1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Waarom protesteert niemand tegen te vroeg incasseren??

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door irmus, 3 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hoezo sleutel op het onderwerp ? Omdat het jou niets interesseert ?
  Ziggo/@Home heeft wel degelijk een overzicht verspreid met daarop de data van de afschrijvingen. Dit naar aanleiding van de grote hoeveelheid klachten toen er dubbel betaald moest worden. Er zou vanaf Juli de laatste week van de maand worden afgeschreven voor de volgende maand.
  Het gaat niet alleen om de datum, het gaat er om dat er door Ziggo maandenlang allerlei toezeggingen worden gedaan die niet worden nagekomen.
   
 2. irmus heeft groot gelijk, Energiebedrijven, (Ziektekosten)verzekeringen e.d. innen het af te schrijven bedrag pas voor in de betreffende maand en niet zoals Ziggo doet 14 dagen van te voren. Wat zou je vinden als je werkgever jouw salaris zomaar 14 dagen later uitbetaald.
   
 3. Tja, op een forum wordt nu eenmaal gediscuseerd. :mrgreen:
   

 4. geeft niks..... want mijn salaris word er niet minder van!! maar nu heeft niemand mij nog steeds niet kunnen vertellen wat nu eigelijk het probleem is? wat een drukte om niks.......ik heb nog nooit problemen gehad met @home/ziggo dus Het maakt mij geen zak uit wanneer ze incasseren, ze leveren netjes hun diensten aan me en @home staat bij mij erg hoog (ziggo moet het nog bewijzen natuurlijk), betalen moeten we toch het bedrag word er toch niet meer van, ik betaal maandelijks 84 euro aan ziggo. Wat maakt het in vredesnaam uit of ze die de 16 of de 26 afschijven? Dat zou mij echt me r(0)t roesten......

  als ze bij jou de 16e afschrijven en je krijgt je salaris pas rond de 23e, en de afschrijving doet je zeer rond die datum, dan moet je alleen jezelf nagaan of je de extra diensten van ziggo wel kunt permitteren of dat je je uitgavepatroon wel onder controle hebt!

  kom ziggo...... volgende maand de 12e afschijven stel ik zo voor.........:applause:
   
 5. En als alle bedrijven dat opeens doen, huur/hypotheek, energie, belasting? Dan moet je opeens een maand voorschieten (eigenlijk twee, want je salaris krijg je pas aan het eind van de daarop volgende maand. Waarom zou Ziggo wel mogen wat geen enkel ander bedrijf doet?

  Ik ben blij voor je dat je zo goed in je slappe was zit dat het voor jou geen probleem is, maar er zijn in nederland ook mensen die wat minder makkelijk rondkomen. En dan gaat het niet alleen om "extra" luxe diensten. Ook het gewone basisabonnement wordt erg vroeg afgeschreven (ook rond de 15e). Standaard radio/TV wordt toch niet echt beschouwd als een luxe voorziening. En telefoon is volgens mij ook geen overbodige luxe.

  Zeker op het gebied van geld en rekeningen verwacht ik van een bedrijf nauwkeurigheid, fatsoen en betrouwbaarheid. En dat laat Ziggo hier niet zien. Het heeft een arrogante houding die ze zich alleen kunnen permitteren omdat er weinig alternatieven zijn.

  En hier rekent Ziggo wel erg makkelijk naar zichzelf toe. Stel je voor dat je tegen Ziggo zegt dat je wel twee weken later betaald, en dat ze zich daarover niet druk moeten maken. Denk je dat ze dan zeggen "geeft niet, als het maar een keer komt"? Afspraken over tijdig betalen werken twee kanten op.
   

 6. Wat een onzin. Je zit gewoon te trollen. :evil:
  Beetje lullig om zo'n badinerende toon aan te slaan over iemands zijn financiële situatie.

  De OP heeft gewoon gelijk. Of je nu wel of niet genoeg geld op je rekening hebt, waar ligt de grens? Indien je vooraf voor een dienst betaald, is incasso een week voorafgaande aan de termijn vroeg zat.

  Of ik nu barst van mijn geld of niet, ik zie het echt niet zitten dat instanties steeds verder de termijnen oprekken waarop ze incasseren.
  Binnenkort je ziektekostenverzekering, nutsbedrijven, gemeentelijke lasten etc. etc. alvast in juli betalen voor het hele komende jaar?
  Kom op zeg.
   
 7. dit is dan mijn laatste reactie, ik blijf jullie probleem niet inzien. En je hebt gelijk, mag niet over iemand zijn financiele situatie oordelen. Sterker nog ik kan het niet eens. Wie zegt dat ik zeer in de slappe was zit?. Dat zit niemand denk ik met een normale baan. Je weet dat je maandelijks rekeningen moet betalen, en ja, daar zit ook 1 keer in de maand zie van ziggo bij, welke datum? lekker belangrijk!! Sterkte met jullie beklag bij ziggo!!
   
 8. Je ziet inderdaad niet waar het haakt bij ons.
  5 Maanden terug betaalden wij (bij MK) achteraf ons abonnement.
  Vervolgens gingen we vooraf betalen en werd er dus in 1 maand 2 maanden geïncasseerd.
  Inmiddels lijkt de incasso datum steeds meer naar voren te schuiven waardoor je dus al 1,5 maand vooruit betaald.
  Ik betaal gemiddeld 105 Euro per maand aan Ziggo.
  Laat de gemiddelde klant nu eens 60 Euro betalen x 1,5 miljoen? abonnees.

  Ondanks de lage rentestand is dat even lekker 2 weken rente trekken over 90 miljoen Euro welke wij voorschieten. :roll:
   
 9. Juist, ik weet heus wel dat ik toch moet betalen, maar zolang dat bedrag op MIJN rekening staat krijg IK die rente en niet Ziggo.
  Niet dat ik het zomaar laat gebeuren want inmiddels heb ik een selectieve incasso blokkade op mijn rekening laten zetten door de bank, zodat Ziggo niet kan incasseren. Ik maak nu zelf de 29e van de maand het verschuldigde bedrag over. Kan me niet schelen dat sommige mensen me een zeurkous vinden, ik was gewoon benieuwd naar de reacties :)
   
 10. Ehhh.... Rente op een betaalrekening (op een spaarrekening kan niet geïncasseerd worden)? Als je die al krijgt is dat minder dan 1% (per jaar), ofwel 0.02% per week.

  Stel, je abonnementen kosten samen 50,= per maand. Dit bedrag wordt (volgens jou) elke maand twee weken te vroeg afgeboekt. Op jaarbasis loop je hierdoor dus maximaal 12 x 2 x 50 x 0.02% ofwel 24 cent mis. Zelfs bij een rentepercentage van 5% (wat je op een spaarrekening al niet krijgt) kost het 60 cent per jaar.

  Ik heb niets tegen principiele bezwaren, maar zoveel heisa over maximaal 24 cent per jaar vind ik overdreven.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina