1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Gerucht: Nieuwe snelheden per 1 december?

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door Ankh!, 19 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Waarschuwing

  Beste messed-up, ook uw boosheid begrijpen we allemaal, maar we hebben het nu zo langzamerhand wel vaak genoeg kunnen lezen.
   
 2. Beste messed-up,

  Hier in de Rivierenbuurt Groningen hebben we nu al 2x een briefje van Ziggo gehad betreffende werkzaamheden tussen 01.00 uur en 06:00 uur (13 november en 18 november) met het verzoek zowel kabelmodem als decoder voor gebruik te resetten. Ik zag dan ook 3 auto's van een kabelservicebedrijf, dat waarschijnlijk voor Ziggo aan het werk was. Misschien gaan ze in jouw wijk dan ook nog aan het werk,
  sux6

  PS
  Vanmorgen bleek ik zelfs een ander IP nummer te hebben zodat ik tijdelijk zelfs weer kon inloggen op www.ziggo.gebruikers.eu alwaar men mij had geblocked vanwege verwijzing naar ons forum :) .
  De snelheid is bij mij nog hetzelfde gebleven:
  [​IMG]
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 18 nov 2008
 3. hoi Messed Up,

  Welke snelheid voor alles in 1 plus haal jij nu dan ?
  In welke wijk van Groningen woon jij ?
  Ik woon in de wijk Buitenhof ( richting Hoogkerk ) en dit zijn mijn snelheden waar ik gelukkig van wordt.

  [​IMG]

  mvgr Paul
   
 4. Hier, Udenhout = omgeving Tilburg, is dat al gedaan. Aantal losse abo zaken zijn automatisch naar Alles-in-1 Extra omgezet en snelheid is van +/- 16Mbps naar +/-20Mbps gegaan. Upload mag nog wat beter (max zo'n 2,5Mbps) maar dat komt vast ook wel goed.

  Als ik het hier als oude @Home'er heb dan neem ik aan dat dit dus ook voor geheel groot-Tilburg geldt.

  Had bewust er voor gekozen om even af te wachten en niet zelf Ziggo te bellen om dingen om te laten zetten. Ik ken dat soort transitie processen: daar gaat onbedoeld te veel in fout. En zie daar: alles verloopt (nagenoeg) op rolletjes. Paar kleine dingen werden door Ziggo forumleden soepel en snel opgelost. Maar misschien ben ik wel een positieve uitzondering? :wink: :cool: :grin:
   
 5. Ik denk dat iedereen opgelucht kan ademen nu de nieuwe snelheden op de ziggo pagina staan.

  Z3i wordt per 1 december 2008 in iedergeval 30/3, en er staat niets over nieuwe modems nog... er staat wel tot 30, dus wellicht dat ze het dan alsnog over docsis2.0 gaan proberen om tot 30 stabiel te leveren. Misschien vandaar ook de firmware upgrade van mijn SB5100E van 2.5.2 naar 2.7.0 een paar dagen geleden.

  Vanaf 1 december dus:

  Z1: 2/0.5
  Z2: 5/1
  Z3: 15/1.5
  Z3i: 30/3

  Ai1 Basis: 1/0.15
  Ai1 Plus: 10/1.5
  Ai1 Extra: 20/3

  Bron: ziggo.nl
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 18 nov 2008
 6. Beetje vreemd dat wij (Z2) met een upload van 1000kb/s blijven zitten. Het was altijd keurig 1000 en sinds de wijziging nu vaak 936 kb/s of minder.
   
 7. Met newsleecher komt ik tot 2,3 MB/s, wellicht moet ik mijn pc nog eens direct op de modem aansluiten voor wat meer snelheid, komt nu via de wireless modem (LAN aansluiting voor de meting)

  enfin, voor het geld mag er mij betreft meer snelheid in komen.
   
 8. Als ik jouw verhaal zo lees, ben ik bang dat ik moet concluderen dat er iets mis is met mijn internetabo. Tot voor een paar dagen geleden had ik overduidelijk een 12 MBit verbinding en sinds enkele dagen haal ik echt overduidelijk 15 MBit. Op zich al een aardige snelheid, maar als je betaalt voor 16 MBit en er ge-upgrade wordt naar 20 MBit (heb Alles-in-1 Extra), dan ben ik achtergebleven.

  Dat wordt dus gaan bellen / mailen met Ziggo?
   
 9. Alle @Home abonnementen zijn al omgezet naar Ziggo abonnementen. De snelheidsverhogingen zullen officieel vanaf 1 december plaatsvinden, zie ook het persbericht.
   
 10. Beiden zijn vrij makkelijk te verklaren ;)

  1- Het is beiden keren hetzelfde punt wat timetouts geeft, en het klopt dat het de ene keer hop 8 is, en de andere keer hop 7. Als je namelijk je router ertussen hebt, is dat een hop extra, dit is namelijk hop nummer 1 in je eerste trace. Als je die ertussenuit haalt heb je een hop minder, dus word datzelfde punt wat hop 8 is met router dan hop nummer 7.

  2- Het feit dat een hop in een trace timeouts geeft zegt eigenlijk niet zoveel. Het kan zijn dat die router helemaal geen antwoorden geeft op ping aanvragen, het kan ook zijn dat de router het op dat moment druk heeft waardoor hij ping aanvragen negeert en het "echte" data verkeer voorrang krijgt -> dit word op bijna alle routers geprogrammeerd.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina