1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax HDPVR-iHDR5050-C HD Twin Tuner PVR

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Edgo, 28 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. weet iemand ook of er op dit moment een mogelijkheid is om er ergens 1 te kunnen kopen in een ( internet ) winkel zonder dat ie in bestelling staat bij iemand ? oftwel of ie gewoon ergens op voorraad is en dat ik er zo heen kan rijden en kopen ?
  :frons:
   
 2. Dat is precies wat ik ook probeerde als eerste inderdaad, HDTVtoMPEG2, aangezien de opnames met de 9200C daarmee prima om te zetten waren.

  Eerst dacht ik nog dat het wellicht alleen de hi-def opnames waren, maar ook de SD opnames zijn niet meer door HDTVtoMPEG2 om te zetten.

  Het is mij gelukt met VideoReDo. Deze opent het .ts bestand zonder problemen en je kan eventueel erin knippen en daarna opslaan als een MPEG (PS).

  Helaas is het programma niet gratis, maar je kan een probeerversie downloaden.

  Een gratis mogelijkheid is overigens via VLC Player vreemd genoeg. Als je daar de wizard start, en voor 'transcode' kiest en dan de wizard doorloopt krijg je ook een geschikte MPEG (PS). Het is alleen een heel gedoe, kan me voorstellen dat je er niet vrolijk van wordt als je er een heleboel achter elkaar wil doen.
   
 3. Vreemd? ik vind dit totaal niet vreemd
  Waarom kan de humax foto's afbeelden? Of mp3 afspelen?
  Wat een onzin (die 2 heb ik echt net niks mee, mp3 is handig maar voor mij niet echt nodig en foto's gebruik ik nooit :) )

  Maar als hij dus MKV's kon afspelen van een interne of externe disk of via het netwerk. Kijk daar heb ik wat aan want dan is het in 1 keer een totale vervanger voor mijn mijn media center.
  Nu moet je dus nog steeds een extra kastje er bij hebben zoals de WD TV met een extra interface met hun eigen afstandbediening en besturing..

  Gooi die 100 euro wat de WD TV kost bij op de Humax en laat de Humax alles doen en alles afspelen wat de WD TV ook kan. dan vind ik het voor 450 - 500 euro een hele interessante machine (ok series op name is nog steeds een absolute pre, hopelijk fixen ze dit in een firmware)

  Als je kijkt wat die WD TV voor 100 euro doet.. zou je moeten zeggen dat moet makkelijk kunnen aangezien de humax alle hardware van de WD wel heeft of kan matchen.. Dus dan is de 100 euro extra eigenlijk alleen software.. Dan kan het snel uit!
   
 4. Knippen

  Volgens Copaco kan er beperkt geknipt worden in het opgenomen programma zoals reclame er uithalen en inkorten. Of het frame nauwkeurig gaat weet ik niet. Ik zal nog even geduld moeten hebben alvorens ik het zelf kan proberen.
  Het branden kan dan op de Imac gebeuren.
   
 5. Hebben ze er ook bij verteld hoe dan? Er staats niets over in de handleiding.

  Frame nauwkeurig zal wel niet, is ook niet echt nodig, dat doen we wel op de PC. De 9200C was ook niet al te kieskeurig met knippen. :)
   
 6. Bedankt voor de tip. Die VideoReDo werkt perfect en ook nog heel snel.:pompom:
  Ook is het met dit programma heel makkelijk om reclames er uit te knippen en kun je er ook makkelijk een dvd van maken.
   
 7. Ik ben het met je eens dat er steeds meer apparaten komen die meerder dingen kunnen. Maar deze Humax wordt verkocht als zijnde een kabeldecoder met harddisk. Als Humax ook als mediaplayer zou moeten fungeren betekent dit dat ze dit ook allemaal moeten gaan ondersteunen. Je hoeft alleen maar de vele duizenden posts op het Popcorn forum te bekijken om te concluderen dat dit een ondoenlijke zaak voor ze is. Er zijn zoveel video- en audioformaten, en dan ook nog eens allemaal door elkaar gebruikt.

  De MKV container is ook niet zo'n gelukkig voorbeeld, aangezien bestanden in dit formaat 99 van de 100 keer een geripte tv-serie of omgezette blu-ray film zijn. Het zou de ironie ten top zijn als de Humax dit kon gaan afspelen. :wink:

  Overigens bezit de Humax niet de chip die in de meeste NMT's voor het afspelen zorgt, de Sigma SMP8635.

  Van mij mag je rustig doorkeuvelen over deze eventuele mogelijkheden, ze gaan echter nooit komen.
   
 8. Bij BCC Leidschendam: 6 in voorraad à 399,- euro.:roll:
   
 9. Vandaag de humax ontvangen via ERConline. Ben er eigenlijk al de hele middag mee aan het prutsen. Wat mij opvalt is dat er op het display wèl 1080p staat zoals hieronder te zien is, foto is door mij gemaakt.
  [​IMG]

  Op High-Definition gebied presteert de decoder naar mijn smaak erg goed. Dit is mijn eerste HD-decoder dus heb ik geen vergelijkingmateriaal. Hieronder een screenshot (link) van de 1080i uitzending van Film1HD.

  [​IMG]
   
 10. Humax maakt natuurlijk gebruik van een standaard display. Wil natuurlijk niet zeggen dat alle symbolen die je ziet ook gebruikt worden.

  Dat je snelheidsmeter van je auto 250 km aan kan geven wil niet zeggen dat je dit ook haalt, om even een beeldspraak te gebruiken.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina