1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Advies router voor Motorola SB4200E

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door TTD, 19 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo,

  Sinterklaas komt er aan en ik wil een router kopen voor mijn schoonpa. Hij had destijds bij Casema de Motorola SB4200 gekregen en via ethernet op z'n PC aangesloten. Inmiddels heeft hij een laptop die hij wireless wil aansluiten.

  Dus wil hij een router die zowel wireless als ethernet heeft, want zijn PC wil hij via de netwerkkabel blijven behouden.

  Ik surf me gek en zie overal ellende over diverse merken. Linksys schijnt elke paar dagen uit te vallen, Sitecom heeft troubles net als 3com enz.enz.

  Welke router kan er prima overweg met de Motorola SB4200E en heeft zowel wireless als ethernet. Mijn schoonpa gebruikt geen speciale gamesites of peer to peer spul, maar rechtoe, rechtaan internet.

  p.s. mac-adressfiltering op de wireless zou wel een fijne optie zijn.
   
 2. Draytek, duur maar goed en zonder problemen. Met de Vigor 2910VG heb ik geen problemen maar dan ben je wel over de 200 euro armer.
   
 3. hmmm..... ik denk dat S-klaas dat een beetje buiten de range vind. :shock:
   
 4. Ja, jammer genoeg zie je vaak alleen mensen met problemen, wanneer iets goed werkt zal men daar niet direct over schrijven. De meest verkochte merken zullen dus ook de meeste problemen laten zien terwijl het vermoedelijk prima routers zijn.

  Ik heb zelf een linksys WRT54 en diverse kennissen ook en die valt nooit uit, terwijl je veel mensen ziet die problemen melden. Linksys is dan ook een van de meest verkochte merken.

  Laat je niet gek maken door alle klachten die je ziet en probeer een objectieve test te vinden. Vertrouw je het niet, koop dan je router bij een winkel waar je hem terug kunt brengen als het niet zou werken.
   
 5. Daar heb je gelijk in. Er zijn er weinigen die melden 'Hé hallo, mijn spullen doen het goed..." Maar bij Kieskeurig zie je ook wel positieve reviews ... .maar dat is vaak als men het apparaat net een paar dagen gebruikt heeft.

  Bedankt voor je reactie.
   
 6. sb4200....mmtja. ik zou eerst de helpdesk bellen, en mededelen dat je nog een verouderd modem hebt wat niet goed overweg kan met de nieuwe techniek die ziggo ondersteund . (qam16/64upstream)
  (je sra is niet goed.)
  laat maar een monteur sturen,deze zal hem vriendelijk omwisselen voor een nieuwere.(deze weet wel wat er aanscheelt).
  daarna kan je gerust een goede router uitzoeken, en zoals cees al aangeeft zoek een winkel in de buurt op, dan kan je alsnog ruilen.
  (ook de ziggo monteurs kunnen je een "helpdesk-ondersteunende"router verkopen. netgear 54g, of mischien al een 300N.

  goodluck.
   
 7. Het omruilen van een SB4200 kan inderdaad wel, maar er zijn geen problemen mee tenzij je een Internet Z3i abo hebt. :)

  Onze monteurs kunnen geen routers verkopen. Routers binnen voormalig-Casema gebied worden alleen geleverd bij een nieuw Internet abonnement.

  Verder heb ik zelf een Sitecom en nog nooit problemen gehad. :D
   
 8. Hmmmm. ... ruilen voor een ander modem. Dan is de surprise van Sint ook gelijk geen surprise meer.

  Wat is een Z3i abo?
   
 9. Het snelste internet abonement wat ziggo aanbied :
  http://www.ziggo.nl/producten/internet/z3i .

  Zelf heb ik de linksys wrt54g. En heb hier geen problemen mee.
   
 10. Mijn advies: koop geen goedkoop ding.... Daar zit meestal de fout...
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina