1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax HDPVR-iHDR5050-C HD Twin Tuner PVR

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Edgo, 28 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Alles in 1 aanbieding

  Op dit moment hebben wij thuis alleen digitale TV via Ziggo, maar wij denken eraan om over te stappen op Alles-in-1 Plus van Ziggo.
  Nu is het zo dat je daar een gratis digitale ontvanger bij krijgt, of een korting van €99 op een HD-ontvanger/recorder.
  Is het mogelijk om deze aanbieding te combineren met de Humax 5050c zodat we daar een korting van €99 over krijgen. De Humax 5050c dus voor €270 ipv €369 (www.sluitallesaan.nl)?
   
 2. Er is niets mis met de kabels, en de SCART en HDMI ingang van de TV zijn kwa video instellingen exact gelijk.

  De Foxsat HDR is wat de hard- en software betreft grotendeels gelijk met de IRHD5050-C en laat die nou exact hetzelfde probleem hebben!

  Foxsat soft SD picture investigation
   

 3. Zoals annoniem ook al heeft geschreven is men bij Ziggo nog aan het testen met de Humax 5050-C, hij staat ook nog niet op de website van Ziggo als geschikt product. (Hij moet wel geschikt zijn, alleen duurt het even bij Ziggo) Omdat hij nog niet op de website van Ziggo zelf staat kan je hem volgens mij ook nog niet aankopen met die korting.

  Ik verwacht wel dat dit binnen niet al te lange tijd zal komen, zodra dit zover is zal je hem ook vast op de website van Ziggo tegen komen.
   

 4. Dan zit er toch een probleem in de 5050-C ?
  Zie dat je ook een Samsung 360 hebt, probeer het daar maar eens mee, dan zie je wel degelijk verschil.
   
 5. Het blijkt helemaal niet zo te zijn dat HDMI altijd beter beeld geeft.

  De herbekabeling bij mij vandaag met een ervaren Audio/Video man bleek Component een duidelijk beter (scherper en met meer diepte) beeld te geven.

  Desgevraagd zei hij dat dit meestal zo blijkt te zijn.

  Niemand hoort zomaar alles te geloven. Iedereen die de keuze heeft tussen scart, HDMI en composiet zou ze alle drie moeten aansluiten en op een rustig beeld bekijken. Toevallig was er vandaag snooker op TV en de rode ballen op de groene achtergrond gaven een prima beeld, lang genoeg om op de TV te kunnen switchen
   
 6. Dat was het eerste wat me opviel, de SD kwaliteit van de 360 is duidelijk beter (40" scherm 3,5m afstand) dan de IRHD5050-C.

  Ik had verwacht dat de IRHD5050-C via HDMI in de buurt zou komen van de Sony 32D3000, maar helaas :(
   
 7. Als je naar die link gaat lees je overigens ook dit van een gebruiker: "I agree. When I first got the Foxsat (day one of freesat) I was also unhappy with the SD picture quality via hdmi.

  Something changed at some point in one of the firmware updates."

  Gewoon ff wachten op een update dus...
   
 8. Ik heb de Samsung RA-360 aangesloten op een philips 42" Aura, moet zeggen dat het beeld geweldig is, zowel SD, SD up 1080i als HD 1080i
  Heb soms (heel af en toe, en na lang gebruik) last van blokjes, zou normaal aan het signaal moeten liggen, echter is dit perfect. Heb denk ik een probleem met het coax-chassisdeel. als ik hier aan rommel dan heb ik ook problemen.
  Zit zelf te denken aan een warmte probleem icm het chassisdeel...
   
 9. Dit probleem is in deze draad al eerder ter sprake gekomen, lees vanaf http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=14066&page=21

  Meerderen hebben uitgebreidt getest met conclusie: De SD kwaliteit valt tegen! De upscaler is helaas niet van een goede kwaliteit. Het vreemde is dat dit al het geval was bij de 5000. In de betere Engelse testen kwam men dit ook al tegen maar Humax heeft dezelfde chip gebruikt met dus dezelfde resultaten. Ik heb zelf veel getest; de SCART uitgang is met een goede SCART kabel beter dan SD via HDMI. HD ziet er prachtig uit maar helaas zijn de SD kanalen nog ruim in de meerderheid. Dit weerhoudt mij ervan dit apparaat te kopen.
   
 10. Toch ben ik van mening dat het tv afhankelijk is en dat ook de psyche een factor speelt. Ik heb hdmi en scart (beide van goede kwailiteit) geprobeerd en zie geen verschil. Ik was voornamelijk nieuwsgierig naar de zoom functie e.d. maar hier ook nagenoeg dezelfde beeldgroote. Misschien heb ik kwalitaief niet zo'n goede plasma dat ik het verschil niet zie? Een Philips 42PFP5332 2 jaar oud.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina