1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Beeldkwaliteit/signaalsterkte

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door DanielvdMark, 19 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hoi

  Ik heb sinds gisteren de Cisco HD PVR decoder. Nu heb ik volgens de instellingen een signaalsterkte tussen de 46% en 64%, signaalkwaliteit 100% en een BER van 0.0-E6.
  Is dit acceptabel voor het ontvangen van HD signalen? of moet er toch een versterker tussen?

  Alvast bedankt.

  Daniel
   

 2. Signaal sterkte zegt niet zo bar veel, het scheelt zelfs per decoder op de zelfde aansluiting. Als je kwaliteit maar hoog is en je BER waarden laag blijven. Je kunt zelf wel zien of jou ontvanger storingsvrij beeld geeft. en geen foutmeldingen verschijnen........

  Veel Kijkplezier.........in Utreg me stadtsie
   
 3. Maakt het voor HD dan niet uit hoe sterk het signaal is? Kwaliteit is iig goed (100%) maar het lijkt mij dat als je echt het beste HD beeld wil hebben dat je het beste signaal nodig hebt.

  Ik zet er nog een versterker tussen, ook omdat ik nog een extra tv wil aansluiten.

  Thanks!

  Daniel
   
 4. Eh.. er wordt toch al een speciale versterker bijgeleverd die je moet gebruiken ? Een tweede versterker erbij zorgt er vermoedelijk alleen maar voor dat je signaal juist slechter wordt (vervorming en zo)
  Je hebt nu prima signalen, de signaalsterkte is meer dan normaal...
   
 5. Nee, er is geen versterker meegeleverd. Decoder heb ik bij de media markt gekocht.

  Groet,

  Daniel
   
 6. Ah weer eentje dus. Mediamarkt zou ook een versterker en een nieuwe AOP moeten meeleveren in de doos. (AOP is abonnee overname punt, dus de eerste coax-aansluiting in je huis.)
  Die speciale versterker is nodig voor de interactieve mode van de ontvanger, en ook als je een kabel-internet modem hebt moet die ook via deze versterker aangesloten worden, omdat je dan 2 apparaten met een retour-signaal in huis hebt.

  Er zijn meer meldingen van Cisco's gekocht bij Mediamarkt waar dit niet meegeleverd is. Da's dus een fout van Mediamarkt of zijn leverancier. Welke mediamarkt vestiging komt die van jou vandaan en wanneer gekocht?
   
 7. hoor je die alleen bij bepaalde paketten te krijgen ?
  of bij elke aanvraag van digitale TV ?
   
 8. Nee alleen bij de Cisco (zie het forumdeel over die ontvanger).
  Dit is een speciale Video-On-Demand ontvanger die behalve HD kan opnemen ook geschikt is voor interactieve TV. Er zit ook een soort kabelmodem ingebouwd waarmee je dus ook commando's terugstuurt het kabelnet in. Je kabelaansluiting voor die ontvanger moet dus ook retourgeschikt zijn. Als je al kabelinternet hebt krijg je dus 2 apparaten op de kabel die retourgeschikt zijn en die moeten dan beiden op die meegeleverde versterker aangesloten worden.

  Bij een 'normale' digitale ontvanger zit dus niet zo'n versterker bijgeleverd.
   
 9. Ik heb hem gisteren gekocht in de mediamarkt utrecht.

  Groet,

  Daniel
   
 10. Hallo,

  Is er iemand echt bekent met de Cisco, ik heb hier een constant signaal van 100%, de kwaliteit wisseld zo om de minuut of twee van 100% naar 74% en de BER is dan 1.0*10-6.
  Dat wisselen van kwaliteit zien meer mensen dit?
  Met vriendelijke groet,


  kermy
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina