1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax HDPVR-iHDR5050-C HD Twin Tuner PVR

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Edgo, 28 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dank! Weet je soms ook nog wat een CA leverancier is?
  Kabel?
   
 2. Help

  Daar kan ik het mee eens zijn! Ik blijf met vragen zitten...
  Ik heb best het een en ander geleerd van dit forum, maar
  1). kan iemand mij ook zeggen hoe het eigenlijk zit met Ziggo? Ik ben gebonden aan Ziggo door de kabel, maar moet ik nu perse een gecertificeerde decoder/PVR aanschaffen? En kan dat bij elke winkel? Ik vind de Ziggo site er rommelig en onduidelijk uitzien en wat ik uit de media en van winkels heb vernomen nodigt niet bepaald uit om met Ziggo zaken te gaan doen.

  2)Eigenlijk was ik op zoek naar een goede combinatie om HD tv te kunnen zien, programma's te kunnen opnemen in HD of zolang het nog niet anders is SD (2 tegelijk graag), terug te kunnen zien in de opgenomen kwaliteit.
  Maar dat duurt nog even een half jaartje begrijp ik en dan zal het wel weer langer worden ook?

  3) ik heb nu een gewone humax fox decoder en een Panasonic EH57 dvd recorder met harde schijf. Ik ben zeer ontevreden over de kwaliteit van ook de digitale opname via de decoder met de Panasonic. Het gedoe met digitaal opnemen op de Panasonic en ondertusssen analoog kijken op de TV is ook bepaald niet ideaal. Komt bij dat tot niet heel lang geleden het analoge kijken op de HD TV (Philips ambilight 2007) nog redelijk was, maar sinds kort zit er ruis op. Ik vermoed omdat Ziggo de bandbreedte zit te verkleinen?
  Analoog opnemen op de Panasonic vind ik waardeloos, ook in de beste en enabeste kwaliteit.

  Wat o wat moet ik nu doen? Toch voorlopig die iPVR-9200c
  maar kopen? Die kan in ieder geval in SD opnemen.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 6 dec 2008
 3. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Dit is wel vreemd, wanneer je namelijk het RGB signaal van de decoder (SCART1) opneemt met je DVD/HD recorder zouden de verliezen echt minimaal moeten zijn, aangenomen natuurlijk dat je een fatsoenlijk bitrate gebruikt voor de opnames.
  Ook met S-Video zou het beeld nog zeer goed moeten zijn.
  Ik heb dit hier ook getest met o.a een Humax IR-FOX op een, weliswaar oudere, Panasonic DMR-E55 DVD recorder.

  Enkele tips voor goede kwaliteit opnames:

  • Gebruik het RGB SCART decoder uitgangssignaal voor de maximale opnamekwaliteit. S-Video zal ook nog een zeer goed resultaat geven maar probeer in ieder geval composiet (CVBS) te vermijden

  • Zet bij opname van RGB/S-Video het Comb filter uit van de DVD recorder, dit heeft alleen een gunstig effect bij het opnemen van composiet (CVBS).

  • Je kunt bij de Panasonic het inkomende decoder SCART signaal eenvoudig doorlussen door de SCART/EXT ingang van de recorder te configureren voor 'decoder'.

  • Je kunt ook de zogenaamde EXT link functie gebruiken. Hierbij start de recorder automatisch een opname zodra er een videosignaal op een van de ingestelde SCART ingangen komt te staan. In combinatie met de timer/standby functie van de decoder zou je op deze wijze eenvoudig opnames kunnen maken met behulp van de EPG van de decoder.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 6 dec 2008
 4. CA staat in dit geval voor Common Access. Dit beschrijft de interface tussen een settopbox en 't kaartje van de leverancier. Waarbij de Common Access Module (CAM) 't stukje electronica is:
  - waar 't kaartje van de leverancier in gaat
  - die daarmee de sleutel levert om het versleutelde signaal op de kabel/uit de ether zichtbaar te maken.

  Ik snij hier een paar bochten af, maar hier komt 't zo'n beetje op neer.

  AlphaCrypt is een CAM van Mascom die het signaal van Ziggo kan vertalen. En die wordt door meerdere leveranciers aan de man gebracht.

  Zie ook hier.

  (Vooral in de sateliet wereld zijn er ook andere CAMs die gebruikt kunnen worden).
   
 5. Kort en simpel: Het signal dat Ziggo uitzendt is versleuteld. Je hebt en door Ziggo ondersteund toestel nodig om het signaal onversleuteld te kunnen ontvangen en opnemen. Het maakt niets uit waar je het koopt. Je mag een toestel ook zelf in elkaar zetten, maar dan heb je nog geen sleutel...

  Tevens kan Ziggo de firmware van "hun" toestellen -ook van de nieuwe HUMAX PVR- via het uitgezonden signaal op elk moment updaten (=o.a. de versleuteling veranderen!) en wordt bij elke uitzending een digitale code meegestuurd, die in combinatie met je toestel (firmware, CAM, smart card) bepaald of je mag opnemen, wat je kunt opnemen en hoe, SD of HD, versleuteld/onversleuteld=wel of niet bewerken/archiveren etc).

  Dit kan wel eens tot problemen leiden zoals sinds afgelopen week vele gebruikers hebben ondervonden: ze kunnen niet meer opnemen.
  En als ze niet op deze site komen, zullen ze wel denken dat hun toestel defect is en dit misschien ter reparatie aanbieden ...

  In feite wordt je(?) PVR dmv het uitgezonden digitale signaal icm met de proprietaire hardware door Ziggo min of meer beheerd. Maar dat, en hoe en wat, staat niet op hun website. En overstappen op sateliet of Digitenne is geen echte keuze.

  De signaalkwaliteit van Ziggo is door de Consumentenbond in November als beste beoordeeld.
  Als de technisch onderlegde Ziggo-medewerkers die hier -waarschijnlijk in hun vrije tijd posten :thankyou:- de Ziggo-website van betere informatie zouden voorzien, was dat al een hele stap vooruit. Of is de Ziggo-site het domain van de "gebakken lucht" medewerkers?

  Edit:
  "Komt bij dat tot niet heel lang geleden het analoge kijken op de HD TV (Philips ambilight 2007) nog redelijk was, maar sinds kort zit er ruis op. Ik vermoed omdat Ziggo de bandbreedte zit te verkleinen?"
  Dit zou ook aan de signaalsterkte van het inkomend signaal liggen.
  Ziggo heeft bij mij 4 jaar geleden het signaal van 70-80 dBuV naar 60 dbuV teruggezet (minimale specificatie volgens monteur). Heb toen en een antenneversterker moeten plaatsen (100Euro), het kabelmodem eruit moeten gooien en ben op ADSL overgestapt.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 7 dec 2008
 6. Dank je wel! Ik zal het bestuderen (als de TV buiten gebruik is bij de gezinsleden) en dan eventueel nog reageren!
   
 7. Dank

  Hartelijk dank. Antwoord wordt zeer gewaardeerd....
   
 8. begrepen?

  Ik heb begrepen:
  1) dat ik de PVR of decoder overal kan kopen zolang hij maar door Ziggo gecertificeerd is maar ....
  2) waar komt dan die sleutel vandaan. Gaat dat automatisch via Ziggo?
  3) zijn die problemen waar je over praat van tijdelijke aard geweest en konden de mensen niets meer opnemen? Ik heb geen last gehad met de combinatie van de Humax IR-fox en de Panasonic EH57, maar ik geloof dat ik de laatste opname via de digitale methode op 30 nov j.l. maakte.
  Verder heb ik het uit arremoede maar gedaan met de analoge opnamen via de Panasonic EH57. (Ik kijk erg veel programma's op mijn eigen tijd liefst en voor programma's waar het beeld wat minder van belang is doe ik het nu voor het gemak maar via de analoge kant; dan kan de rest van de familie digitaal TV kijken op dat moment.)
   
 9. Lees svp. eerdere postings in deze draad!
  Sorry voor off-topic.
  Misschien wordt het tijd voor een nieuw topic b.v. Digitale SD/HD-videorecorder (PVRs): algemeen
  edit: Maar waar???
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 7 dec 2008
 10. Gewoon bij een nieuwe vraag of opmerking die niets met de lopende topic te maken heeft een nieuwe discussie / topic starten.

  Hier zit nu zoveel troep in, dat hij niet meer te volgen is.
  Jammer, want ik wil graag de nieuwe Humax HD PVR hebben.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina