1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax HD recorder

Discussie in 'Digitale TV - Irdeto ontvangers' gestart door Joop558, 6 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Thnx voor de info :thankyou:. Prijsverschillen zijn - zoals bekend - groot. Mede op basis van deze test neig ik naar deze QED Performance Hdmi Cable 1080p 1.3 NEW 1mtr. Redelijke prijs, zeker vergeleken met de andere kabels die je noemt :).
   
 2. Laat mij maar een grapjurk zijn, ik wil niet met je ruilen.
   
 3. Goed, behoorlijk off topic die discussie over HDMI kabels en als iemand verschil denkt te zien moet hij vooral zich zelf voor de gek blijven houden en te veel betalen: feit is dat voor digitale kabels als HDMI kwaliteitsverschil voor kabels tot 5m ook op 1080P NIET met meetapparatuur aan te tonen is.

  Anders dan bij analoge kabels heb je geen ruis op digitale kabels. Interferentie kan veroorzaken dat bits omvallen (nullen worden enen en andersom), maar tenzij het te erg wordt corrigeerd ingebouwde errorprotectie deze fouten.

  Het blijkt dat tot afstanden van zeg 5m en resoluties tot 1080P ELKE geteste kabel die niet defect is het voor elkaar krijgt om fouten tot een dermate niveau terug te dringen dat het signaal prima over komt. Pas bij theoretische hogere resoluties dan 1080P of fors grotere afstanden vallen de goedkoopste kabels af en begin je artefacten te zien of zwart beeld.

  Verhalen over rijkere kleuren zijn sowieso onzin: je hebt beeld, artefacten of geen beeld, maar de kleurinformatie komt exact hetzelfde over.

  Ja, duurdere kabels kunnen minder interferentie hebben. Maar nee, tot 5 meter en 1080P is dat verschil onvoldoende om uit te maken binnen de ingebouwde foutcorrectie.

  Zie bv http://gizmodo.com/gadgets/hdmi-cab...ster-cable-+-grand-finale-part-iii-282725.php

  Conclusie: voor afstanden tot 5 meter heeft het kopen van dure kabels alleen zin als je geld te veel hebt en je zelf gelukkiger wordt door te denken dat je betere kabels hebt. Of als je wilt opscheppen natuurlijk. Of als je vast wilt voorbereid zijn op QuadHD resoluties waarvoor je de eerste 10 jaar toch nog geen apparaten kan kopen.
  Verschil met een 15 euro kabel zul je alleen objectief niet kunnen meten.
  Uitzondering is als je met bv beamers afstanden van meer dan 10 meter nodig hebt. Maar dan nog zijn de 'high end' kabels onzin.

  Heb geen zin in discussie te gaan met fanaten die beweren verschil te kunnen zien, maar als die fanaten hier tegen mensen die nog geen kennis hebben van objectieve metingen gaan beweren dat ze dure kabels moeten kopen gaat het me toch iets te ver.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina