1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Grotere Harde schijf

Discussie in 'Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)' gestart door Joop558, 4 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. 5400 rpm is beter. HD wordt dan niet warm en het geluid is beduidend minder. Het verschil in snelheid merk je echt niet tov 7200 rpm.

  Grt. Willem
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 22 aug 2009
 2. Zeker weten?
  Ik heb er een WD 1 Tb in gezet; geeft het percentage aan op basis van een 160Gb) en na 0% weigert het ding verder op te nemen. Er staat nu voor plm 70 uur op.
  Kwam recht uit de verpakking; in de Cisco gewist.
  Kan toch niet zo zijn dat een ander merk hd wel werkt? Hoeveel uur heb je er nu op staan dan?
   
 3. :cry:
  Nou, ik heb zelfde ervaring als "Zigbosch": heb nu een 640 Gb Western Digital HD geprobeerd EN ook een Samsung 1 Tb (7200rpb, 32 Mb). Bij beide gaat teller naar nul en stopt dan bij 1 of 2 % met opnemen en geeft daarvoor waarschuwingen.
  Hij gaat dan echt NIET verder opnemen (behalve als je "automatisch wissen" aan hebt staan, dan gooit hij de oudste opname er uiteraard af en gaat een nieuwe opnemen).
  Krijg maar zo'n 20 HD-opname (zal denk ik 70-80 uur gewone standaard opname zijn), wat dus die beruchte 160 Gb is. Heb de schijven er zo vanuit fabriek ingehangen, alsook gewist in de Cisco alsook NFTS geformateerd (bij dat laatste wil de CIsco de schijf initialiseren, maar dat lukt niet): Bij alle handelingen stoppen opnames bij 1-2% oftwel in de buurt van de 160 Gb!
  Is er iets te doen met firmware van de Cisco? EN hoe dan?
  Hopenlijk is er nog iemand met een goed idee; ik zou hem/haar er eeuwig dankbaar voor zijn.:wink:
  Groeten, Jan
   
 4. Helaas, zie mijn bericht hierboven; heb exact dezelfde Samsung van de link hierboven gekocht, en die werkt dus ook niet.
  Iemand nog goede suggesties, b.v. iets met software/firmware?
  Kan je uberhaubt firmware upgraden, en zo je hoe dan?
  Groeten,
  Jan
   
 5. Volgens mij is de 'eer' van upgraden alleen aan Ziggo. Ik denk niet dat je zelf iets aan de firmware kunt doen. Anders was er allang iemand geweest die de 'wishlist' opgelost en 'bugs' eruit gehaald zou hebben.
   
 6. standaard wordt ie geleverd met 80, 160 en 320 GB harde schijven. Het kan dus zijn dat 320 wel gewoon werkt. Zou toch een verdubbeling zijn.
   
 7. Dank je: Goede suggestie, die 320 Gb schijf. Helaas heb ik al 2 x een 1 Tb-HD voor niets gekocht ...... om nu weer een derde HD te gaan proberen met risico dat ....

  Misschien durft iemand anders het nu aan om een 320 Gb schijf erin te zetten? Thanks!
   
 8. Begrijp ik.

  Het plan heb ik al wel even, 35 eurootjes wil ik best als risico accepteren. Nu nog een keertje de tijd ervoor hebben.........
   
 9. Grotere harddisk

  Bij de mensen bij wel het wel werkt hebben die een andere firmware versie, dan bij de mensen waarbij het niet werkt ? En het moment wanneer deze harddisk geplaatst werd in het apparaat had men toen dezelfde firmware versie dan die men nu heeft ?
   
 10. Mooi plan dus zoals al gezegd, Mr. Droopy. Tijd om die 320 Gb uit te testen valt toch wel mee: op www-kopen, Cisco open schroeven (als je tork sleuteltjes met gaatje erin hebt 2 minuten), HD-160 eruit schroeven nadat je 2 stekkers eruit gehaald hebt (6 torkjes), nieuwe 320-HD erin (kun je er los in laten klemmen totdat je klaar bent met 30 uurs-test, stekkertjes vast aan HD en kastje nog gewoon open houden/deksel eraf laten.
  Dan apparaat aan en voor 30 uur HD oplaten nemen in EPG (Ned, 1of 2 of 3 of HD-film-kanaal of Nat.Gegr.HD, etc): normaal stopt hij met opnemen na 20-22 uur HD als je de Cisco natuurlijk niet automatisch laat wissen als HD vol is (je moet wel die 30 uur wachten, maar dan ga je lekker slapen of TV kijken of zonnen :-)

  Hopenlijk wil je het snel testen; alvast bedankt!
  Jan
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina