1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Standby Timer

Discussie in 'Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)' gestart door Digilux44, 19 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Timer Humax 5000C

  Ik heb ook problemen met de (EPG)timerfunctie van de Humax.

  Deze werkt simpelweg gewoon alleen als je hem dus aan laat staan.
  Als je hem uitzet wist hij dus inderdaad de timers.

  Dit is dus echt belachelijk:evil:. Stel: je gaat twee weken op vakantie en je wilt een paar timers instellen die over een week beginnen, dan moet je dus gewoon de Humax een week aan laten staan plus dat deze na de timers ook nog niet eens uitschakelt en dan staat de Humax dus gewoon twee weken aan.
  Dit is dus wel van zo`n ongelofelijk amateuristisch niveau dat ik mij (zoals hieronder ook beschreven) afvraag of de beta testers achtersevoren aan het testen gegaan zijn.

  Je kan via de stanby timer weliswaar een timer normaal instellen maar daar heb je dus niets aan want dan kan je maar 1 programma instellen en niet meerdere voor b.v. een paar dagen op verschillende zenders.
  Dit moet Humax toch echt zo snel mogelijk op lossen met een update want dit kan dus gewoon niet.

  Ik had hiervoor een Samsung 360 wat een waardeloos ding was (op de beeldkwaliteit na) en nu de Humax die toch echt een stuk beter is op dus dit hele belangrijke punt na.
   
 2. Er is een firmware update onderweg, ben benieuwd of dit probleem daardoor verholpen zal zijn. Ik vraag me trouwens af waar die blijft?
   
 3. :cool: Dat vraag ik mij ook af, ik lees het op meerdere sites en forums maar enige duidelijkheid hierover is er helaas niet.
   
 4. :cool: Waar ik overigens ondertussen wel achter ben is waarom de standby timer niet werkt.

  Wat is namelijk het geval, als deze niet ingeschakeld staat, dan staat de humax volledig uit (ook al brand het standby lampje) en schiet deze dus niet aan.
  Wat de standby timer dus precies doet is de Humax op de gekozen inschakeltijd op standby zetten. Waneer je dan dus op b.v. 4 drukt heb je gelijk beeld en boot hij dus ook niet meer zoals normaal omdat hij nu dus vanuit standby inschakelt.
  Als je dus nu de inschakeltijd in stelt op een bepaalde tijd en niet de uitschakeltijd staat de Humax dus vanaf de inschakeltijd in standby modus (en dus niet meer volledig uit) en ben je dus ook gelijk snel met zender kiezen.
  En in stanby modus verbruikt de Humax zeer weinig dus dat kan geen kwaad.

  Mischien dus dat hij nu als hij in de standby modus staat, dat het programmeren via de EPG dan wel e.v.t. lukt als hij hem dan dus met uitzetten niet meer uitschakelt maar in stanby springt.
  Dit ga ik straks even proberen.
   
 5. Ik heb deze klacht al gedeponeerd bij Humax zelf. Er is gekozen om de 5000 zo zuinig mogelijk te maken wat betreft verbruik. Daarom is er geen genoeg stroom om de Humax via de SCART aansluiting op te starten. Het werkt overigens wel als je binnen 5 minuten programmeerd.
   
 6. :) Klopt inderdaad.

  Ik heb overigens vanmorgen naar de importeur gebeld en deze verwacht volgende maand een update die het verhelpt en dan kan je de Humax gewoon weer op standby zetten. Het aan laten staan kan overigens geen kwaad voor het apparaat en dan nog verbruikt hij iets minder dan de concurenten maar normaal is dit natuurlijk niet.

  Ik blijf het alsnog ook raar vinden dat de Humaxen met dit probleem gewoon de deur uit zijn gegaan.

  Wat gister bij mij overigens ook werkte was gewoon de timer via de EPG programmeren en vervolgens met de standby timer het apparaat alleen uit laten schakelen 5 minuten na de geprogrameerde timer. Toen is hij dus 5 minuten na het opnemen uitgeschakeld.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina