1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Reputatiepunten toekennen

Discussie in 'Gebruikersforum - Vragen & opmerkingen' gestart door ziggo-newby, 7 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Je wist al dat het puntensysteem vernaggeld was en corrupt. Ik heb in borrelpraat een draadje geopend.
   
 2. Gezien alle commotie die er nu over het reputatie systeem ontstaat lijkt het mij beter om het maar volledig af te schaffen. Een argeloze bezoeker aan dit forum kan er immers niets van afleiden en zou zelfs door de benaming "reputatie systeem" op het verkeerde been gezet kunnen worden als niet bekend is op basis waarvan de reputatie van een persoon tot stand is gekomen.

  Dat is mijn persoonlijke kijk op de zaak, maar aangezien dit een forum is van een gebruikersvereniging is het misschien verstandig als de forumleiding over het reputatie systeem een poll opent om de mening op een democratische manier te peilen onder de bezoekers. In zo'n poll kan dan gepeild worden of het reputatie systeem weg moet, en zo niet dan kunnen er bij de "blijven" opties een paar keuze mogelijkheden worden gegeven over de mogelijke invulling van het reputatie systeem.
   
 3. Let op: ik quote Barbarian, maar dit is niet als reactie op hem bedoeld, maar een algemene reactie, ik val dus Barbarian niet aan, maar wil iets uitleggen :

  We wilden proberen om het puntensysteem wat eerlijker te maken en te laten werken waar het voor bedoeld is:
  De mogelijkheid geven om je waardering uit te spreken aan mensen die andere forumleden helpen met het oplossen van bijvoorbeeld problemen met internet, digitale TV of andere zaken die normaal op dit forum besproken worden, niet meer en niet minder.

  Waar het de laatste weken op ging lijken is dat er een klein groepje mensen in een kringetje elkaar positieve punten gingen geven op berichten die eigenlijk nergens over gaan. Het wordt dus een spelletje om een groepje mensen zo snel mogelijk een hele rits punten te geven. Op zich is daar helemaal niets mis mee, maar daar is het reputatiesysteem nooit voor bedoeld en daarom werd gezocht naar een wat eerlijker systeem om het originele uitgangspunt toch tot zijn recht te laten komen.

  We zijn dus begonnen om wat met de instellingen te tunen en een mogelijkheid in te bouwen om de waardering in de forumdelen waar mensen elkaar 'echt' helpen hoger te kunnen waarderen dan in forumdelen waar het niet om de inhoud gaat. Een voorbeeld daarvan was 'borrelpraat'. In dit forumdeel is tijdelijk de reputatiekracht op 10% gezet om eens te zien hoe dat loopt. Dat houdt in dat je dus minder punten kan uitdelen in dat forumdeel. Dat iemand 'grijze' blokjes ziet, wil zeggen dat je een positieve reputatie krijgt, maar dat die geen punten opleveren. Dat het nu nul punten is, was het gevolg van de 10% instelling. Zoals ik vanmiddag schreef zijn deze instellingen nog aan verandering onderhevig en was het niet de bedoeling om mensen te blokkeren. De bedoeling was dat in forumdelen zoals "internet" en "digitale TV" je reputatiekracht juist meer waard zou worden. Op die manier zouden we toch de oorspronkelijke bedoeling van de reputatiepunten tot zijn recht kunnen laten komen en ook mensen elkaar punten kunnen laten geven in algemene forums zoals borrelpraat.

  Nu wordt alles compleet uit zijn verband gerukt en worden er allerlei beschuldigingen geuit die echt nergens op slaan. Ik neem de beschuldigingen en verdachtmakingen aan ons adres als administrators door bepaalde mensen ook hoog op. Die slaan namelijk nergens op. Waar gaat dit over vraag ik me af....... Denken jullie nou echt dat dit zou gebeuren zodat de admins meer punten hebben dan jullie die dat suggereren. Kom op zeg.... (ik kan mezelf zo op 10000 punten zetten als ik zou willen)
   
 4. Dat laatste moet je nu net niet zeggen. de sprong die BenJ en jij onlangs hebben gemaakt, is onverklaarbaar. Gooi hem maar op 6000 Daar prikt niemand doorheen, denk je?
   
 5. Maar als je wilt tunen om de reputatie beter de hulpvaardigheid van iemand te laten uitdrukken dan zal je ook het besluit moeten nemen om iedereen dan weer terug te zetten naar het standaard aantal punten voor nieuwe leden. Dan wordt er echt begonnen met een schone lei en gelijke reputatie kracht voor iedereen met het uitdelen van punten. En dat gelijkstellen zal vermoedelijk nog meer commotie gaan opleveren.
   
 6. Wat wil je daarmee zeggen ?

  Alle punten van iedereen zijn namelijk uit te draaien voor admins, dus kan je zo laten zien wie aan wie punten geeft, blijkbaar "verdenk" je BenJ en mij dat wij zelf punten opvoeren?

  Het wordt steeds gekker..... (en ik snap nog steeds niet waarom je zo ontzettend fel wordt omdat je vanmiddag een tijdje nul punten uitdeelde terwijl ik duidelijk uitgelegd heb waarom en dat dit vermoedelijk tijdelijk zou zijn)
   
 7. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.674
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer..
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  En dit is natuurlijk nog maar het begin.. :roll:

  Onmiddellijk stoppen met dit 'puntjesgedoe' lijkt mij dus het verstandigst.
   
 8. Hallo Cees,

  Dat zou dan een mooi uitgangspunt zijn voor de nieuwe reputatie berekening. Weet niet hoe ingewikkeld het is om de historische punten om te rekenen naar de nieuwe maatstaven, je krijgt dan wel een blokjes beeld conform die nieuwe standaard.

  Verder wil ik er niet te veel tijd en forumruimte aan spenderen, het is eigenlijk te zot voor woorden dat er over een reputatiesysteem in een forum zo'n heisa gemaakt wordt.
   

 9. Hooo, mensen. Ik ben niet fel. De hele puntenkwestie zal me aan m'n reet roesten. Waar je hierboven op doelt heeft iemand anders me op geattendeerd, daar ga jij niet met de credits weglopen. Want dat is echt heel laag. Corrigeer jezelf maar, svp, of verknip mijn stukje tekst. Laatste zul je rauw opeten.
   
 10. Het lijkt me sowieso beter de puntenkwesties in het openbaar te bespreken en ook veranderingen VOORAF aan te kondigen, zodat de stamgasten zich erover kunnen uitspreken.

  Verder is het sowieso tricky om het puntensysteem gaandeweg aan te passen zonder iedereen weer op nul te zetten.

  Maar van mij mag het ook gewoon weg. Of misschien een 2 laags systeem invoeren, zoals dat bij bv slashdot.org gebruikt wordt. Maar geen idee of de forumsoftware dat aan kan.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina