1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Dig.TV

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door alema, 1 okt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik zou graag willen weten waar ik mijn dig.ontvanger die ik deze week krijg moet plaatsen?
  Mijn situatie is :
  Vanaf kabelaansluiting 3m heb ik een HD/DVD en DVD homeset deze staan aangesloten met scart /kabel op tv (plasma)ongeveer 7m verder alles is weggewerkt onder laminaat enz.
  Kan ik de dig.ont.bij mijn HD plaatsen dus voor de HD en event. de scart overzetten zodat de HD blijft werken of werkt dat dan niet goed:?:

  Graag advies :!:

  Grt.Aad
   
 2. Hangt er vanaf wat voor Digitale ontvanger je gekocht hebt.
  Als het een HD (high definition) ontvanger is kun je het beste deze via een HDMI kabel aansluiten, anders zie je geen HD uitzendingen in HD kwaliteit, want via normale SCART heb je alleen standaard kwaliteit.

  Krijg je een "gewone" digitale ontvanger, dan kun je gewoon de SCART gebruiken die er al loopt en desnoods een schakelaar er tussen zetten.

  (ik neem aan dat jij met HD je Harddiskrecorder bedoeld??)
   
 3. Dig.ontv.

  Ik krijg een dig.ontvanger van Ziggo met smartcard welke is mij niet bekent.
  Ja inderdaad heb ik een HD recorder tevens DVD daar wil ik dus de dig ontv.
  voor zetten.HDMI heb ik op mijn plasma maar daar kan ik de dig.ontv.niet plaatsen is ook 7m verder en op een wand waar alles al weggewerkt is.
  Mijn vraag is moet de dig.ontv. altijd bij de TV staan en zoniet werkt het met langere kabels enz. wel goed:?:

  Grt.Aad
   
 4. Als je een 'gratis' digitale ontvanger van Ziggo krijgt omdat je een alles-in-1 pakket hebt genomen moet je die via SCART aansluiten op je TV, die heeft alleen SCART uitgang. Daarvoor kun je dus dezelfde SCART kabel gebruiken die je nu in gebruik hebt. Als je een goed beeld krijgt van je DVD speler dan werkt de digitale ontvanger ook goed via de SCART straks.
  Je ontvanger heeft ook een antenne aansluiting nodig, de coax kabel die nu naar je DVD-recorder gaat kun je dan in je digitale ontvanger doen en het bijgeleverde kabeltje bij de ontvanger gaat dan naar je bestaande DVD recorder. De SCART kabel van je digitale ontvanger moet naar je TV, maar misschien kun je die via je DVD recorder laten lopen, die hebben soms een extra ingang. Als dat niet gaat kun je een scart schakelaar of verdeler kopen, maar dat is een beetje afhankelijk van je andere spullen.
   
 5. Dig.ontv.

  Ja hoor vandaag de dig.ontv. gekregen en aangesloten zoals Cees heeft aangegeven en dat werkt perfect .Alleen heb ik geen aansluiting over om
  de antenne voor de radio van mijn home set dig. op aan te sluiten.Of moet ik ergens een spitter zetten:?:

  Graag hier nog advies over.

  En Cees nogmaals bedankt!!! :pompom:

  Aad
   
 6. Maar waar had je dan de radio-antenne vroeger op aangesloten ??
   
 7. Radio

  Ik heb een home cinema set die heeft een coaxkabel die op de kabel voor de dig.ontv. (op een splitter) staat aangesloten.Is er dan een mogelijkheid om op mijn H.C.S. ook dig. geluid te krijgen of is dat niet mogelijk:?:
  Aad
   
 8. Ik dacht eerst begrepen te hebben dat je nu geen antenne-aansluiting meer had op je home cinema set, maar begrijp nu dat je het geluid van de digitale ontvanger via je homecinema set wilt laten lopen.

  Hangt er vanaf welk merk/type ontvanger je hebt hoe dat moet. Sommigen hebben een optische uitgang, bij anderen kun je via de SCART kabel ook audio naar je HCS doorzetten, die moet je dan op een externe ingang zetten.

  Even in de handleiding kijken van je ontvanger dus.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina