1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax HDPVR-iHDR5050-C HD Twin Tuner PVR

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Edgo, 28 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik bedoel Ziggo levert alleen de Samsung DCB-H360R als HD decoder niet de Humax IRHD-5000C.
   
 2. Ziggo levert wat er op dat moment op voorraad is. Dat is soms de Samsung, soms de Humax.
   
 3. Dat geldt alleen voor de SD decoders niet voor de HD decoder.
   
 4. Bestaat er al een indicatie wat die nieuwe PVR gaat kosten?
  Ik heb wel interesse, maar als hij meer dan 400 Euries gaat kosten moet ik misschien maar aan iets anders gaan denken.
   
 5. Zeker weten?
  Ik lees andere dingen op dit forum.
   
 6. Kan een Ziggo medewerker dit bevestigen?
   
 7. nee, is mij niet bekend en ik kan het me ook niet voorstellen
   
 8. Dank voor je reactie! Het is bijna 5 december maar dit vermoedde ook dat 'Sinterklaas' dit iets teveel van het goede zou vinden :-P
   
 9. Voor HD-beeldschermen heeft EICTA (www.eicta.org) twee kwaliteitsnormen voor hoogwaardige digitale audiovisuele weergave opgesteld: “HD Ready” en “HD Ready 1080p”.
  Specificaties HD Ready: http://www.eicta.org/web/news/telecharger.php?iddoc=384 ANNEX A
  Specificaties HD Ready 1080p: http://www.eicta.org/fileadmin/user_upload/document/HD_ready_1080p_-_LICENSE_AGREEMENT.pdf ANNEX A
  Tevens moeten de HD ingangen (HDMI) van zulke beeldschermen HDCP ondersteunen:"The digital HD capable input (DVI or HDMI) supports content protection (HDCP)"
  Uitleg HDCP 1.3: http://www.digital-cp.com/files/documents/04A897FD-FEF1-0EEE-CDBB649127F79525/HDCP_deciphered_070808.pdf
  Specificaties: http://www.digital-cp.com/files/static_page_files/8006F925-129D-4C12-C87899B5A76EF5C3/HDCP_Specification%20Rev1_3.pdf
  Licentiebepalingen: http://www.digital-cp.com/files/static_page_files/440873D7-F6B3-C444-0F1AE330867E5EFC/HDCP_License_Agreement_090608.pdf
  In HDCP terminologie is een beeldscherm een ontvanger van HD-signalen, die na vertoning als beeld en geluid, direct weer verdwijnen.
  Opslag in of doorvoer naar een ander apparaat is voor HD-signalen daarom niet toegestaan.
  De overdracht van het HD-signaal over HDMI (www.hdmi.org) moet, maar alleen indien het bronapparaat dit, gesignaleerd door het bronsignaal (HDCP flag=On), aangeeft, versleuteld van het bronapparaat naar het beeldscherm plaatsvinden. Hierdoor wordt het HD-signaal tegen “aftappen” beschermd.
  HDCP is alleen de schakelaar, die door het HD-signaal aan- of uitgezet kan worden.
  De kopieerbescherming liegt in handen van de bron van het HD-signaal: indien HDCP signalering “Uit” staat, wordt het HD-signaal niet versleuteld een zou via een HDMI-verbinding het onversleutelde signaal naar een opslagapparat verstuurd kunnen worden.
  Het moge ook duidelijk zijn, dat commerciële HD-bronnen (Blu-ray, PSP3 etc.) de HDCP-signalering “Aan” hebben staan!

  Voor de ontvangst van HD-uitzendingen heeft EICTA de volgende twee kwaliteitsnormen voor ontvangers van Tv-uitzendingen opgesteld: "HD TV" (ontvangers met of zonder beeldscherm) en "HD TV 1080p" (ontvangers met beeldscherm).
  Specificaties “HD TV”: http://www.eicta.org/web/news/telecharger.php?iddoc=585 ANNEX A
  Specificaties “HD TV 1080p”: http://www.eicta.org/fileadmin/user_upload/document/EICTA_HDTV_10801198164298.pdfANNEX A
  De nieuwe in ontwikkeling zijnde HUMAX DVB-C twin-tuner met HDD voor opnames valt in de EICTA “HD TV” categorie en is een HDCP-bron met een HDCP/HDMI uitgang voor een HDCP-receiver (beeldscherm). Belangrijk: HDCP begint pas bij de uitgang van de signaalbron en wordt op “verzoek” van het inkomende signaal vanuit de bron aan- of uitgeschakeld.
  De EICTA-normen voor “HD TV” leiden weer tot specifiekere eisen, die ontwikkelt zijn door het DVB consortium (www.dvb.org) en door ETSI (www.etsi.org) tot standaard verheven zijn.
  Content protection en copy management, URI (Usage Rules Information)en AD (authorized domain) is onderdeel van de DVB specificaties en daar uitvoerig beschreven:
  http://www.dvb.org/technology/dvb-cpcm/ Standards & Blue Books

  Informatie over het CAM-module (www.irdeto.com) voor de ontsleuteling van het uitgezonden signal en de in ontwikkeling zijnde beveiligde verbinding CI+ (www.smardtv.com) met het CAM-module is hier te vinden: http://www.smardtv.com/index.php?page=dvbci&rubrique=specificationvia e-mail

  Bij volledige implementatie van de aangevoerde normen zou een “HD TV” uit en volgende functies hebben en bestaan uit:
  1.) DVB-C tuner en een HDD voor opnames:
  Picture-in-Picture, 1 uitzending kijken en een andere uitzending opnemen, twee verschillende uitzendingen gelijktijdig opnemen en gelijktijdig Een van deze twee uitzendingen bekijken of een eerdere opname bekijken (3x 15-20 Mbps!)

  2.) Voorafkeuze of opnames in SD of HD plaatsvinden (opslagcapaciteit) (5- 10 of 15-20Mbps!)

  3.) Interface (b.v. USB) voor aansluiting extra HDD of file-overdracht (enkele GB!) (archivering/bewerking)

  4.) Standaard CI+ plaats voor de een standaard CAM-module van een “willekeurige” provider
  (2x 20 Mbps ontsleutelcapaciteit!?)

  5.) HDMI-uitgang naar beeldscherm

  Vragen:
  1. Content protection:
  Heeft de nieuwe HUMAX al een CI+ slot of is het nog steeds een embedded CI CAM versie speciaal voor Ziggo bij gebrek aan b.v. de benodigde certificering door een Trusted Authority?

  2. Copy Management:
  Conform DVB CPCM (URI) of afwijkend? Wordt er onderscheid gemaakt tussen HD en niet-HD? Wordt AD (authorized domain) ondersteund (kopieren en archiveren voor privé-gebruik, externe HDD of netwerkverbinding)?

  Bij het ontbreken van CI+ zou het helaas weer een Ziggo-specifieke ontvanger zijn, maar er is hier toch voorlopig nog maar Een kabelprovider … Moet ik maar niet verhuizen of de receiver elders willen verkopen.
  Veel belangrijker is de implementatie van het DVB Copy Management. Dit is waarschijnlijk een elementaire, maar zeer gevoelige snaar.
  Verdere bronnen: www.wikipedia.org
  Commentaar: www.ebu.ch , http://w2.eff.org/IP/DVB/dvb_briefing_paper.php

  3. Principieel:
  Mag/kan een publieke zender (b.v. NL1) in de oorspronkelijke HD-kwaliteit onversleuteld opgenomen en gekopieerd (gearchiveerd) worden voor privégebruik in een AD en wordt dit ook door de nieuwe HUMAX dan ondersteund?

  PS Wordt er al met CPCM geexperimenteerd gezien de recente problemen met sommige PVRs?
   
 10. 1. De Settop boxen zullen blijvend uitgerust worden met embedded CA. De CI+ technology is hierop niet van toepassing. De inzet van CI+ technology wordt met name toegespitst op iDTV's

  2. Er wordt geen gebruik gemaakt van DVB CPCM gebaseerde technology. Dit was oorspronkelijk het voorstel voor CIv2 wat de 'reis' niet gehaald heeft binnen DVB. CI+ kent andere oplossingen t.b.v. copy protection en content management, hoewel er wel enige overeenkomsten bestaan t.a.v. URI. CI+ is beperkt qua toepassingen en ondersteunt zeker niet het gehele domein dat CPCM bestrijkt m.b.t. DRM en DRM bridges t.b.v. overdracht rights management naar andere DRM technology zoals bv. MS WM DRM.

  3. Dit hangt af of content supplier hier toestemming voor geeft. Indien de publieke omroep geen eisen/restricties oplegt voor een 'thuis copy' dan zullen er in beginsel ook geen beperkingen worden opgelegd in de ontvanger, voor zover de ontvanger zelf over de relevante middelen beschikt. Dit is nu ook de sitautie voor de humax 9200 en de Siemens PVR.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina