1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

alphaCrypt classic CI module 3.16

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door ajaxmen, 18 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik zit in het zelfde schuitje als jij.. maar ik denk dat het voorlopig nog wel mee zal vallen. De CI+ authoriteit is pas een maand actief, het zal nog wel een tijd gaan duren voordat CI+ gecertificeerde TV's en tuners op de markt komen, ik denk niet dat Ziggo voordat er voldoende CI+ gecertificeerd materiaal bij de afnemers staat in CI+ gaat uitzenden, want dan zouden er veel klanten weglopen. Zolang de officiele Ziggo website er nog helemaal niet over spreekt, zou ik me er nog niet zoveel zorgen maken. Het gerucht gaat dat Ziggo een eigen CI+ gecertificeerde CAM gaat uitgeven, maar die werkt vervolgens alleen op eveneens CI+ gecertificeerde apparatuur.. daar is het wachten dus op.

  Ik heb wel mij PC-card levernacier (digital everywhere, ik heb de floppyDTV-C/CI) gewaarschuwd hierover , ze weten er inmiddels vanaf en kijken nu of ze er wat mee kunnen (mogen) doen.

  Lots
   
 2. Er is tegenstrijdige informatie te vinden hierover.
  Waarom wordt er niet duidelijk gezegd of bv de komende 2 jaar de Alphacrypt CI blijft werken ja of nee? Zonee, komt er een andere CI(geen CI+) oplossing of niet? Het blijft zo wazig. Weet jij hier meer over?
   
 3. Het is maar wie je wilt geloven.. Die "anderen" quoten dhr Vos, een woordvoerder van Ziggo..toch?

  QUOTE uit http://www.telecomwereld.nl/n0003054.htm :


  Losse modules: langdurige kwestie
  Moderne televisies, onder meer van Sony en Loewe, beschikken vaak over een ingebouwde ontvanger voor kabeltelevisie (DVB-C). Er is dan nog wel een insteekkaart nodig, cam-module genoemd, zoals de AlphaCrypt CI-module die veel mensen met succes gebruiken. Maar Ziggo zegt ze officieel niet te ondersteunen.


  Ziggo is (al heel lang) in overleg met leveranciers van cam-modules om duidelijkheid te geven over welke hardware op het kabelnetwerk zal werken. Vos over deze langdurige kwestie: "Wij zijn nog steeds in overleg maar verwachten dat er pas over ongeveer zes maanden CAM+ modules op de markt komen die wij ondersteunen."

  De AlphaCrypt CI-modules zullen vermoedelijk gewoon blijven werken. Vos: "100% zekerheid kunnen we niet geven, maar de kans is erg groot dat ze blijven werken als ze nu ook al werken. We zullen deze modules alleen niet ondersteunen via de helpdesk omdat we de juiste werking niet kunnen garanderen. Overigens werkt de AlphaCrypt-module niet altijd probleemloos. Het is mede afhankelijk van de gebruikte apparatuur en de kwaliteit van het huisnet."

  We zullen het wel zien in de loop van het jaar, ik ga er vanuit dat mijn setje blijft werken, zo niet dan ben ik weg bij ziggo en komt er een satelliet op mijn schuurtje te staan... Ik zal dan niet de enige zijn vermoed ik.

  Lots
   
 4. werkt de alphacrypt classic ook met een sony kdl40w2000. er zit wel een ingang voor een alphacryptcard
   
 5. Ja, dat werkt ook.
   
 6. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  De Alphacrypt CAM zal waarschijnlijk inderdaad wel werken in die TV.

  Echter bij die TV is alleen een DVB-T tuner aanwezig.
  Dus niet bruikbaar voor kabelontvangst waarvoor een DVB-C tuner nodig is.
   
 7. Hieronder meer van dhr Vos.
  http://www.hardware.info/nl-NL/vide...fo_TV_Ziggo_TV_special_CI_en_Interactieve_TV/
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 14 apr 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina