1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Zwarte opnamen

Discussie in 'Humax Duovisio iPVR-9200C (SD-PVR)' gestart door Jan_Assen, 7 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dit onderwerp is al eerder aan de orde geweest in andere topic's maar het begint de spuigaten uit te lopen vandaar deze aparte topic.

  Heb nu regelmatig last van "zwarte" opnames.
  Dit zijn opnames zonder beeld met een tijdsinterval van +/- 7 seconden. Dit is zeer hinderlijk en het maakt de Humax onbetrouwbaar! Gisteravond weer een mislukte opname nu zelfs terwijl de Hummy standby stond.

  Iemand een oplossing?
  Wat moet ik doen of nalaten om dit probleem te voorkomen?

  Een onbetrouwbare Humax en een Samsung met rode led's waar gaat het heen......:censored:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 7 okt 2008
 2. Ik denk dat je toch 1 v/d weinigen bent met dit probleem. Geeft de ontvanger ook een melding op de momenten van zwarte opnames. Heb je al eens een factory default uitgevoerd. Kom je er niet verder mee dan adviseer ik je met de distributeur contact op te nemen (Copaco Eindhoven)
   
 3. @Anoniem; Een melding geeft ie, althans niet te zien toestel stond standby, niet. Factory default's diverse malen uitgevoerd (en van het herstellen van de favorietenlijst wordt je niet echt vrolijk) Fout treed ook op als je een opname stopt en opdezelfde zender gelijk weer een opname pland.
   
 4. Zelfde probleem ook laatst gehad.

  1 hele opname vanuit stand-by compleet zwart beeld opgenomen terwijl de normale kabel (niet digitaal) gewoon werkte. En live kijken naar de zender (digitaal) ook.
   
 5. Rechten vs opnames

  Ik weet niet om welke zender het gaat aangezien dat wel van belang is.

  Via digitale zenders kunnen de zenders zelf (bijv RTL4 of SBS6) een signaal meesturen waardoor het programma niet op te nemen is. Een zender die dat regelmatig doet ivm filmrechten is Film1.

  Wanneer je een programma op probeerd te nemen waar zo'n soort signaal mee gestuurd wordt, krijg je door het programma heen, halverwege het programma of gewoon het hele programma een zwarte opname.
   
 6. Dit systeem wordt in Nederland (nog) niet toegepast.
  Deze wijsheid heb ik niet van mijzelf, maar het is als onderwerp al eerder aan de orde geweest. Ziggo medewerker "Anoniem" verklaarde toen dat er thans geen enkele programma aanbieder is, die het verhindert om opnames te maken.
   
 7. Ik ben heel benieuwd waar hij de informatie vandaan haalt. Dit is zeker actief, anders had Film1 helemaal niet uit mogen zenden!

  Bij het uitzenden van films op televisie (zoals Film1 doet) komen veel rechten kijken! Een van de wettelijke voorwaarden bij dit films is juist dat systeem! Het wordt (100% zeker) in Nederland al veelvuldig gebruikt.
   
 8. @Ziggo-user

  Misschien kan je met bewijs komen dat dit al zo is (URL) of bekendmaking via Film1 website of zo ?
  Ik kan me dit nu ook niet echt voorstellen aangezien ik al jaren vrolijk opneem van Film1 en nog nooit 1 zwarte opname gehad heb.
  Misschien dat mijn recorder dit filtert :oyeah: ?
   
 9. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.674
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer..
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Ik heb met mijn Siemens PVR ook wel wat opnames gemaakt van de Film1 zenders.
  Hierbij ben ik ook nog nooit een opnamebeveiliging tegengekomen.
  En als de opnameblokkering aanwezig is dan begint de PVR normaal gesproken niet eens met opnemen en krijg je een foutmelding te zien.

  De paar keren dat ik een opnameblokkering op de Siemens heb meegemaakt bleek dit veroorzaakt te worden door foute instellingen bij de kabelprovider.

  Zie ook:
  PVR (Siemens): Timeshift of Opname niet toegestaan!!
   
 10. Aangezien ik nu ook begin te twijfelen (ook ik ben geen walhalla van goede antwoorden) heb ik een mail verstuurd naar Film1:

  Ik laat het jullie weten als ik antwoord krijg!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina