1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Iemand ervaring met een "card splitter"

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door yuckotheclown, 13 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Foei! Mag niet van onze kabelboer... Ze willen geen inhouse cardsharing en uiteraard weet ik van niets. Even m'n Pinokkio neus terug duwen :cool:

  Gert.
   
 2. Oke snap ik ;)

  Alleen snap ik niet, waarom producten als Q-motion DVB 400i worden toegestaan.

  In feite, worden dit soort oplossingen toegepast.
   
 3. Ik denk dat dat wel meevalt. Als je op één smartcard een abonnement heb lopen, wil je dat ook graag op de andere TV's in huis. Als Ziggo dit gratis op de andere card gaat zetten, kun je die card ook in willekeurig welke decoder plaatsen. Zelfs bij je broer 50 km verderop. Dat kan met cardsharing niet, omdat die maar een bereik heeft van 20 meter. Als je buurman heel dicht bij je woont zou je er misbruik van kunnen maken.
   
 4. Nou, er is nog nooit (voor zover ik weet) een rechterlijke uitspraak geweest over inhouse cardsharing (deze issue speelt ook bij CDS). Cardsharing BUITEN je huis is absoluut verboden (terecht) en dus niet toegestaan.

  @Gerardus: Een 2de kaart op jouw adres gebruiken bij je broer mag niet maar kan wel, en het kan natuurlijk WEL met cardsharing maar mag uiteraard ook niet.

  Gert.
   
 5. Ik denk dat je mijn punt niet geheel door hebt. Vanuit het standpunt van Ziggo kan cardsharing binnenshuis een alternatief zijn voor "alle abonementen op alle cards zetten" Met een dergelijke 2e of 3e card kun je zeer gemakkelijk misbruik maken. Dat dat dan niet mag is niet van belang, omdat de kans op ontdekking praktisch nilhil is. Dus waarom staan ze binnenshuis cardsharing niet toe?
  Trouwens ik heb geen extra abonementen.
   
 6. Ik snap je punt wel. Onze kabelboer zal NOOIT inhouse-sharing toestaan, voor zover ze dat kunnen kontroleren. Dan zouden ze missen, in mijn geval, een tientje per maand. En dat willen ze natuurlijk nooit, winst maken is een prioriteit. Bovendien zijn ze het "alle abonementen op alle cards zetten" flink aan het vertragen want het kost hun klauwen geld, dus ik moet nog zien wanneer dat gebeurt, men zegt december... Trouwens, elke "gecertificeerde" decoder is zo uitgekleed dat ieder vorm van (inhouse) cardsharing niet meer mogelijk is.

  Gert.
   
 7.  
 8. Als ik jou was zou ik het gewoon proberen. Ken dit apparaat eigenlijk niet dus wie weet, alhoewel ik er wel een keer over gehoord heb op satforums. Probeer het eens op sat4all.com, wellicht zijn er daar mensen die er meer ervaring mee hebben.

  Gert.
   
 9. Ik heb zelf dan veel aanvullende abonnementen, maar cardsharing zou dat wel interessanter maken om dat wel te nemen. Misschien dat iemand anders er al ervaring mee heeft. En zich hier meld. Het is me iets te prijzig om te gaan proberen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina