1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Probeer al anderhalve maand tevergeefs nummer geporteerd te krijgen

Discussie in 'Telefonie - Vast' gestart door egerards, 25 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Probeer al TWEE MAANDEN tevergeefs nummer geporteerd te krijgen

  Sinds begin september hebben wij bij Ziggo het Alles-in-1 extra abonnement. Digitale televisie en internet werken zonder problemen; daar hoor je ons niet over klagen.

  Maar.... met het goed geregeld krijgen van de telefonie is het al anderhalve maand kommer en kwel. De telefoonverbinding zou 12 september opgeleverd worden inclusief het porteren van ons telefoonnummer van de oude telefonieaanbieder naar Ziggo toe. Slechts 1 dagje later hadden we telefonie, maar ons telefoonnummer was overduidelijk niet geporteerd. De gesprekken kwamen nog gewoon op de oude lijn binnen.

  In de maand die daarop volgde heb ik tegen de 20 keer met Ziggo getelefoneerd en iedere keer werd er weer toegezegd dat de portering uitgevoerd zou worden. Helpdesk tickets werden aangemaakt en zonder overleg gesloten en de portering werd maar niet uitgevoerd. Een van de keren dat ik belde, moest de medewerkster van haar teamleidster zeggen dat ik als consument zelf de portering moest gaan regelen bij mijn oude provider!

  Toen ik rond 15 oktober voor de zoveelste keer belde, werd ik enigszins per ongeluk doorverbonden met een Ziggo medewerkster van Ziggo vestiging Groningen. Ze kon me eigenlijk helemaal niet helpen en wilde me gaan doorverbinden, maar toen ze me verhaal goed had aangehoord, is ze zelf actie gaan ondernemen. Ik werd warempel teruggebeld en er werd me verteld dat vrijdag 17 oktober de portering uitgevoerd zou worden. Zou het dan echt gaan goedkomen?

  Er is die vrijdag inderdaad iets gebeurd: gesprekken kwamen niet meer binnen op de oude lijn, maar ook niet op de Ziggo lijn! Wederom met Ziggo gebeld: ik moest het weekend maar afwachten en bij aanblijvende problemen maandag contact opnemen. Uiteraard kon ik die maandag gaan bellen en werd er weer het nodige in het helpdesk systeem ingeklopt. Afgelopen woensdag heb ik nog geinformeerd naar de status, maar er was nog niets gebeurd. Tot op vandaag duurt het probleem nog steeds voort en ben ik dus anderhalve maand (correctie: TWEE MAANDEN!) aan het proberen ons telefoonnummer geporteerd te krijgen en ook al ruim een week telefonisch onbereikbaar.

  Wanneer, o wanneer gaat hier een einde aan komen?

  Ik dacht eigenlijk altijd wel dat het zo nooit zo erg zou kunnen komen, maar dit slaat toch echt alles! Zelf ben ik werkzaam in de zakelijke ICT dienstverlening en als ik daar een dergelijke wanprestatie zou neerzetten was ik al lang aan de hoogste boom opgeknoopt en naar buiten getrapt.
  Ik erger me aan het feit dat keer op keer gedane toezeggingen niet nagekomen worden, er geen terugkoppeling naar de klant is en dat iedere keer als je belt en er een nieuwe helpdesk ticket aangemaakt wordt, je wederom op de grote stapel met problemen belandt en maar slechts kan hopen dat men je snel gaat helpen. Je zou toch eigenlijk mogen verwachten dat je probleem na anderhalve maand (correctie: TWEE MAANDEN!) toch wel enige prioriteit zou krijgen?

  - Een zwaar teleurgestelde (en telefonisch onbereikbare) Ziggo klant -
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 12 nov 2008
 2. Als je me een pb stuurd, met daarin je postcode en huisnummer, zal ik maandag kijken wat ik kan betekenen...
   
 3. Is verstuurd!

  M.v.g., Eric
   
 4. Ondanks de goede bedoelingen van medeforumgebruiker Saywhat, ben ik nog steeds niets verder gekomen. :cry:

  Gisteren (dinsdag 28 oktober) heb ik een Ziggo medewerker gesproken van de technische dienst die mij te vertellen wist dat voor die dag de nummerportering gepland stond. Had dat ook al niet 17 oktober (en vele malen daarvoor) gebeurd zullen zijn?
  Maar goed, ik kreeg even de hoop dat het nu eindelijk goed zou komen. Tegelijkertijd had de medewerker van de technische dienst met mij afgesproken dat er vandaag een monteur langs zou komen voor het geval dat het nog steeds niet zou werken. Ik maakte duidelijk dat uitgaande gesprekken gewoon werken, maar de monteur zou (als dat nodig zou zijn) met zijn directe lijnen naar de Ziggo organisatie de boel snel opgelost kunnen krijgen. Prima dan, laat de monteur maar komen voor het geval dat.

  Deze ochtend heb ik voor de zekerheid het kabelmodem gereset en vervolgens met de mobiele telefoon het eigen thuisnummer gebeld. En wat denk je? Nee, het werkt nog steeds niet. Ons telefoonnummer is nog steeds niet geporteerd! :evil:

  Zou de monteur het dan gaan regelen? De tweede helft van de ochtend liet mijn vrouw me weten dat de monteur er was. Een paar minuutjes later al belde ze me: de monteur was al weer vertrokken! Toen hij hoorde dat uitgaande telefonie gewoon operationeel was, is hij meteen gegaan. Vanuit het monteursperspectief kan ik het op zich wel begrijpen, maar ik had gehoopt dat het probleem nu eindelijk opgelost zou worden, zoals de medewerker van de technische dienst me toch eigenlijk wel voorgespiegeld had.

  Grrrr, weer bellen met de helpdesk. De eerste medewerker stond erop dat ik het modem nogmaals zou resetten voordat er verder wat gedaan kon worden. Onder enig protest heb ik dit m'n vrouw laten doen (zat zelf op werk) en "uiteraard" geconstateerd dat de portering echt niet gelukt was. Vervolgens heb ik weer gebeld en is de storing (die god zij dank nog steeds open stond - anders wederom achteraan in de rij aansluiten) geupdate en mag ik weer wachten op de volgende poging mijn probleem op te lossen.

  Het zal vast wel ooit goed gaan komen, maar ik moet zeggen dat mijn vertrouwen in de Ziggo organisatie tot beneden het nulpunt gedaald is. De meeste medewerkers zijn echt wel te goeder wil, maar er wordt slecht tot niet voorzien in het adequaat oppakken van storingen die buiten de gangbare incidenten vallen en daarbij denk ik zowel aan de aard van de storing als de doorlooptijd. Als het oplossen van een simpel probleempje maar lang genoeg duurt, kan de ergernis alsnog flink oplopen.

  Ik wacht hier maar wederom af en blijf hopen dat het ooit goed gaat komen. Hoop doet leven, zegt men....

  -Eric-
   
 5. wil je mij je gegevens per PM sturen ??
   
 6. wachten op nummerportering

   
 7. Het is voor jou te hopen dat áls er eindelijk geporteerd gaat worden, dat dat goed zal gaan. De eerste 5 weken nadat de boel had moeten werken, heb ik ook terug kunnen vallen op de oude lijn, maar inmiddels zijn we dus al twee weken onbereikbaar. Mensen kunnen ons alleen op de (duurdere) mobiele nummers bereiken.

  Not funny... :x
   
 8. Op het moment dat er een voice profiel in je modem staat en de porteringsmachtiging is binnen en verwerkt bij Ziggo, zou je telefoonnummer binnen enkele dagen geporteerd moeten worden.
   
 9. Telefoonaansluiting/nummerportering

  De voor het nummerbehoud benodigde machtiging heb ik vier weken geleden (op 3 oktober om precies te zijn) verzonden. Daar kan het dus niet aan gelegen hebben. Maar wat moet ik verstaan onder een voiceprofiel in mijn modem? Het nieuwe en ook voor telefonie geschikte modem is 10 oktober jl. door een Ziggo-monteur geïnstalleerd en aangemeld met behulp van de in de bevestigingsbrief vermelde codes. Ik heb nu via de modem wel een uitgaande lijn (ik kan dus zelf wel bellen) maar nog geen inkomende lijn en dat klopt ook wel want mijn KPN-aansluiting werkt nog gewoon.
   
 10. Als je kan uitbellen, zou het juiste profiel in je modem moeten staan.

  Tsja.. Dan is het (helaas) afwachten totdat machtiging verwerkt wordt en het porteringsverzoek ingediend wordt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina