1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Aansluitvraag Humax Decoder icm Internet modem

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Maurits, 27 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Goedenavond,

  Ik heb een vraag over het aansluiten van de Humax digital decoder. Ik heb de volgende componenten:

  internet modem
  Humax decoder
  Casema splitter
  internet data opsteekfilter (vorig jaar door een casema monteur geplaatst)

  De aansluiting is nu als volgt: WCD - Opsteek filter (voor de internet modem) daarop een versterker - op de versterker de humax decoder naar TV woonkamer, radio en een kabel naar TV boven aangesloten

  Nu heb ik over het algemeen prima beeld , heel soms een tikje blokkerig/stilstaand beeld.
  signaal sterkte gemiddeld 50 % en signaalkwaliteit 100% BER [0]

  Dan het volgende, ik heb als test de Humax direct op de versterker geplaatst en toen was de signaalsterkte opeens 70% en logischerwijs het beeld op de tv boven een stuk scherper.
  Ik heb toen de opsteek filter geplaatst op de versterker, werd mijn internetsnelheid gehalveerd (getest met een speedtest website)

  Nu is mijn conclusie dat de opsteekfilter direct op de WCD moet, voor het beste internetresultaat, alleen gaat het overige signaal dan wat verloren.

  Kan ik dan beter de versterker+opsteekfilter combinatie vervangen door een versterker die het signaal meteen van de WCD verdeelt over alle componenten?
  Hoeveel moet de signaalsterkte gemiddeld zijn voor het beste resultaat en heeft iemand een vergelijkbaar aansluitprocedure gevolgd?

  alvast bedankt

  Maurits
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 28 okt 2008
 2. kan iemand mij hier mee helpen?
   
 3. Als je gebruik wilt maken van een versterker heb je volgens mij 2 mogelijkheden. Echter zitten er een aantal variabelen in het verhaal.

  - Naar hoeveel aansluitingen moet het signaal verdeelt worden en over wat voor kabellengte's hebben we het hier?

  1 - Je gebruikt een "eenvoudige" versterker zonder retour versterking. Je steekt dan de opsteek splitter op de WCD, hierop sluit je direct het modem aan. Op de uitgang van de opsteek splitter sluit je de versterker aan en hierna kan je indien nodig het signaal splitsen naar de verschillende tv's.

  Ik weet niet of de opsteek splitter die jij hebt ook de functie zit om het Radio/TV filter uit te schakelen, degene die ik recent ontvangen heeft kan dit wel. De TV uitgang bevat dan zowel het Analoge/Digitale Radio/TV signaal wat je met de versterker kan versterken en middels een WCD op plaats waar de tv staat weer kan splitsen in Radio en TV.

  2 - Je gaat het gehele signaal versterken, hiermee komt het modem voor internet achter de versterker te zitten, en zul je voor een goed resultaat een versterker nodig hebben die ook het retoursignaal iets versterkt, lees prijzig.

  Ik zou voor optie 1 gaan. Geeft een goede situatie. Ik zou dan wel een versterker nemen met vaste lage versterking (niet altijd geschikt, bv bij veel aansluitingen niet geschikt) of een versterker waarvan de versterking regelbaar is. Je kan het signaal ook teveel versterken (overmodulatie) wat weer vervorming en een degradatie van het signaal tot gevolg heeft.

  Echter als er nog wat dubieze bekabeling in het traject zit, begin dan met het vervangen van die bekabeling voor een goede coax kabel en goede stekkers. Hirschman heeft heel goed en betaalbaar spul hiervoor.
   
 4. ik heb nu precies wat je bij optie 1 heb beschreven. Ik denk dat ik inderdaad moet gaan kijken voor een regelbare versterker die ik dan plaats op de opsteekfilter. De versterker die ik nu heb is een oude Casema versterker van ong. 9 jaar oud. Zo'n regelbaar model lijkt me wel wat.

  Het enige is dat ik denk dat die Casema versterker wel retourgeschikt is, want daar heb ik in mijn oude woning bij de AOP altijd mijn modem op aangesloten gehad. Alleen toen ik 1.5 jaar geleden verhuisde, kwam de monteur het signaal aansluiten en hij stopte die opsteekfilter op de WCD voor de modem, dus ik dacht dat zit wel goed zo en later heb ik zelf die oude versterker erop aangesloten voor de overige apparaten. Het gekke is wel dat als ik nu de modem aansluit op die oude versterker dat ik geen internet signaal krijg, wellicht is het signaal toen aangepast, waardoor de monteur die opsteekfilter heeft geplaatst en het niet werkt op deze versterker.

  Maar goed het wordt een beetje uitvogelen met de connecties en dan kijken we wel verder

  bedankt
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina