1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Spam sinds overgang van Orange naar Ziggo

Discussie in 'Internet - Email' gestart door frutali, 27 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Vergeet spamfilters

  Een spamfilter zal nooit 100% werken.:sad:
  Hoe geavanceerde technieken je ook gebruikt.
  Het blijft een kat en muisspel.

  Het enigste dat werkt is een andere techniek.
  Ik gebruik al geruime tijd XToMe (www.xtome.com).
  En dat werkt nu echt.:applause:
  Ik heb het spamfilter uitgezet en laat alles over aan XToMe.

  XToMe werkt met eenmalige verificatie van het e-mail adres. Als de afzender niet reageert dan komt zijn mail niet door.

  Voordeel, alles komt aan en alle spam daar heb ik geen last van.
  Nieuwsbrieven geen probleem, gewoon ontvangen.
  Diverse beveiligings levels zijn mogelijk, gewoon top.

  Er is ook een gratis versie om het uit te proberen.:)
  Maar ik heb de full home edition genomen, kost 1 euro per maand.
  Een schijntje

  Frits
   
 2. Eh... hoe registreer je jezelf dan bij forums en dergelijke ? Dat zijn meestal automatische processen en die zullen echt niet zoiets terugsturen...

  Verder is veel spam tegenwoordig afkomstig van 'echte' afzenders.
  Stel jouw "bekende/gevalideerde" heeft een trojan/virus op zijn pc gehad waardoor zijn adresboek gehacked is. Daarna worden er spams verzonden met zijn afzender-adres. Deze komen dan gewoon bij jou binnen.
  Dit is niet 'iets nieuws' maar komt regelmatig voor. Ik krijg ook af en toe 'niet-afleverbaar' mails van spam mails die ik verzonden zou hebben.

  Dit lijkt dus een leuke oplossing, maar is net als andere nooit waterdicht en de wordt altijd door de spammers weer een nieuwe oplossing gevonden om iets te omzeilen.

  Echter met het spamfilter van Multikabel/Ziggo krijg ik ook heel weinig spams binnen (tenminste ze worden getagged als spam en ik kan ze automatisch laten verplaatsen naar een spam-map in mijn email-programma waarbij ik handmatig nog even kan kijken of er toch niet ééntje tussenzit die ik wel zou willen hebben.
   
 3. Ik kan mcafee security center aanraden, gebruik ik al jaren..... altijd betrouwbaar en goed.wat mij betreft 1 van de betere........ inmiddels heb ik versie 2009 alweer......
   
 4. Inderdaad die autmatische berichten, dien je zelf door te laten.
  Dat kan dan op 2 manieren, kijk of je bericht in de lijst staat met wachtende berichten. Of gebruik de nieuwsbrief functionaliteit.
  In de praktijk heb ik hier geen enkel probleem mee gehad.

  Nog iets moois wat ik in de loop van de tijd heb ontdekt, soms sturen bedrijven mij mail (bijv nieuwsbrief) die verdacht veel op spam lijkt (vroeger bleven deze altijd in het spamfilter hangen). Maar omdat zij de challenge bevestigen krijg ik toch deze mail binnen.:pompom:
  Mocht het toch spam zijn dan plaats ik deze bedrijven alsnog op de blokkeerlijst. Maar zij nemen in ieder geval de moeite om er voor te zorgen dat de mail bij mij aankomt, in 99% van de gevallen blijkt dan ook dat het bericht voor mij relevant is. (Ik heb dus niks gedaan en toch krijg ik de nieuwsbrief binnen)

  Als iemand zijn pc gehackt is dan heeft in eerste instantie de virusscanneer gefaald. Maar goed het kan gebeuren, wat is dan het gevolg. Dan krijg ik bijvoorbeeld een mail binnen van een echte maar onbekende afzender, die afzender krijgt dus een challange. De echte afzender weet van niks en zal dus de challngen niet bevestigen. Resultaat ik krijg geen spam binnen. Mocht ik nu een mail binnen krijgen van een afzender die ik wel ken (Die kans is dus heel klein want er zijn miljarden adressen en verzender adres en ontvanger adressen moeten bij elkaar bekent zijn) dan zal de mail inderdaad bij mij aankomen. Maar dan ga ik voor dit afzender adres het beveilingslevel verhogen (naar level 2) binnen XToMe en dan de spammere spammen wat hij wil de berichten komen niet door en de echte afzender kan mij nog steeds mailen, hij hoeft zijn e-mail adres niet te wijzigen.:applause:

  "De spammer verzint telkens iets anders".
  Dat is dus van toepassing voor spamfilters, want een spamfilter kun je misleiden. Het principe van XToMe is zo eenvoudig, maar berensterk.
  Bevestig 1 keer de challenge en je mails komen in de toekomst altijd aan.
  Geen challenge bevestigen dan kom je er niet doorheen en spammers bevestigen geen mails, dus...... www.xtome.com


  "tenminste ze worden getagged als spam"
  Dit is nu het ultieme bewijs dat de techniek achter een spamfilter niet werkt. Jij als persoon moet elke dag die lijst doorworstelen of het spamfilter geen fout heeft gemaakt. Wat je eigenlijk doet je loopt eigenlijk alle berichten na om te kijken of er geen fout is gemaakt. Een computer moet mij ondersteunen ik niet de computer. Bij XToMe kijk ik nooit meer in die lijst, stuurt een onbekende mij een mail en verdomd deze persoon de challenge te bevestigen, dan is het zijn pakkie an. :oyeah:
   
 5. Idioten met hun ongevraagde :censored: en nogal slecht afgerichte spamfilter (en dat terwijl ik notabene spamassasin zelf al jaren zonder enige problemen draai, lekker :censored:)

  Als het uitgezet kon worden had ik er vrede mee, nu moet ik dagelijks mijn spam map controleren om te zien of er notabene berichten van mijn familie er tussen staan, das toch om gek van te worden!

  Ik kijk het nog even aan, maar ik denk dat ik in januari maar naar xs4all overstap. Met dank aan een stel ziggo idioten die hun zakelijke tak ook al naar de kloten hebben geholpen.
   
 6. Ik ben blij dat je zelf zo tevreden bent over je spamfilter. Echter gaat het wel zorgen dat je straks niet meer op dit forum kunt komen omdat de forumsoftware je account gaat verwijderen over enige tijd.

  Je blijft namelijk steeds automatisch mailtjes terugsturen en daardoor zal straks je email-adres als onbetrouwbaar gezet worden omdat je alles bounced. Eigenlijk ook een soort spammen dus .... :wink:

   
 7. Even voor de duidelijkheid het is geen spamfilter.

  Nou dat verwijderen zal wel mee vallen of jij als webmaster gaat er persoonlijk voor zorgen.

  XToMe is namelijk slimmer dan je denkt.
  Als een bepaald adres niet op een challenge reageert dan stopt XToMe met het sturen van Challenges (dit na een aantal keer).
  De gedachte daarachter is, reageert de afzender niet op de eerste of tweede challenge dan zal dat ook op de 25ste niet gebeuren.
  Daarmee voorkomt XToMe dat het ik een spammer zal worden.:applause:

  En ja ik wil geen mail van het forum, want er zijn genoeg forums waarbij je ook nog eens spam mail ontvangt als je daar een keer een reactie op plaatst. Of wil je telkens het e-mail adres verifieren, dat heb je namelijk al een keer gedaan. Dus is het wel zo fair om iemand van het forum te verwijderen als hij de mail niet wil accepteren.:frons:
   
 8. En de grote vraag die blijft dan..... (waar betaald ie nou zijn huur van; nee gekheid) na hoeveel pogingen staakt XToMe het sturen van challenges, en na hoeveel pogingen zet de forumsoftware jou emailadres op de lijst van verdachte adressen. :)

  Dus of het programma slimmer is moet je nog afwachten. Als de forumsoftware een adres eerder als spammer aanmerkt dan XToMe stopt met het versturen van challenges ben je als nog de figuurlijke sigaar.
   
 9. Allemaal leuk en aardig, maar feit blijft dat ik sinds overgang naar Ziggo een minder goed functionerende spamfilter heb. De afgelopen dagen toch weer een stuk of 10 per dag plus dat ik moet controleren of niet iets als ten onrechte als spam is aangemerkt. Wat ik ook niet snap is dat ik veel meer spam ontvang, maar dat blijkbaar wel gefilterd kan worden (ongeacht wanadoo of ziggo adres).

  En voor de goede orde, een lokale spamfilter is geen oplossing, ik lees mijn mail vanaf meerdere (ook niet door mij beheerde) computers. XtoMe is ook geen oplossing, dat is alleen maar verplaatsen van het probleem, hoewel in die richting misschien oplossing gezocht moet worden, maar voor alsnog geeft het alleen maar extra werk.

  Waarom had ik bij Orange / Wanadoo wel een perfect werkende spamfilter en nu niet meer?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina