1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Kwaliteit? Slecht beeld (driemaal defect?)

Discussie in 'Humax Duovisio iPVR-9200C (SD-PVR)' gestart door fmokveld, 19 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik ben op dit moment aan de derde Humax iPVR9200C toe. De eerste die ik donderdag kocht gaf elke drie minuten een harddisk error waarna de decoder rebootte en de hard disk niet meer beschikbaar was. Zaterdag geruild voor een nieuwe. Deze deed na de software update niets meer ( BE 1: CRC ROM error of zo). Leverancier staat voor een raadsel en heeft geld geretourneerd maar legt wel de schuld bij mij. Ik zal wel iets verkeerd gedaan hebben. Een nieuw apparaat bij een andere leverancier gekocht en de Hard disk en de software update werken wel, MAAR het beeld is zeer slecht. Op alle zenders blokvorming en krakend geluid (ook op de digitale output). Werkelijk waardeloos. Heb alle apparaten al in een andere volgorde geschakeld en ook alleen de HUMAX via een 1 meter antenne kabel aangesloten. zodat de bestaande antennekabel niet de schuld is. Geen enkel verschil. Herhaaldelijk de Panasonic digitale ontvanger die het drie jaar goed heeft gedaan, teruggezet en die heeft geen enkele storing. Nemen al jaren de digitale beelden op op een Sony HD recorder en beeld is veel beter dan nu met de HUMAX.
  Wie weet een oplossing voor het slechte beeld? Moet het apparaat nu al weer terug of kan ik maar beter mijn geld terugvragen en accepteren dat het apparaat gewoon niet goed is Het werkt ZO GOED als het werkt, maar ik ben mijn vertrouwen echt geheel kwijt. Alle problemen die ik boven beschreven heb kom ik in fora op internet tegen. Echter ik zie heel erg weining oplossingen genoemd.
  Voordat iemand hetzelfde zegt als de eerste leverancier. Ik weet uitstekend wat ik doe, heb geen problemen what so ever met mijn LCD JVC televisie met Sony HD recorder en Panasonic digitale ontvanger, Marantz receiver, DVD speler, HD DVD speler etc. Alle apparaten werken met een uitstekend beeld, zonder ooit onder garantie te zijn moeten gerepareerd laat staan direct na aankomst al twee keer te moeten worden geretourneerd.

  Ik ben benieuwd naar de suggesties voor mijn beeld
  Floris
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 5 nov 2008
 2. Die eerste 2 keren van moeten teruggeven aan de leverancier is, zoals je het beschrijft, jouw probleem niet. Nu lijkt het erop dat de 3e decoder een signaalprobleem heeft.

  Je geeft aan de coaxkabel te hebben vervangen en nooit ergens problemen mee te hebben gehad. Ook niet als je de Panasonic terug aansluit. In principe lijkt het erop dat dit dan alleen nog aan de decoder zelf kan liggen.

  De laatste firmware staat nu op de decoder geef je aan? Probeer dit eens:

  -eerst coax eruit
  -stroom eraf
  -stroom erop na 20 seconden
  -fabrieksinstellingen laden
  -coax erin
  -setup uitvoeren, dus zenders binnen halen

  als het dan nog steeds slecht is, apparatuur terug aan verkoper geven. Lijkt mij dat het alleen nog daaraan kan liggen.

  Succes:)
   
 3. Je geeft aan de Humax al getest te hebben met een korte kabel op het AOP. Wat zijn je waardes voor kwaliteit en BER? Je Panasonic zal wat minder kritisch zijn met het digitale signaal dan de Humax. Zelf gebruik ook een Humax PVR 9200C en heb geen enkel probleem. Beeld is zeer goed op 42" plasma van Panasonic.
   
 4. In alle gevallen (zowel met goed beeld als tijdens hevige storingen en blokvorming) is de sterkte 50%, de kwaliteit 100% en de BER 0. Ik zie daaraan niets vreemds

  Floris
   
 5. Heb je de uitgaande scartkabel en de ingang van de TV al eens onder de loep genomen?
  Als de signaalsterkte en de BER goed blijkt, is het m.i. erg onwaarschijnlijk dat er drie Humaxen op rij defect zouden zijn.
   
 6. Ik heb de scartkabel gebruikt die bij de HUMAX is bijgeleverd maar ook andere door mij gebruikte scart kabels uitgebreid getest. Ik heb ook de HUMAX al opgepakt en aan een andere (analoge) TV gehangen. De storingen blijven hinderlijk aanwezig. Als ik met dezelfde kabels de Panasonic digitale ontvanger aansluit heb ik een gestoken scherp beeld dat in 3 jaar tijd nog nooit een blokje of storing te zien heeft gegeven tenzij er een kabelstoring was of een bepaalde zender met een minimale bandbreedte werd uitgezonden.
  Volgens de helpdesk van Ziggo is de Humax waarschijnlijk toch defekt of extra gevoelig.
   
 7. Wat voor coax kabel gebruik je? Diegene die bij de Humax zit mag je direct weggooien. Je kunt beter een coax kabel van Hirschman gebruiken. Maak je nog gebruik van splitters, signaalversterkers?
   
 8. Ik heb inderdaad met de coax van Humax getest. De standaard plaats bij de TV is achter twee splitters en een standaard kabel van 5 meter. Ik zag geen verschil in aantal storingen als ik alleen de humax coax kabel probeerde (1 meter lang) of de complete installatie inclusief twee splitters. De genoemde test met de Analoge TV bevindt zich op zolder achter 3 splitters en een TV versterker. Zoals geschreven zag ik daar geen verschil met alleen de 1 meter coax van Humax. Een betere coax kabel gebruiken klinkt interessant, vooral als ik zeker weet dat dit het probleem zou oplossen.
   
 9. Met andere woorden heb je hetzelfde probleem als de Humax met een zo kort mogelijke kabel direct op het AOP aansluit of is het probleem dan opgelost? Indien direct aangsloten op het AOP de kwaliteit ook slecht is zit het in de AOP zelf (vervangen of huisaansluiting laten doormeten) of heb je pech en is je derde Humax ook defect wat ik mij haast niet voor kan stellen. Waar je rekening mee moet houden is dat het gebruik van goede afgeschermde kabels en (metalen) stekkers wordt aangeraden en geen bouwmarkt kwaliteit. Deze hebben geen/minder last van interferentie van signaalbronnen uit de omgeving. Lees op dit forum dat door het in de lucht brengen van Digitenne zenders door KPN gebruikers klagen over storing welke is opgelost door het gebruik van betere kabel/stekkers/splitters. Sinds ik zelf ben overgestapt op kwaliteit stekkers en kabels (inclusief scart) heb ik zelf een storingsvrij beeld.
   
 10. Inderdaad als ik de humax met 1 meter coax aansluit dan heb ik dezelfde storingen. Deze coax was bijgeleverd bij de Humax en ik heb geen idee wat voor kwaliteit het is. De rest van de installatie is inderdaad bouwmarkt kwaliteit maar voldeed tot gisteren uitstekend. Volgens Ziggo helpdesk kan het niet de AOP zijn omdat de Panasonic geen storingen geeft en ook analoog een uitstekend signaal geeft. Kan niet oordelen over hun mening.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina