1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Gerucht: Nieuwe snelheden per 1 december?

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door Ankh!, 19 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Denk eerlijk gezegd niet dat dit de reden is. Het netwerk zou ondertussen Docsis 2.0 gereed/geschikt moeten zijn. Het enige wat dan nog echt problemen zou kunnen gaan geven zijn de glasringen die de data moeten gaan aanleveren. Het HFC netwerk zal er waarschijnlijk voor de rest geen krimp om geven, tenminste als alle werkzaamheden reeds klaar zijn, alles moet natuurlijk wel geupgrade zijn van 1.1 naar 2.0
   
 2. Ik denk zelf inderdaad ook dat het de glasringen zijn die wellicht capaciteit problemen kunnen geven. Ik lees nog te vaak dat mensen 's avonds slowdown hebben. Maar dat neemt niet weg dat het ook kan zijn omdat steeds meer mensen een ziggo aansluiting hebben, dat de bottleneck naast misschien de glasringen en de backbone wellicht tot ook gezocht moet worden aan het aantal huishoudens dat dezefde frequentie moet delen totaan de glasring. 20 mensen in 1 flat met z3i is gewoon dan ook gewoon een probleem.

  Maar goed, ik kan begrijpen dat ze het langzaam aan verhogen, om te zien wat de impact is op hun hele netwerk.
   
 3. goh bedankt sint
   
 4. Ik denk persoonlijk ook niet dat dit een reden is gezien de opbouw van een HFC netwerk. Je deelt namelijk eigenlijk weinig met je buren als je een verbinding neemt. Het "buren effect" wat vroeger bestond op de kabel bestaat in die zin dan ook niet meer. De verbindingen tot aan de huizen zouden deze snelheden gewoon prima aan moeten kunnen, invloed van het verhogen is denk ik weinig tot niets op het netwerk, technisch verandert er weinig in dat netwerk. Je kan het halen of niet halen, maar veel meer gebeurt er niet.
   
 5. Last time I checked deelde je nog altijd de downstream met elkaar. Anders zie ik ook niet in waarom er hier 6 downstreams binnenkomen die altijd 40-60% vol zitten.

  In dat opzicht is de cap op 24-25 Mbps ook goed te begrijpen. Dan kan je namelijk twee z3i's in 1 downstream gooien. Met 30 kan je er maar 1 per downstream kwijt.
   
 6. Dus met 30mbit kan je maar 1 abonnement per eindversterker servicen? Aangezien een eindversterker een of meerdere multitaps bevat die elk 12 aansluitingen hebben word dit een lastige situatie. En hoe verklaar je dan dat je met Docsis 2.0 tot 40-50mbit per aansluiting kan leveren? Meerdere als een downstreams gebruiken?

  Een downstream is daarbij nog weer verdeeld in meerdere downstream kanalen, elk kanaal met zijn eigen bandbreedte. Door het bundelen van kanalen kan je met Docsis 3.0 daarom ook snelheden tot bv 120Mbit behalen en zelfs dan kan je nog meerdere abonnee's per eindversterker voorzien van een goede verbinding.

  Dus je rekensommetje gaat niet helemaal op voor zover ik weet. En volgens mij word er niets gecapt last time i checked.
   
 7. Je zit natuurlijk nog wel altijd met je coax op nodes aangesloten waar grofweg 250-2500 aansluiting op zijn aangesloten. Die weer met glas zijn aangesloten op een headend. Daar kunnen zich alsnog capaciteits problemen voordoen natuurlijk. Wat ik niet verwacht, maar je weet nooit natuurlijk, misschien weet ziggo iets over over de kwaliteit van de kabels in de grond ofzo of de status van die nodes waardoor ze het niet kunnen garanderen natuurlijk... maar ja... het blijft speculeren... en blijft interessant.. ;)
   
 8. Dat zei ik niet. Maar 2 Z3i gebruikers in 1 downstream-kanaal gooien betekend dat je automatisch geen 30Mbps kan garanderen. QAM256 => 51Mbps. 2x30 => 60.

  1 Downstream kanaal a la EuroDocsis is 51Mbps op QAM256. Dus verklaren heb ik al gedaan.

  Alleen is Docsis3 niet beschikbaar. Dus klanten over meerdere downstream kanalen verdelen gaat helemaal niet. En de laatste keer dat ik keek had Ziggo Docsis3 opnieuw uitgesteld.
  Ander puntje is dat als je dat soort snelheden gaat aanbieden, je wel een berg downstream frequenties nodig hebt. 130Mbps betekend dat 1 iemand 3 frequenties opgebruikt.

  Bladzijde terug (of 2, was gisteravond rond 2000) staat een post (waarop je gereageerd hebt) waar je de cap gewoon ziet staan. En die is lager als 30Mbps.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 3 dec 2008
 9. Elk downstream kanaal kan tot 55mbit leveren. :wink: Het verschil tussen docsis en Eurodocsis. Docsis kan tot 42mbit per kanaal leveren, en Eurodocsis tot 55mbit per kanaal. Docsis kan tot 30mbit per upstream kanaal leveren.

  Edit, waardes door elkaar gehaald, nu goed gezet, en tabel volgt.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 3 dec 2008
 10. Versie 1.x
  Docsis upstream: 10.24 (9) Mbit/s
  Eurodocsis upstream: 10.24 (9) Mbit/s

  Docsis Downstream: 42.88 (38) Mbit/s
  Eurodocsis Downstream: 55.62 (50) Mbit/s

  Versie 2.0
  Docsis upstream: 30.72 (27) Mbit/s
  Eurodocsis upstream: 30.72 (27) Mbit/s

  Docsis Downstream: 42.88 (38) Mbit/s
  Eurodocsis Downstream 55.62 (50) Mbit/s

  Maximaal haalbare waardes per down- of upstream kanaal. Het verschil in haalbare snelheden per kanaal tussen Docsis en Eurodocsis zit in het feit dat Docsis een kanaalbandbreedte van 6MHz gebruikt, en Eurodocsis een kanaalbandbreedte van 8MHz gebruikt. En dit verschil zit weer in dat Docsis voor NTSC is, en Eurodocsis voor PAL.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 3 dec 2008
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina