat foto's te nemen, maar deze krijg ik helaas nooit representatief voor wat het oog waarneemt.

  Mijn theorie is dat als er verschil is tussen analoog (component, scart) en digitaal (HDMI), het analoge signaal alleen beter kan lijken door "beeldverbeteraars", in de vorm van noise reduction, mpeg artefact reduction, contrast enhancement, sharpness enhancement, enzovoort. Het signaal is dan niet beter, maar alleen meer of minder geprocessed. Een TV kan op verschillende inputs verschillend ingesteld zijn.
   
 3. PDP-LX5090 + 5050c + 9200c

  Ik heb de pioneer PDP-LX5090 en de 5050c + ipvr9200c aangesloten. 5050c via HDMI en de ipvr9200c via scart. Moet zeggen dat de 9200c via scart een strakker plaatje geeft in SD dan de 5050c in "original mode" op HDMI. Het verschil is klein maar wel te zien.
  Als ik de humax standaard op 1080i zet dan vind ik het beeld in SD niet scherp genoeg terwijl dat in de 576p beter is. De HD kanalen zijn uiteraard subliem in 1080i!

  Ik lees op die engelse site dezelfde problemen echter dat na de software update de problemen verholpen waren.
  Lijkt wel of de geschiedenis zich herhaald zoals die met de DCB-H360 van Samsung die dezelfde aanloopproblemen kende maar na een paar softwareupdates perfekt beeld gaf.

  Wordt tijd dat Ziggo (anoniem) eens gaat kijken bij onze westerburen of bij Humax zelf. Daar is het probleem bekend !
   
 4. Nee want dat zou je ook zien via de SCART uitgang.

  Ik bedoel een filter die de hoge frequenties in het beeld afzwakt, wat op zich resulteert in een minder detailrijk beeld.

  Ik heb de foto's eens wat nauwkeuriger bekeken en het lijkt alsof de HDMI uitgang niet de volledige (RGB,YCbCr) range gebruikt, je kunt dat goed zien bij het gebouw in de achtergrond.
   
 5. Dat zei ik dus een paar post terug ook al... we moeten gewoon even afwachten!

  Misschien allemaal een mailtje sturen naar Humax/Ziggo dat ze snel voor de goeie update gaan zorgen?
   
 6. Natuurlijk weet Humax van het probleem, er is al zoveel over geschreven. Maar zoals al eerder genoemd; de meesten zien het gewoon niet en hebben ook geen vergelijkingsmateriaal. En ze gaan toch als broodjes dus wat is nou het probleem?
   
 7. Dat heb ik ook nog maar even geprobeerd (PDP-LX6090 + 5050c/HDMI + 9200c/SCART). Het beeld van de 5050C is m.i. beter. De kleuren zijn natuurlijker, en ik zie iets meer detail (wellicht veroorzaakt door het kleurverschil). Scenes met veel gezichten/dialogen (GTST) zie ik haren, stoppels, poriën etc. beter.

  Vreemd dat we op zulke gelijksoortige apparatuur zulke verschillende bevindingen hebben!

  NB: Ik heb de video instellingen van de 2 betreffende inputs op de Pioneer TV eerst gelijkgetrokken. Anders zit je alsnog appels met peren te vergelijken.
   
 8. Ik heb een TS file van de Humax als DVD gebrand (zonder opnieuw te comprimeren), zodra de TV vrij is zal ik eens kijken wat de DVD speler ervan bakt via HDMI.
   
 9. Weet iemand wat het verschil tussen QAM32 of QAM64 is? Of wat de beste instelling is?
   
 10. Wat is het verschil tussen aan/uit in "Energiebesparing in standby" behalve dat het display uit is? Is de hardeschijf in allebij de modi wel geheel uit?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina