1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Keuze ontvanger

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door pats!, 16 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo,

  Ik ben in Amersfoort komen te wonen (weet niet welk gebied dit was, casema dacht ik?) En ik wil graag digitv van Ziggo (weinig andere keuze).

  Ik heb een 42" full hd scherm dus ik zat te denken aan een HDTV ontvanger. Maar dan kan ik weer niet opnemen. Dus werd mij in de winkel (BCC) aangeraden om er dan een dvd-rcorder bij te kopen.

  Gelukkig ben ik niet gelijk op zijn aanbod in gegaan, want ik kwam erachter dat je een dubbele tuner moet hebben om te kunnen kijken en opnemen tegelijkertijd.

  Toen zag ik de normala humax/siemens PVR. Maar deze kan geen HD signalen verwerken. Ook niet mijn favoriet dus. Toen zag ik Interactieve TV. Als ik op de site van Ziggo kijk kan ik deze bestellen (komt voor op het bestel formulier). Maar ik wilde het liever telefonisch doen ook omdat ik wat vragen had.

  Ik bel dus op, krijg een meneer aan de telefoon die mij dan even verkondigt dat Interactive TV niet geleverd kan worden. Ik vraag waarom en het antwoord daarop was het is nog niet beschikbaar.

  Ik snap er de ballen nog van. Ik vraag me nu dus af, is het een goed idee om nu 400 euro uit te geven voor een PVR (geen HDTV dus) om vervolgens te merken dat de HDTV/PVR combi uit is...

  Daarnaast is het sowieso niet zonde om een humax/siemens pvr te gebruiken op een full hd scherm van 42"? Of zal ik dat niet merken qua beeldkwaliteit?
   

 2. Ik snap niet helemaal wat je bedoelt. Want een dvd recorder is heel wat anders dan een DVB ontvanger. Je kunt momenteel kiezen uit een aantal opties. Een normale SD ontvanger aan te schaffen om tv in digitale qualiteit te kijken (momenteel gratis bij alles-in-1pakket) een HD ontvanger aan te schaffen (bijv. Humax of samsung) monteel is er een actiepakket HDTV voor 99 euro. Dan heb je een aantal zenders (naast je SD kanalen die je in HD kunt kijken)
  Installatie pakket met een digitale HDD recorder (nu bij alles-in-1 voor 229 ipv 428.95) hiermee kijk je SD maar kun je opnemen met je ontvanger (twintuner)
  Of het digitaal interactief, met deze ontvangers kun je tegen een maandelijkse vergoeding bijv. uitzending gemist raadplegen. Het interactieve is momenteel nog in een beginstaduim en kan momenteel alleen nog maar in bepaalde gebieden afgenomen worden. Als jij dit dus in de toekomst wilt gaan gebruiken. kun je dus kiezen om een interactieve ontvanger aan te schaffen met Hade Schijf. Of dit dan de juiste keuze is geweest achteraf? Tja.... dat weet je nooit, wat je vandaag koopt is morgen oud.

  Ik hecht bijvoorbeeld niet zoveel waarde (momenteel) aan interactief en een Harddisk, maar bijvoorbeeld wel aan HDTV. Er zijn echter nog niet veel zenders die in hd uitzenden, dit gaat in de loop van de tijd wel gebeuren, vandaar dat ik een HD ontvanger in bestelling heb.
   
 3. Je snapt volgens mij echt niet waar ik nu naar vraag. Ik vraag naar een mening/advies voor een keuze. Ik snap zelf ook wel dat een dvd recorder geen DVB tuner is. Maar je kan wel een DVB tuner plaatsen en vervolgens een dvd recorder ernaast. Dan kan je niet kijken en opnemen tegelijkertijd.

  Ik heb nu al iets anders verzonnen. Als ik nu een hd tuner koop, een normale eenvoudige tuner (basis pakket) en een DVD-recorder. De HD tuner sluit ik aan op scart 1 en gebruik ik om te kijken. En de basis tuner + DVD-recorder gebruik ik om op te nemen. Beide sluit ik aan op dezelfde TV d.m.v. SCART
   
 4. Toch blijft het behelpen met een losse ontvanger (HD/SD) en een losse Harddisk-recorder. Dit omdat je dan 2 apparaten hebt die los van elkaar werken. Als je een programma van digitale TV wilt opnemen moet je beide apparaten programmeren. De DVD recorder kun je vermoedelijk moeizaam instellen omdat die zelf de kanalen niet kan ontvangen.

  Met een gewone SD PVR zul je ook mooie opnames kunnen maken. Alleen dus niet van de HD kanalen omdat je die niet kunt ontvangen, maar dat zijn er nog niet zo veel. Je zou dus ook een SD recorder kunnen kopen.

  Er is ook een HD recorder te koop. De cisco wordt ook in Casema gebied door Ziggo zelf geleverd, maar is in Casema gebied ook bij sommige Mediamarkten te koop. Deze ontvanger is dus nog niet kinderziekte vrij, maar er komen nog software updates. Zie voor meer info de Cisco forumgroep waar je meer gebruikers van deze HD ontvanger vind. Officieel wordt deze ontvanger alleen nog ondersteund in Casema gebied.
  De verwachting is dat er begin 2009 meer HD PVR's komen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina