1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Opzeggen bij Ziggo heeft vervelende consequenties

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door Klungels, 25 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik ga over twee maanden verhuizen en weet nog niet waarheen. Gezien de opzegtermijn van minstens een maand voor diensten bij Ziggo, de komende drukte aan het eind van het jaar en een item op TVNoord waarin een studente journalistiek op 22 oktober 2008 haar beklag doet over Ziggo, zie http://www.tvnoord.nl/nieuws/index.asp?actie=totaalbericht&pid=76620#, besluit ik de dag na deze uitzending al vast op te zeggen per 1 januari 2009.

  Volgens de site van Ziggo zijn de voordelen van telefonisch opzeggen:
  "Het is makkelijk"
  "Het is snel"
  "Vragen kunnen we direct beantwoorden"

  Ik heb daarover zo mijn bedenkingen, maar doe toch maar wat aangeraden wordt. Na zo'n 35 minuten bij klantenservice in de wacht gestaan te hebben, krijg ik eindelijk iemand aan de lijn. Ik vertel dat ik wil opzeggen per 1 januari 2009. Dit lijkt geen probleem op te leveren. Het is een kort en zakelijk gesprek. Ik ga er vanuit dat het goed komt.

  Twee uur later wil ik iemand opbellen. Ik hoor één keer drie oplopende tonen achter elkaar en daarna blijft het doodstil. Ik hang weer op. Ik herhaal dit enkele malen maar ik hoor nog steeds geen zoemtoon. Ik reset het modem. Nu hoor ik helemaal niets meer door de hoorn. Niet best dus.

  Ik ga er van uit dat het een storing van de telefoon is. Dat was immers al vaker gebeurd. Gelukkig doet internet het nog en ik meld via het invulformulier van Ziggo een storing. Ik vertrouw het toch niet helemaal, want het is wel toevallig dat na het opzeggen mijn telefoon het niet meer doet.

  Ik besluit klantenservice te bellen na drie uur omdat dan het goedkope beltarief van mijn mobiele telefoonoperator ingaat. Na eindelijk bij de goede persoon te zijn gekomen kunnen mijn abonnementen opgezocht worden. Het blijkt dat er behalve mijn digitale tv geen abonnementen meer lopen. Mijn digitale telefoon- en internetabonnement zijn verdwenen uit de
  database van Ziggo. Ik ben sprakeloos en mijn gesprekspartner laat verbazing blijken. Klantenservice zegt dat er problemen zijn bij het opzeggen. Ze proberen dit wel bekend te maken binnen het bedrijf maar "kennelijk is nog niet iedereen daarvan op de hoogte". Er wordt naar mijn mobiele nummer gevraagd. Terwijl ik de nummers opnoem wordt de verbinding verbroken. Mijn beltegoed is op. In minder dan een kwartier ben ik zo'n €17,- euro kwijt. Ik moet naar de winkel om nieuw beltegoed te kopen. Nazoeken op de site van mijn mobiele telefoon provider leert dat 0900 nummers (klantenservice 09001884) €1,10 per minuut kosten. Woekerprijzen dus.

  Ik wordt er flauw van. Ik kijk vrijdagochtend of klantenservice al gereageerd heeft op mijn mailtje. Nee dus. Ik stuur nogmaals een mailtje. Ik besluit dan klantenservice net na achten te bellen. Ze zijn daar hopelijk dan nog fris. Ik vertel over mijn situatie en vraag naar nieuwe abonnementen. Ik krijg een nieuw telefoonnummer want "het oude nummer is al weg". Ik had nog hoop dat de nieuwe aansluitingen diezelfde dag nog gerealiseerd zouden worden, maar helaas. Het is nu zaterdag maar niente.

  Gelukkig heb ik geanticipeerd op dit soort gebeurtenissen door software te installeren waarmee ik met laptop en mobieltje het internet op kan. Gezien de ervaringen van eerder genoemde studente en talloze fora over Ziggo op het web is de kans groot dat ik dit jaar mijn abonnementen niet meer terugkrijg. Ik ga maar op zoek naar een andere telefoon- en
  internetprovider. Ik wordt nostalgisch.

  Ik proef minachting van de klant en incompetentie door/van Ziggo.

  Klungels.:giveup:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 26 okt 2008
 2. Er zijn inderdaad helaas een aantal issues m.b.t. het opzegging van abonnementen geweest de laatste dagen. Opzeggingen die per direct afgehandeld zijn door het systeem zelf, ook al stond de uitvoerdatum op een hele andere latere datum.

  Dit is uiteraard heel spijtig maar dit valt niet toe te rekenen aan onkunde of onwetendheid aan de kant van de Ziggo medewerkers die jij gesproken hebt. Uiteraard valt het vervolgens wel onder de verantwoordelijkheid van Ziggo om alles weer z.s.m. te laten werken.

  Als je abonnementen opnieuw in het systeem worden ingevoerd en deze worden vervolgens door een z.g.n. 'spoedprocedure' behandeld, zou alles in principe binnen 1 werkdag geregeld kunnen zijn. Echter is er maar een klein clubje werknemers die deze rechten hebben. Vandaar dat er van 1-3 werkdagen uitgegaan wordt voordat alles weer zou moeten gaan werken.

  Vervolgens zal er waarschijnlijk telefonisch contact met je opgenomen worden om te melden dat alles weer gereed is en het modem opnieuw geregistreerd zal moeten worden. Echter de tijd tussen het moment dat de aanvraag gereed is en 'het telefoontje' kan ook een aantal uur - tot 1 werkdag duren. Om dit voor te zijn, zou je af en toe kunnen proberen om je modem rechtstreeks op je computer aan te sluiten en je modem vervolgens te resetten. Wanneer de aanvraag inmiddels in het systeem gereed is, zou je op een registratie pagina moeten komen. Na het voltooien van deze stappen, werkt je internet direct weer en kort daarna je telefoon ook.
   
 3. Stel dat er ipv 1 januari 2009 nu per ongeluk 1 januari 2008 is ingevoerd. Wat gebeurt er dan? Zou de software de abonnementen dan niet kunnen wissen?

  Maar zelfs als er 2009 is ingevoerd, dan nog had er door het systeem gecheckt moeten worden of er wel minstens een maand opzegtermijn in acht is genomen voordat er afgekoppeld wordt. Dat is bij mij niet gebeurd.

  Het is aan te bevelen dat als er "rare dingen" gebeuren dit zo snel mogelijk aan de betrokkenen binnen Ziggo wordt verteld. Ik had liever gehad dat ik zou moeten terugbellen wegens een "storing" dan dat ik plotseling overal van afgesloten zou worden.

  Ik bedank "Unknown" voor de tips om weer zo snel mogelijk online te komen.
   
 4. God-zei-dank kunnen we geen ingangsdatum invoeren die eerder ligt dat de datum van vandaag!

  De storing in ons systeem deed het volgende: nadat de bestelling volledig juist ingevoerd was verplaatste hij e ingangsdatum ongeveer twee jaar terug! Conclusie is dat het systeem automatisch zsm alles gaat beëindigen!

  Het volgende probleem wat bij jouw speelt is dat je een nieuwe telefoon nummer krijt! De Klantenservice heeft dus gewoon een nieuwe bestelling ingevoerd voor nieuwe producten. Helaas niet de bedoeling.
  Het kleine clubje mensen waar Unknow het al over had kan handmatig jouw producten terug plaatsen in de systemen waardoor je binnen 1 werkdag je producten weer terug had op exact dezelfde manier als ons systeem ze eerder foutief opgezegd had.

  Heel spijtig dat de medewerker in kwstie daar niet van op de hoogte was :(
   
 5. Beste Klungels,

  Wij hebben precies hetzelfde probleem. Ik heb eind september opgezegd voor 1 december 2008 en vanaf 29 september 2008 hebben we geen telefonie meer en onze emailadressen zijn gedeactiveerd. Ik heb reeds diverse keren gevraagd om dit terug te draaien, maar dit schijnt onmogelijk te zijn. Advies wat je krijgt is divers, van vraag maar een nieuw nummer aan of we zetten het door naar de interne dienst en het komt allemaal in orde.

  Nu moet ik in dit forum lezen wat de oorzaak is. Schandalig.

  Ik vraag ook al vier weken hoe het zit met compensatie. Hierop heb ik de volgende verschillende antwoorden gekregen:

  - 1 Euro per dag.
  - Telefoonkosten gemaakt voor het bellen van de helpdesk.
  - Stuur uw rekeningen maar op.

  Kom op ZIGGO....
   
 6. Waarom is het dan onmogelijk om dat met mijn gegevens te doen zodat mijn pakket ook eindelijk eens gaat werken zoals het hoort ?
  Na vele andere toegezegde data gedurende 5 maanden lijkt het erop dat 1 november ook al weer naar 1 december wordt verschoven.
   
 7. Niet alleen het opzeggen van een contract is voor Ziggo een probleem, ook het aanmelden of overstappen is voor Ziggo een probleem. Begin November heb ik besloten over te stappen naar een "alles in 1 pakket". Via de Ziggo site kun je je telefoonnummer opgeven waarna zij je meteen terugbellen, nou dat is waar, nog geen 5 seconden daarna ringelt de telefoon (dan zijn er geen wachttijden). Ik heb de medewerkster opgegeven dat ik wil overstappen naar een "alles in 1 pakket", volgens haar zou dat dan 1 oktober ingaan. Zij heeft alles in het systeem ingevoerd waarna zij het hele contract voorlas en ik de vragen met "ja" moest bevestigen, deze tekst en mijn antwoorden worden opgenomen als bevestiging voor Ziggo. Wel verzocht ze mij als ik in begin oktober niets hoorde contact op moet nemen met Ziggo 0900-1884.
  Begin Oktober heb ik toen ik helemaal niets meer hoorde navraag gedaan, wat bleek, er stond helemaal niets over een aanvraag in hun systeem. Ik heb toen besloten mij op te geven via Internet, uiteindelijk is het toen voor elkaar gekomen alhoewel ik de beloofde digitale kabelontvanger nog steeds niet heb ontvangen!
  Het is trouwen belachelijk dat als je een telefoonstoring hebt en een abonnement hebt bij Ziggo zo duur mobiel moet bellen, dit moet voor een telefoonabonnee toch gratis zijn.
  Ach dit is een van mijn vervelende ervaringen met @Home en Ziggo. Ziggo beloofde beterschap begin dit jaar maar naar mijn idee is daar nog weinig van terecht gekomen. Soms krijg ik de indruk dat men dit alles bewust doet.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina