1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ketnet (E48, geen signaal)

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door chulin, 25 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Nee, klagen bij www.stai.nl. Dan heb je kans een setje fatsoenlijke kabels te krijgen (digitenne setje) waarmee het probleem wellicht wat minder wordt.

  Gert.
   
 2. Jakko,

  heeft de monteur het signaal ook gemeten op de ingang van je digitale ontvanger ??
  Heeft hij verder ook gekeken naar mogelijke externe instralingsbronnen en het stoorsignaal ook feitelijk geconstateerd / gemeten, teneinde te bepalen of het probleem op te lossen is met de betere materialen ??
   
 3. Lees een paar posts terug, dat setje kabels heeft hij al gehad, maar was niet afdoende.

  De externe storingsbron is hier in beide gevallen een nieuwe digitenne-zender. Hoewel beide gevallen een andere gemeente zijn, maar in alletwee gemeentes is begin oktober een digitennezender in bedrijf gekomen. En de storing is op alle kanalen die op de 3 frequenties/transportstreams zitten die gelijk aan de frequenties van de digitenne zenders zijn.
   
 4. Ik weet niet of ze het doen, maar misschien kun je bij de klantenservice ook een nieuwe wandcontactdoos aanvragen* in plaats van een monteursafspraak. Aangezien het 'folietruukje' enigszins resultaat gaf, lijkt de instraling dus in de wandcontactdoos plaats te vinden.

  * Bij @Home was dit eerder in elk geval mogelijk bij de Internet/Telefonie klantenservice. Bij bepaalde signaalproblemen werd een zogenaamde verhuisdoos gestuurd met daarin een wandcontactdoos, TV/Data splitter en wat kabeltjes om deze aan te sluiten.
   
 5. Je schreef een paar berichten terug dat je de AOP verlengd had naar de meterkast. Heeft de groene kabel ook geen TRAS-1000 of andere aansluitdoos meer ? Het is erg belangrijk om te zorgen dat de afscherming goed is aangesloten van je groene kabel op de aansluitdoos.

  Hier nog enkele tips over aansluitingen van het AOP en groene kabelproblemen die je kunt hebben als de problemen al bestaan op het AOP (uit de ervaring van een kabelmonteur, niet zelf bedacht):

  De juiste instructies van een TRAS1000 met de lengtes van de afgestipte kabels vind je in bijgaande bijlage.
   

  Bijgevoegde bestanden:

 6. Misschien had je eerst het hele topic even moeten lezen, dit hadden we allemaal al gedaan. De mensen zijn deze stap al voorbij.... De storing is ook aanwezig wanneer de ontvanger met een nieuwe kabel ontvangen van stichting STAI (dus een goede) direct op het AOP is aangesloten.
  Probleem kan dus in de huisinstallatie zitten, maar dan wel in het AOP-deel hiervan, zie mijn andere post hierboven daarover.
   
 7. Helaas, niet mogelijk.
   

 8. ik veronderstel dat Kingpin nog even uitlegt wat er tot op heden wel als oorzaak gevonden is, bij een aantal vergelijkbare klachten.
   
 9. Dan kun je altijd nog proberen de Tratec Tras 1000 ergens op de kop te tikken. Lijkt me niet dat ze duur zijn (scheelt je weer bellen een een halve vrije dag voor de monteursafspraak)

  Even gezocht, 15,= bij de webshoppartner van Ziggo (Technetix = Tratec):

  https://www.sluitallesaan.nl/shop/prod/1042423.jsfLijkt me dat hij bij de plaatselijke TV boer weinig duurder zal zijn.
   
 10. Monteur is op 8 oktober bij 5 klanten langs geweest. bij het gros van deze klanten bleek de verdeler het probleem te veroorzaken met als gevolg interferentie in de huisinstallatie.
  Die KPN mast veroorzaakt de interferentie, maar -goede- bekabeling en een vervanging van de CFS02 voor een CFS02/60 loste daar het probleem op.
  Wat echter niet inhoudt dat klanten die relatief dicht bij de mast wonen en met goede afgeschermde bekabeling toch nog last kunnen hebben. En zoals eerder aangegeven is men bezig voor een adequate oplossing voor die gevallen die ondanks bovengenoemde oplossing nog storing ondervinden.

   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina