1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

scifi channel, komt dat ooit?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door hein, 25 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hoe willen ze de huidige bandbreedte met 1000% gaan vergroten? Ook aan de beschikbare bandbreedte van de kabel zit een limiet. Met huidige technieken kan veel, maar met wat er nu reeds staat kan er zonder zeer ingrijpende veranderingen geen 1000% bandbreedte extra beschikbaar maken.

  Er zullen steeds nieuwe technieken komen met meer mogelijkheden, maar dat moet er eerst wel zijn. Tot die tijd is het analoge signaal van de kabel halen een hele goede methode om heel veel bandbreedte vrij te maken, echter is dit niet toegestaan. Ze zijn voorlopig nog wel even verplicht het analoge pakket te blijven doorgeven.

  1 analoge tv zender is 4-8 SD zenders, heb je een idee hoeveel bandbreedte die 30 (of meer) analoge tv zenders innemen op de kabel ;)
   
 2. Ieder jaar gaan er analoog zenders verdwijnen, let maar op.
   
 3. Dat zal goed kunnen, echter is elke kabelaar op dit moment nog steeds verplicht om een bepaald pakket analoog door te geven. Digitaal is iedereen vrij om door te geven wat ze willen dus zijn de kabelaars nog de enigen die een verplicht pakket (analoog) door moeten blijven geven tot in elk geval 2011 voor zover ik weet, daarna is het afhankelijk van wat de regering beslist.
   
 4. Natuurlijk, dat zal het zijn :cry:
   
 5. Dat vraag ik me heel erg af. De huidige mediawet geeft wel aan welke zenders in ieder geval doorgegeven moeten worden, maar zegt daarbij niets over analoog of digitaal. De nieuwe mulitmediawet die er aan komt zegt wel wat over het doorgeven van de verplichtte zenders op analoog of digitaal (als een significant deel van de abonnees op die manier kijkt) Dus ik denk dat een kabelbedrijf ook nu wel volledig op digitaal zou mogen overgaan.

  De meeste klanten (>60%)van kabelbedrijven kijken nog analoog, en zijn daar waarschijnlijk tevreden mee. Geen behoefte aan beter beeld of meer kanalen. Neem daarbij hou eenvoudig het is op te nemen DVD recorder, en een 2e of 3e TV aan te sluiten, en je begrijpt dat analoog kabelbedrijven een sterke concurrentie-positie geeft. Zelfs bij reclame voor hun digitale TV geven ze vaak aan dat je analoog gewoon houdt voor een 2e toestel.

  Als kabelaars nu opeens analoog helemaal zouden uitschakelen, en zelfs als ze daarbij iedereen een gratis decoder zouden geven, zou KPN zich helemaal een ongeluk lachen. Klanten die gedwongen worden van een onhandige (in vergelijking met analoog) decoder gebruik te maken gaan nadenken over alternatieven. Digitenne is net zo onhandig, maar wel de helft goedkoper. En voor heel veel mensen is de kwaliteit goed genoeg.
   
 6. Er is op dit moment is wettelijk aan de kabelaars opgelegd dat zij verplicht zijn nog een analoog pakket moeten doorgeven. Het aantal zenders is mij onbekend, maar dat verandert niets aan de zaak. Voor zover ik weet loopt het huidige besluit tot in elk geval 2011, vanaf daar zou de regering opnieuw een besluit moeten nemen.

  Het analoge pakket bestaat uit een aantal onderdelen. Een zogenaamd "must-carry" pakket wat door de wetgever opgelegd is. Hier mag niemand behalve de wetgever verandering in aanbrengen. Dan volgt een pakket wat oa door de programmaraad word bepaald. Daarnaast blijven er nog een paar zenders over waar de kabelaar zelf de hand in heeft.

  Het must-carry pakket is een pakket wat wettelijk gezien minimaal analoog over de kabel doorgegeven moet worden. Of de kabelaar het pakket wat oa door de programmaraad word bepaald wel mag beeindigen betwijfel ik ten sterkste.

  Het is volgens mij oa om niet iedereen te verplichten zo'n "onhandige" decoder in huis te moeten hebben om nog tv te kunnen kijken. Het is ook nog niet zo lang geleden dat dat het analoge ethersignaal is uitgezet.

  Digitaal mag een aanbieder doen en laten wat ze maar willen en mogen geheel zelf het pakket wat doorgegeven word vaststellen, dit in tegenstelling tot het analoge pakket.
   
 7. Dit is natuurlijk een theoretische discussie, want kabelaars zullen helemaal hun analoge pakket nu nog niet willen uitschakelen.

  Maar toch ben ik benieuwd op basis van welke wet analoge doorgifte verplicht zou zijn. De huidige mediawet zegt niets over analoog of digitaal, alleen maar welke zenders naar alle abonnees doorgegeven moeten worden. De nieuwe multimediawet (die nog niet geldig is) zegt dat de verplichtte zenders analoog moeten worden doorgegeven zolang een significant abonnees analoog kijkt;

  "Als een significant aantal aangeslotenen op een omroepnetwerk programma-aanbod op analoge wijze ontvangt, verspreidt de aanbieder van dat omroepnetwerk naar die aangeslotenen in ieder geval vrij toegankelijk programma-aanbod op ten minste vijftien omroepnetten voor televisie en op ten minste vijfentwintig omroepnetten voor radio, waaronder..."

  Zeker geen melding van een jaar 2011.
   
 8. besef wel dat iedereen die kabeltv heeft gewoon +/- 16 euro per maand betaald voor het analoge signaal!!! ook al kijk je alleen nog maar digitaal..dus als analoog zou verwijderen.....
   
 9. Is niet helemaal waar, je betaalt voor de aansluiting en voor TV (zowel analoog als digitaal basispakket zit in die prijs)

  Caiw geeft een onderverdeling:

  € 15,45
  Dit tarief is als volgt samengesteld:
  - Infrastructuuraansluiting € 10,-
  - Levering radio en televisieprogramma’s € 5,45
   
 10. Even voor de goede orde: het is eerder andersom. In die 16 euro betaal je voor analoog EN het digitale TV basispakket. Of dacht je dat het anders uitkon digitale TV gratis aan te bieden voor de basis zenders.

  Als je dus alleen analoog kijkt sponsor je dus gewoon de digitale kijkers.

  Maar als je digitale kijker bent is het dus niet zo dat je 16 euro voor het analoge pakket betaald. Je betaald 16 euro voor het kabelsignaal INCLUSIEF digitale TV.

  Maar ook ik denk dat het niet haalbaar is analoog any time soon uit te schakelen. Tenminste niet zolang niet elke nieuw verkochte TV en harddiskrecorder een door Ziggo ondersteunde DVB-C tuner heeft (en dus niet alleen een paar inferieure toevallig wel door Ziggo goedgekeurde TVs).
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina