1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

omvang te verzenden e-mail

Discussie in 'Internet - Email' gestart door zeebak, 20 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik stelde de volgende vraag

  Ik wil 2 pdf files via e-mail versturen. Grootte resp. 4.002kb en 4.559kb. Waarom wordt dan geen uitvoering gedaan omdat grootte van 10 mb zou worden overschreden

  en krijg daar van Ziggo dit antwoord op:

  Windows en onze emailserver maken gebruik van een verschillende rekenmethode om 10MB te berekenen. Zo is onderstaande mail 8,5 MB groot, maar onze mailserver kan dat misschien zien als >10MB. Daarom raad ik u aan om de bestandjes los van elkaar te versturen.

  Ik vind dit een raar antwoord: is het nou wel of niet 10mb die je kunt versturen en wat is dan de werkelijke grootte die genoemd wordt in de voorwaarden. Zo"n 15 % afwijking in het voordeel van Ziggo lijkt mij niet normaal
   
 2. Antwoord is inderdaad niet geheel correct. de mailserver ziet gewoon de werkelijke grootte. De mail krijgt echter ook nog een schilletje van Outlook mee waardoor je werkelijke grootte groter is dan alleen de bijlage.

  simpeler kan ik het niet zeggen
   
 3. Hi!

  Mail kan of text zijn of bijlagen. Bijlagen worden versleuteld en via mail versturen van een bijlage dat resulteerd in grofweg 15% overhead. Dit gebeurd al in outlook inderdaad. Dus hou daar rekening mee bij het versturen van attachments.

  Het is geen afwijking in het voordeel van Ziggo, het heeft ook niks met voordeel te maken. Want als je het in 2 mails verstuurd is het toch nog steeds verstuurd? Ik snap het voordeel van Ziggo niet zo. T'is gewoon hoe mail werkt. Als jij 10 mb aan text bij elkaar tikt in je outlook dan is het gewoon te versturen.

  Bye,
  Raymond.
   
 4. Bedankt voor de reactie. Als dit in de beantwoording van Ziggo op mijn mail had gestaan was het mij duidelijk geweest. Ik houd er dus voortaan rekening mee dat bijlagen worden versleuteld en dus een grotere omvang krijgen.
   
 5. Hi!

  Correct.

  Bye,
  Raymond.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina