1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

alphaCrypt classic CI module 3.16

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door ajaxmen, 18 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Zoals gezegd: snap dat dat jouw officiële antwoord is.

  Wat ik niet snap is hoe Ziggo embedded CA implementaties ooit KAN gaan blokken technisch, maar een officieel antwoord van Ziggo verwacht ik hier niet (no offense dus ook). Hoopte alleen dat anderen hier op het forum die wat meer in de materie zitten daar iets over kunnen zeggen.
   
 2. zo lang wij het maar snappen, dat is voldoende.
   
 3. module

  komt er straks op neer dat niemand niks heeft aan die ingebouwde decoder in al die flatsrceens ,het is net als bij de belasting leuker kunnen we het niet maken wel moelijker.dan maar naar digitenne.
   
 4. Helaas is digitenne zo slecht in beeldkwaliteit.
  Ik ken mensen die er huilend van zijn weggelopen. Op de tv maken ze reklame dat het zo een fantastisch beeld is. Dat is grote onzin want het is een of andere mpeg compressie. Dus zeker geen HDTV, dan kan alleen via kabel.
  En tegenwoordig al die politici zeggen: apparaten moeten zuiniger worden e.d. voor het milieu. Zit zo een bedrijf als ziggo dat helemaal tegen te werken.

  Maar ik ga gewoon voor een dreambox, dan kan ik alles van de kabel plukken zonder dat ziggo ervan weet. En kan ik eventueel nog een satelliet aansluiten.
   
 5. Zou toch wel heel jammer zijn als ik straks geen HDTV meer kan kijken via mijn HTPC met FloppyDTV-C/CI (met Alphacrypt CAM)..Het werkt geweldig op dit moment.

  Ziggo gaat hier gewoon klanten mee verliezen, want ik heb juist het idee dat mensen die het HD pakket hebben (allemaal docu zenders), zich vaak ook niet af laten schepen met de beperkte keus in HDTV tuners die Ziggo ondersteunt (nog steeds maar 1tje?) en niet kunnen opnemen in HDTV, en dus naar de Alphacrypt oplossingen zijn overgestapt. M.a.w. het zijn juist de Alphacrypt gebruikers die de potentiele CI+ klanten zijn voor Ziggo.

  Is er al zicht op CI+ gecertificeerde TV's en/of HTPC tuners? Zolang die er niet zijn KAN Ziggo CI+ nog niet activeren. En verkoop van de CI+ CAM door Ziggo is onzinnig als er nog geen TV's/tunerkaarten zijn die dat aan kunnen. Anoniem is daar heel duidelijk in geweest: Het is onmogelijk dat er NU al CI+ gecertificeerde TV's zijn, domweg omdat de TA, die de certificaten uitgeeft, nog niet bestaat, en er dus ook nog geen beeldchips zijn die dat ingebakken certificaat hebben. Zelfs als begin volgend jaar de TA is geinstalleerd, zal het nog zeker een jaar of langer duren voordat er een beetje keus is in CI+ gecertificeerde apparatuur. De TA heeft ook tijd nodig producten te evalueren en te certificeren, ik neem aan dat dit mensenwerk is, met evaluaties van ontwerpen, audits bij fabrikanten en regelmatige controles...bureaucratie dus van heb ik jou daar, wat erg veel tijd kost.

  En als het er eenmaal is en de verkoop daarvan gaat tegenvallen (wat ik wel verwacht, want de eerste CI+ gecertificeerde producten zullen niet de goedkoopste zijn, dat zal in het high end dure segment gaan beginnen) dan worden het wel hele dure HDTV zenders voor Ziggo, omdat de vele Alphacrypt gebruikers dat niet meer kunnen afnemen en over zullen stappen naar de concurent(er vanuit gaande dat het HD pakket, film1 enz, de dure pakketten, straks alleen met CI+ gecertificeerde apparatuur kan worden bekeken).

  En hoe langer het duurt, hoe slechter voor Ziggo het er uitziet, want IPTV is in opkomst (digitale TV van KPN, via ADSL, of misschien wel via wireless-n (300Mb/sec, meer dan 10x zo snel als ADSL2+)), XS4ALL roept al een jaar of 2 dat ze het ook gaan introduceren. En als je zonder een dure Alphacrypt Full HD TV te moeten vervangen bij de concurent voor een habbekrats wel dezelfde zenders in HD kwaliteit kan ontvangen, dan is de keus snel gemaakt ben ik bang... De slogan "Doe de kabel de deur uit" zal dan door KPN wel weer van stal gehaald worden :-).

  Al met al denk ik dat het nog wel eens een tijd kan gaan duren voordat het echt zover is. Tegen die tijd zal KPN/xs4all HDTV over IP wel voor elkaar hebben, misschien wel met software op de HTPC te ontvangen.

  Lots
   
 6. :thankyou:Ziggo gaat geen klanten verliezen ze lopen nu al met bosjes weg, klanten service kloten duurt weken voor dat je antwoord krijgt, antwoorden die je krijgt on professioneel.
  Arogantie vlag hoog in top.
  Er zit niets anders op om me maar eens te gaan verdiepen in een andere provider.:applause::giveup:
   
 7. Wat heeft deze vraag met deze discussie te maken?
  S.v.p. een nieuwe vraag in een nieuwe discussie starten.
  Geen vraag in een vraag s.v.p.

  Wat weglopen van klanten betreft, valt dat best mee denk ik.
  Ziggo had opstartproblemen, maar nu draaien ze niet slechter dan hun concurenten.
   
 8. Ik was voorplan om een nieuwe tv 32 inch te kopen,

  ik dacht ik koop een sony en stop er een module in, dan heb ik weer een afstandbediening minder, maar na het lezen van dit ben ik niet meer zo zekker van mijn zaak. zijn er tv op de mark die CI+ modules ondersteunen ? en als dat zo is hoe kan je ze herkenen in bijvoorbeeld the mediamark.
  om nou een tv met module te kopen die het maar een jaar of half jaar doet vind ik als student veel te veel geld, wat kunnen jullie mijn aanraden ?

  Gr webjo
   
 9. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Er is momenteel nog geen apparatuur verkrijgbaar met CI+ ondersteuning.
  En of deze wel gaan komen is nog niet eens zeker.
   
 10. Omdat een recorder die in staat is digitaal goed op te nemen behoorlijk duur is en ik de kwaliteit vindt tegen vallen van de Samsung door gelinkt naar mijn Sony DVD recorder, heb ik gisteren een Terratec PCI C HD DVB-C tuner geïnstalleerd, inclusief CI adaptor die gebruik maakt van een AlphaCrypt Classic CAM module. Kan nu makkelijk opnemen en via de Conceptronic CFULLHDMA beneden op de TV mooi de opnames bekijken. Ik zou dus :evil: NOT amused zijn als Ziggo mijn CAM module ineens onbruikbaar zou maken!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina