1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Gerucht: Nieuwe snelheden per 1 december?

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door Ankh!, 19 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. De aangekondigde snelheden hier zijn zeer zeker geen gerucht :wink:
   
 2. Daar worden weer 2 zaken verhaspeld. De verhoging gebaseerd op Docsis 2.0 zoals aangekondigd op de persconferentie in mei en daarna nog eens ogv Docsis 3.0
   
 3. Ik snap nooit zo goed wat het belang is van nog meer snelheid.
  Qua upload lijkt het mij wel zinnig, bijv. als je mails met grote bijlages snel kan verzenden en idem met het verzenden van foto's naar afdrukcentrale's. Of als ik op lokatie van mijn server moet downloaden.

  Zoals iemand in dit draadje al schreef, of je die film nu in 30 of 45 minuten binnen hebt maakt toch niet zoveel uit?
  Voor het browsen heeft het sowieso weinig zin denk ik. De 'overkant' moet ook de snelheid kunnen leveren.
  Verder heb ik zelf het idee dat er nu al 's avonds en in het weekend opstoppingen in de pijplijn zitten. Mogelijk dat dit alleen maar erger gaat worden als de powerusers nog meer binnen gaan slepen?
   
 4. Je zegt het zelf eigenlijk al, zo heeft iedereen zijn wensen. Ik vind die verhoging wel lekker, niet om die DVD's net even wat sneller binnen te hebben, maar wel om de verhoogde marge. Toen we nog Z3i hadden (overgestapt naar Ai1 Extra ivm Digitaal en Telefonie) kon ik zonder omkijken goed DVD's downloaden en mijn vriendin en dochter (respectievelijk allebei op hun eigen laptop) hadden genoeg snelheid over om normaal te internetten. Heel vreemd, dat is nu met Alles in 1 Extra even wat minder, ik heb zelfs een snelheidslimiet op mijn newsreader zitten tussen 17.00 en 23.00 uur. Dus ik ben blij dat we in ieder geval weer terug richting de oude situatie (20Mbit ipv 22Mbit) gaan.

  Maar zoals je zelf al aangeeft, iedereen heeft zo zijn wensen.
   
 5. Ik zou een hogere upload ook leuk vinden. Ik wil niet zitten kijken hoe ik mijn game screenshots upload balkje voor balkje.

  Verder is het download gedeelte een persoonlijke keus. Na de upgrade is de download voor mij dus 50% hoger en zal ik maar 2/3e van de oude tijd nodig hebben om een DVD te branden. Vaak zitten we op de bank en komt er niets leuks op TV, dan ga ik even naar boven en download ik snel een DVD, dit zou met UPC snelheden (120mbps) betekenen dat het branden langer duurt dan het downloaden & unrarren. Ik gebruik GigaNews en download af en toe wel eens iets op mijn server (100mbps) en die trekt ie altijd vol, dus de 'overkant' zal geen probleem zijn.
  Nogmaals, dit is persoonlijk (maar ik ben het zeker met het upload gedeelte eens).
   
 6. Het is inderdaad wel weer fijn geregeld voor de z3i gebruikers. De snelheidsverhoging zou al in juli 2008 ingaan.
  Ik betaal dus (na 1 december mogelijk nog 3 maanden) een premium bedrag per maand voor minder snelheid en services dan de alles-in-1 gebruikers.
  Mooie naaistreek weer.
  En dan gaat de upload met de nieuwe uploadsnelheid van 2 naar 3 mbit, joepie. Echt gelijkgetrokken met UPC waar ze een toch een veel mooiere upload (en download) aanbieden.
  Als ik dan met 30Mbit dl wat hou ik tijdens die download netto van mijn uploadsnelheid over, juist, nog steeds hetzelfde probleem als nu met 20/2.
  Powerusers worden echt gewaardeerd bij ziggo, maar niet heus. En dan gaan ze straks een sneller abonnement introduceren , mag zeker nog meer kosten dan de bijna 70 euro voor z3i. :(
   
 7. Precies iemand die mijn punt snapt. Het gaat me niet om de snelheid zelf, maar hoezo moeten wij meer betalen voor minder? Het omzetten van 2mbps naar 3mbps upload tijdelijk kan echt niet veel werk zijn, zeker niet als het er toch al aankomt wanneer wij de upgrade krijgen. :giveup:
   
 8. Eurodocsis 3.0 kan nog veel hogere snelheid behalen in de theorie zolang er maar genoeg channels worden toegevoegd word de snelheid als maar hoger. Met het langzaam verdwijnen van analoge zenders zal er steed meer ruimte komen voor extra channels. Met eurodocsis kunnen de kabel exploitanten voorlopig weer voort. Een glasvezel aansluiting kan kwa prijs nog niet echt concurreren met Docsis 3.0. Vergelijk voor de grap maar is een glas verbinding van kpn met upc fiber power;).
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 21 okt 2008
 9. Onzin, dit is nooit via welk officieel orgaan dan ook gezegd. Denk dat je nu wat dingen door elkaar haalt...
   
 10. Ik denk dat nog vies kan tegenvallen want in het voormalige multikabel gebied zijn ze al 5 maanden bezig om de upload van de alles-in-1 extra abonnees op 3Mbit te krijgen. :oyeah:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina