1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

IRHD-5000C 2x PowerKnop

Discussie in 'Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)' gestart door RunningArchie, 1 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Als ik mijn Humax wil aanzetten met de afstandbediening, moet ik altijd 2x op de Power knop drukken.:confused:
  De Stanby knop op de Humax zelf gaat wel goed.

  Is dit normaal
  Heeft iedereen dit
   
 2. ik druk 1x op de powerknop en dan doet ie het.
   
 3. Het aanzetten duurt meestal eventjes omdat hij moet rebooten, weet je zeker dat hij echt niets doet als je even wacht na de eerste keer drukken ?

  Zelf heb ik 1 keer gehad dat mijn afstandbediening helemaal niets meer deed, ik verdacht de batterijen, dus nieuwe batterijen erin, nog steeds niets. Getest met een digititale camera (daarmee kun je infrarood zien, dus kijken of hij wel commando's stuurt) en dat werkte ook, hij verstuurde wel commando's, maar reageerde verder niet. De Humax zelf werkte wel, want met een andere afstandbediening van de IR-Fox kon ik hem wel bedienen. Blijkbaar was de 'software' in de afstandbediening op tilt geraakt, want nadat ik de batterijen eruit gehaald had en gezorgd had dat de batterijspanning echt ontladen was door de plus en min aansluiting kort te sluiten (nadat batterijen eruit waren !!) werkte hij weer goed.
  Dus misschien moet je dat eens proberen, batterijen eruit, half uurtje wachten (of de batterij aansluitingen in de afstandbediening even tijdelijk met elkaar doorverbinden met een draadje of stukje aluminumfolie of zo) en daarna batterijen er weer in.
   
 4. Ik heb (lang en kort) gewacht na het indrukken, ik heb lang gedrukt en kort gedrukt.
  Het resultaat blijft hetzelfde.
  Ik denk niet dat het aan de AB ligt. Ik gebruik de Humax AB niet, omdat ik een Logitech (Harmony One) heb. Het probleem kwam hiermee naar voren. Dus eerst maar eens de originele AB geprobeerd. Zelfde resultaat.
  Met een camera gekeken (geweldig idee trouwens:applause:): Er komt wel een signaal. Nu nog zien welk signaal er gestuurd wordt.

  Nu ik toch aan het testen was. Het gaat gewoon om de 2e knop. bv 'Source' + 'Power' gaat ook goed. '1' + '1' ook.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 4 okt 2008
 5. Ik gebruik zelf ook een Harmony (895 met extender).
  Weet je zeker dat het verschijnsel met de originele A/B ook precies zo gebeurd ?

  Ik heb als ik de extender gebruik van de harmony ook soms problemen dat de 5000 niet aanschakelt. Die heb ik niet als ik hem rechtstreeks met de harmony bedien. Ik heb dat opgelost door een extra 'aan' commando te sturen via de settings, maar nogmaals dat heb ik alleen bij de extender (omdat hij bij mij in een kast staat). En dus ook niet met de originele afstandbediening.

  Ik gebruik met de Harmony om hem aan te schakelen bij de activiteiten instellingen de "1" toets zodat hij niet door een 'dubbel' aan/uit commando weer uit gaat.
   
 6. De laatste testen heb ik volledig met de originele AB uitgevoerd. Hier dus ook de problemen.
  Goed idee, ik zal dit ook maar invoeren.
  Het blijft symptoombestrijden, maar voorlopig werk het dan weer.
  Verder ga ik het aanmelden bij Copaco.
   
 7. Van Copaco kreeg ik het advies om de fabrieksinstellingen terug te zetten.
  Dat was eenvoudig (al was het even zoeken naar het papiertje met de juiste frequentie), maar het probleem is er niet mee opgelost.
  Iemand nog ideeen?
   
 8. probeer eens de volgorde waarin de Harmony de apparaten opstart te veranderen. Heeft bij mij iig geholpen.
   
 9. Zelfde hier, zowel met originele als met harmony ab. Ik heb het zoals hierboven beschreven opgelost door twee maal 0 als startcommando voor de humax op te geven in de harmony configuratie.

  Ik kan me herinneren dat meerdere mensen op harmony-forum.nl dit 'probleem' (wat met een harmony dus zonder veel problemen kan worden opgelost) ook hadden.
   
 10. Effe zoeken en zie hier http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=16640, en dan vooral mijn eigen bijdrage(n) :wink:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina